Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nikdykde 59.

09. 11. 2021
6
5
290
Autor
Benetka

To je pro Tebe - maličký...

https://www.youtube.com/watch?v=71fZhMXlGT4&ab_channel=DrGrDo

V neděli odpoledne navštívila Slávkovo  1+1  Dívka s kosou. 

Za okny byla jasně modrá obloha a na začátek listopadu i docela teplo. Měl otevřené okno a poslouchal šumění větru v korunách stromů a štěbetání vrabců. Náhle jako když utne. Ticho. Chvilku mu trvalo než si uvědomil co že je náhle jinak než doposud. Otřásl se náhlým chladem. Brrr!!! Sakra! WTF?! Vstal a zavřel okno v pokoji a šel do kuchyně postavit vodu na kafe. Než to začne v konvici bublat sleduje co dělá Míša v kleci. Míša ležel dole na hoblinách a... Vypadal jako že spinká. A... Taky že jo. Akorát že už navždy. Smrtka si toho dne nevzala Slávkův život ale život toho maličkého. A to jej spolu s Adámkem pořídil teprve před dvěma měsíci... A tak mu o tom napsal že křečík už nežije. A On mu zavolal nazpět: Tati - jak je to možné?! To víš Ádi -neznáš dne ani hodiny- dnes on a zítra já. A neb chcešli rozesmát Boha sděl mu své plány do budoucna. A tak Slávek právě ani žádné plány nemá. Na světě je stejně jenom do počtu a popravdě byl snad i mírně zklamán že jej při své návštěvě Dívka když ne ignorovala tak přehlížela zcela určitě. Druhý den večer maličkého vzal a uložil do krabičky od čaje vystlané kapesníčky a pochoval pod okny kuchyně odkud se naposled díval na sluníčko. Pohřbil jej tam kde odpočívají všichni ti Džungaráčci co byli před ním. Sašenka Filípek Johanka Jůlinka Míša Míša a... Míša. Byla už tma a tak snad nikoho nepohoršoval tím jak je divný a nehodí maličkého do odpadu ale uloží jej do Matičky Země k věčnému odpočinku... Prach jsi......

A tak už je opět a zas úplně sám.

A tak... Snad už teda teď! Konečně!! Je na řadě...

 


5 názorů

annnie
12. 11. 2021
Dát tip Benetka

Aj... Líto mi je... Hladím tě a.


dievča z lesa
10. 11. 2021
Dát tip Benetka

ach ...  presmutné***


blacksabbath
10. 11. 2021
Dát tip Benetka

Bene...krásně jsi to....napsal i udělal.....*/*********************

P.S. já mám všechny své bývalé....zvířecí lásky na jednom místě...


Kočkodan
09. 11. 2021
Dát tip Benetka, Alegna

Míša odešel vskutku převelice brzy, ale i Slávek by byl na podobnou akci ještě příliš mlád...

(a přimlouvám se za pořízení nového čtyřnožce)


Evženie Brambůrková
09. 11. 2021
Dát tip Benetka, Alegna

Je to smutné, ale tak nějak hezky.

Dcery, když je krysák Eda pokousal, tak ho  vyhodily ke slepicím. On si tam založil rodinu a žijí tam po spoustu let spokojeně dál.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru