Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Příběh o šikaně

04. 11. 2021
4
4
194
Autor
Kristule

Jak jsem už psala, že mě dali do Rodinky, tak slečna vychovatelka, která mě měla údajně ráda, mě ve skutečnosti šikanovala. A to takovým způsobem, že mi říkala, že jsem tlusté prase. Bylo jí v rozmezí 25 až 30 let. Také mi říkala, že se se mnou nikdy nikdo nebude tahat. Ještě mi říkala, že mě má moc ráda.

Mojí mámě vychovatelka řekla do telefonu, že jsem jako její vlastní dítě, což bylo ve chvíli, kdy ji moje máma volala a informovala ji o tom, že doma hystericky řvu a nechci zpátky.

Byla tam jedna noční sestřička Hanka, u které jsem ráno po odvedení do školy, začala šíleně moc brečet. Začala jsem takto brečet, protože vždy ve 12:00 se střídala odpolední služba, kde byla ta šikanující vychovatelka. Takže ta noční sestřička Hanka mě v tom nechtěla nechat.

Začalo se to řešit s tím, že nejdříve zavolali psycholožce, která tam byla jen na poloviční úvazek, takže ten den tam zrovna ani nebyla, takže jsem ji ani nemohla vidět. Bála jsem se jít na oběd, kde bude i šikanující vychovatelka. Poté pro mě přišla vedoucí celého domu, která se se mnou snažila mluvit o celé vzniklé situaci se šikanující vychovatelkou.

Poté vedoucí zavolala šikanující vychovatelku do své kanceláře, kde sem byla i já. Tam se vedoucí na to snažila přijít, ale vychovatelka se vymlouvala, že mi nic nedělá a ani nic neříká. Já a vedoucí jsme poté napsali nějaké lejstro, ve kterém stálo, že se ke mně již zmíněná vychovatelka XY chovala hrubě, a byla tam popsána celá situace, která se udála. Poté šikanující vychovatelka dostala zmíněné lejstro, a já, abych s ní zatím nebyla v kontaktu, tak jsem šla do pokoje se převléct.

Šikanující vychovatelka pak odešla a už se nikdy neukázala.


4 názory

Kristule
11. 11. 2021
Dát tip

Ona nedostala padáka, způsobila si úraz a šla na nemocenskou a po nějaké době podala výpověď a šla prodávat oblečení.


K3
04. 11. 2021
Dát tip

Abakusovi dávám za pravdu. "Postav se autoritě a ona si tě začne vážit."


Abakus
04. 11. 2021
Dát tip K3

So šikanou treba bojovať. Pretože inak majú ľudia pocit, že môžu hocikomu vyviesť hocičo. A keď  sú v dave, je to ešte horšie.


vesuvanka
04. 11. 2021
Dát tip

Taková hrubost je neomluvitelná. Šikanující vychovatelka možná dostala "padáka", kterého by si zasloužila, anebo byla přeložena jinam.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru