Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

lesem

10. 11. 2021
17
12
626
Autor
Luzz

neustále se zabýváš růstem okolních stromů

pečuješ o ně

toužíš je poznat pochopit

 

a mezitím kdesi uvnitř kdesi daleko

cosi bují; bez jakýchkoliv vnějších projevů

- život ve své děsivé podobě

 

ocitáš se nad horní hranicí lesa


12 názorů

Luzz
01. 12. 2021
Dát tip

zázname, díky

baví mě číst, jak čteš


Mně se moc líbí ten poslední verš, resp. líbí se mi v kontextu s předchozím. Ten poklid začátku, paralelní děj, zneklidnění... Ale mám pocit, jako by se mi to (přechod na druhou sloku) líbilo víc vizuálně než literárně, resp. že v té druhé sloce si připadám jako v místě, kde jsou moc výrazné obrysy... nebo ne, nedaří se mi to vyhmátnout. Jako by ten kontrast fungoval vizuálně, ale ta slova mě ruší. Na druhou stranu je to tím (pro mě) i dobře provokativní. Asi potřebuju číst přesně to, kde takhle narážím, uvědomovat si, že to tak má být.


lawenderr
14. 11. 2021
Dát tip

líbí se mi ten vzestup ... trochu horská dráha - koleje končí :)

dál musíš sám ... fajn se bát:)


Luzz
12. 11. 2021
Dát tip Gora

skvěle, kamamuro, za to ti musím dát tip. opět jsi neodolal a musel ses projevit svým kýblem sraček a dát tak zdejšímu obecenstvu najevo, jak jsi děsně nad věcí.


Kamamura
12. 11. 2021
Dát tip Luzz

Luzz - tak to je pěkné, další "achievement", musím si na ně vyhradit na zdi místo, aby se mi tam všechny ty medaile vešly.

Kdybych byl neurotický člověk náchylný k hádkám a přehánění, řekl bych možná, že ty by sis zasloužila titul "Největší matloška", ale to neřeknu, protože máš ta tomhle serveru příliš silnou konkurenci. 

Kdybych byl neurotický člověk k náchylný k hádkám, řekl bych možná, že na menší, bramborovou medailičku "zmatená hysterka" by to už asi stačilo, ale nic tekového neřeknu, protože jsem dobrák od kosti, a protože uznávám, že každý sloužíme Literatuře svým rázovitým, nenapodobitelným způsobem, ostatně neřekl snad Karel Marx v úplně jiné souvislosti - "Každému podle jeho možností, každému podle jeho potřeb?"

Kdybych byl křesťan, možná bych tě obdařil shovívavým úsměvem, nebo bych tiše řekl, že se budu modlit za spásu tvé duše, nomine domini, pater noster, et ceteram...

Ale musím se tě zeptat - ty píšeš básně, aniž by ses snažila něco nezjevného říci? Něco, co může být (třeba mimi jiné díky skrovným výrazovým prostředkům) pro čtenáře naprostou záhadou, takže mají potřebu ji luštit? 

Majaksovi řeknu znovu, že má na víc, než hloupě komolit moje jméno a mluvit o mně v ženském rodě. Co takhle plnohodnotnou anekdotu, Majaksi? Alespoň pokus o náznak humoru. 


Luzz
12. 11. 2021
Dát tip

kamamuro, blahopřeji, vyhrál jsi titul největší ignorant na písmáku. odkdy jsou básně křížovky s tajenkou?


pradlo_
11. 11. 2021
Dát tip

Pripomenulo mi to knihu The Overstory od Powersa, po slovensky V korunách stromov...


Ellisee
11. 11. 2021
Dát tip

..


Kamamura
10. 11. 2021
Dát tip

Pokusím se o řešení hádanky: rakovina!

Tak co, vyhrál jsem něco?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru