Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nová strategie mobilních očkovacích týmů

06. 11. 2021
6
18
672
Autor
Hamar

Jsem očkovaný a nestydím se za to, ale nemám rád fanatiky ani z jednoho názorového protipólu.

V parku zkraje večera,

loví antivaxera,

očkován je, teskně vyje,

týmem až z Amazonie.

 

Ovcí je bez vytáčky

šipkou z jedné foukačky.

Ponížení člověka

zve se Astra Zeneca.

 

Fašističtí covidisté

vyhrávají beze srandy,

vyhlídky jsou dost nejisté,

známka vpichu v paži Landy.

 

Vakcinační šipka -

nápad Romči Chlíbka.

 

Šipka v zadku jeho matky -

"Já ti dám tvé protilátky!"

Očkuje i svého křečka,

radši končím vlastně TEČKA!


18 názorů

Kamamura
23. 11. 2021
Dát tip

No vidíš, Silene, jednou z mých výtek proti přímé demokracii je i to, že relevantní hlas odborníka váží stejně, jako třeba hlas tadyhle Evženie Brambůrkové, která se ani neobtěžovala si vyhledat definici pandemie, takže neví, že pandemie "se děje", a to zhruba od ledna 2020 nepřetržitě (styď se, ty ostudo!), a dál naprosto mylně srovnává Covid s chřipkou, prostě opakuje takové ty facebookové nesmysly, které někde nasála, protože si plete pojmy s dojmy. 

Ku prospěchu je to samozřejmě těm bohatým, jako všechno - jsou bohatí proto, že bohatnou za všech okolností, covid necovid, zatímco chudí jsou chudí proto, že chudnou za všech okolností, covid necovid. Startovní pozice je samozřejmě důležitá, ale není vším. Teorie o "světovém spiknutí elit" je směšná. 

Jinak většinu argumentů, které jsem původně chtěl napsat sem (zdrželo se to, protože jsme měli doma Covid, a i z jiných důvodů), jsem napsal do diskuze k Aruovi


lawenderr
08. 11. 2021
Dát tip Hamar

trošičku ti tam lítá rytmusík, Hamare - škodaaa, takhle se jen usmívám nad debatou a držím nám všem palce 


Lidé by se měli zamyslet nad neustále opakovanými slovy ,,Epidemie a pandemie". 

Ani jedno z toho se neděje. Na chřipku lidé umírají a bylo tomu tak i dříve a ve větších počtech.

Existuje celá řada studií, proč k tomu dochází. Komu je to ku prospěchu?

Jen drobné upozornění - očkovaná jsem kvůli vnoučatům a v lednu mi na covid zemřela máma.

Nesoudím neočkované, jen by se mělo spíše hledět na protilátky.


Silene
07. 11. 2021
Dát tip lawenderr

Mea culpa zapomenout na humor.


Hamar
07. 11. 2021
Dát tip Gora

Díky za výživnou diskuzi. Vidím, že se o tomto tématu moc nežertuje, já to myslel hlavně jako humor. :-)

Očkování pochopitelně pomáhá, stačí si najít srovnání počtů hospitalizovaných v našich nemocnicích s Portugalskem nebo Dánskem, kde je 90 respektive 80 procentní proočkovanost oproti naší cca 59 procentní a ta čísla jsou několikanásobně nižší. Ve Švédsku je to podobné. I u nás bylo loni v tomto čase cca 3 krát více hospitalizovaných. To jsou čísla a ta nelžou, zbytek je dojmologie. Na počtech pozitivně testovaných zase tak nesejde, důležití jsou lidé v nemocnicích.

Jó a taky bych rozhodně uznával protilátky po prodělané nemoci. Tady fanatici viz. výše zmíněný Roman neudělali tím jednoznačným odmítáním, ochotě lidí nechat se očkovat zrovna dobrou službu.

Co se týče dobrovolnosti vs. nedobrovolnosti jsem kategoricky proti tomu někoho nutit. Mám plno neočkovaných kamarádů i v rodině by se nějací našli a mrzí mě, že jsou tímto způsobem, diskriminováni. Ta motivace k očkování musí být pozitivní, ne kravinami typu odstrašující obrázky nebo vyloučením neočkovaných ze společnosti. V tomto případě mi hodně chybí pozitivní příklady uznávaných a naočkovaných osobností (vědců, lékařů, úmělců, sportovců).

Obecně a to se snad shodneme všichni, je to hodně "debilní" doba! :-(


Aru
06. 11. 2021
Dát tip

to jistě Majaksi, zvlášť pokud lidi s takovým postojem budou sedět ve vládě, jak snadno se můžeme vrátit ke komunismu, nebo až nacismu?


Silene
06. 11. 2021
Dát tip

Majaksi, klap.


dobrej nápad


Silene
06. 11. 2021
Dát tip Aru, lawenderr, Benetka

Však čert vem demokracii, neboť bez respektu k základním lidským svobodám a právům lze hravě uzákonit cokoli. Chápu to správně, Kamamuro?


Aru
06. 11. 2021
Dát tip Benetka

ano, je to tak, nutit kohokoli k očkovaní je nejenom nezákoné, ale porušuje i listinu základních práv a svobod.

koho by zajímala ona Švédská studie, může se podívat.

samozřejmě že je na každém, jaké rozhodnutí zvolí, očkovaní je dobrovolné a tedy je to každého věc, jako volbu si vybere


aleš-novák
06. 11. 2021
Dát tip Aru, Benetka

Navíc je očkování stále prezentováno jako dobrovolné, takže jde o svobodnou volbu každého občana. Jakákoli diskriminace jedněch nebo druhých nemá smysl.


Aru
06. 11. 2021
Dát tip

podle švédske studie, která byla podrobena oponentůře, vychází že očkování je vysloveně toxické a oslabuje imunitní systém.

rozhodně bych tady nezávaděl totalitní praktiky, proti něčemu co je dosud v experimentální fázi a vůči čemu jeho vlastní tvůrci se zřekli odpovědnosti za nežádoucí účinky.

osobně si myslím, že tu jde o tvrdý a bezohledný byznys a že výrobcům vakcín houby záleží na zdraví lidí.


aleš-novák
06. 11. 2021
Dát tip Benetka

aha. Takže ti nepřipadá nebezpečnější očkovaný bez testu než neočkovaný s testem... nevadí ti, že očkovaní můžou naprosto nekontrolovatelně virus šířit...:o) 


Kamamura
06. 11. 2021
Dát tip

aleš - očkovaného bych nepostihoval, protože udělal proti šíření pandemie v souladu s doporučeními, takže žádnou vinu na nenese. Narozdíl od neočkovaného. Odmítání očkování by se podle mě dalo právně kvalifikovat jako veřejné ohrožení, úplně bez legrace. 


aleš-novák
06. 11. 2021
Dát tip Benetka

 tip za aktualitu...

Kamamuro, jak bys postupoval v případě prokázaného nakažení od očkované ho? :o)


Kočkodan
06. 11. 2021
Dát tip Hamar

S nadstandardně bušícím srdéčkem reaguji hutným černým humorem. Komu se to v kontextu covidové situace nebude zamlouvat, tomu se předem omlouvám.

 

Fouknul mladík z Mato Grossa,

povolán byl vládou Česka,

píchlo to tak jako vosa,

nepěkná se stala scéna,

stařík padá, chroptí, sténá,

Osudná se stala chybka,

bez vakcíny byla šipka,

kurare však množství velké,

což znamená problém celkem,

do těla se sápou jedy,

děda vydech naposledy.


Kamamura
06. 11. 2021
Dát tip

Já opět musím poznamenat, že jsem naprosto pro, aby se proti odmítačům očkování postupovalo co nejtvrdšími zákonnými prostředky. 

V případě prokázaného nakažení dalších lidí bych jim naúčtoval léčbu postiženého pacienta - proč to má platit stát? Ať to zaplatí naše unikátní sněhová vločka, která se v imunologii a virologii vyzná lépe než odborníci. Dál bych jim naordinoval veřejně prospěšné práce na odděleních intenzivní péče a v nemocnicích, které jsou jejich vinou přeplněné. Až uvidí lapat po dechu umírající lidi, kteří stráví své poslední chvíle na uzavřeném oddělení, třeba získají na problematiku náhled z jiné perspektivy. Smrt na Covid je totiž dost hrozná - pokud vám propukne cytokinová bouře, pomalu se udusíte - cítíte se při tom údajně, jako by vám plíce pomalu zaplavoval tekutý rosol. Odsoudit někoho jiného k takové smrti jen kvůli osobnímu rozmaru mi připadá barbarské. 

Neexistuje svoboda bez zodpovědnosti - a odmítači očkování za své rozhodnutí nést odpovědnost zjevně nechtějí. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru