Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vzpomínková pro tátu

08. 11. 2021
2
2
204
Autor
Majkika

Pro sebe, vzpomínkové vzpomínání..

Blíží se poledne.
Vyzvednu dvě kávy a kráčím přes Zelňák do divadla. Na vrátnici houknu:"Je tu Brbla? Jsem dcera,jdu za ním." Vrátný odpovídá:" Lítá někde po place, tak si ho najdi, vždyť víš kde."
Přejdu přes halu na nádvoří a hned zahnu do sklepení. Seběhnu dvě patra do podzemí a nakouknu do dílny..Nic..Takže do trucovny..Taky nic..Co naplat, vybíhám tři patra na jeviště a už slyším povědomé tumtudumdum..Jak je svět veliký a Hey June, jak si táta zpívá a brble pod fousy.
Nakouknu na jeviště a vítězně zvedám kávy. Je nám oběma jasné,co bude následovat.
Sejdeme na nádvoří. Táta se posadí a zapálí si cigaretku. Při pití kávy vedeme naše hovory B (Brblovské brblání) o všem a o ničem. Povídáme si vtipy, usmíváme se a užíváme si polední pauzy...
 
Když dopijeme, řeknu jen: "Mám tě ráda,tati."
A on odpoví:" Já tebe taky Kačenko.
Rozzářená odcházím zpět do pracovního shonu. Je pondělí. Ale já už se těším na středu a pátek, kdy se vše opakuje. Naše hovory B ????????????
 
Dnes by jsi měl narozeniny, a tak si dám kávičku a budu si brblat pro sebe dumtudumdum..jak je svět veliký..a Hey June a myslet na tebe! Chybíš mi táto!! Líbám tam nahoru, mám tě moc ráda!

2 názory

Majkika
09. 11. 2021
Dát tip

Děkuji Aru


Aru
08. 11. 2021
Dát tip

milé


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru