Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rumbullion

24. 11. 2021
3
24
426
Autor
Kamamura

Inspirováno podzimními Radovánkami

              

                   

    Cukrová třtina    
  zakletá do jantaru. 
  Maybe just a tot!  

                     

                 


24 názorů

Kamamura
25. 11. 2021
Dát tip

Podobný chuťový profil, ale jemnější a lepší, má Aberlour Abunadth, kterou kdysi přinesl kolega na nějakou party - ale od té doby tahle dříve celkem dostupná whisky dost podražila. 


já jsem to ani jako negativní kritiku nebral, pracuji v prostředí, kde se mluví sprostě, nasákl jsem

Glenfarclas 105 znám, neb ji mám taky. Oni byli první palírnou, která začala pálit z jednoho sladu. Do té doby vládly whisky blend (směsné).  Při  60% alkoholu to ani nic jemného nemůže být. Mám s ní jedinečnou zkušenost, jednoho z největších svých omylů ve světě whisky.

Koupil jsem ji na whisky klub a jak jsem ji donest domů, otevřel a ochutnal. Málem mě křísili. Ne co do síly (pil jsem již 94% samohon a Ukrajině), ale přišla mi, že etanol zabil včechnu chuť kromě nějaké debilní sirupové. Chtěl jsem ji vylít do záchodu. Byl jsem z práce utahanenej, přehřátej a měl žízeň. V puse jakousi pachuť. To jsem si neuvědomil. Za hodinu jsem jel na onen whisky klub a málem ji nevzal. Na něm jsem se klukům omlouval, že to bude humus. Napili se a řekli, že není, napil jsem se a nebylo. 

Od té doby vím, že atmosféra, okolnosti .... dělají hodně. A na hodnocení si beru čas.


Aru
24. 11. 2021
Dát tip

tak 4. jsem viděl u Tomíka na jeho kanálu, ne ne, hrát nemůžu, zase bych do toho spadnul a nedělal bych nic jinýho, než hrál, psal jsem ti, že to byla závislost, nedělal jsem nic jinýho, už před tím jsem pařil hry na mobilu, ale tohle byla naprostá extáze, přišel jsem z práce, hrál klidně do rána, odešel do práce  a tak den po dni, víkendy 15. hod. u her; bolesti hlavy, nebo očí byl denní normál :))


Kamamura
24. 11. 2021
Dát tip

Radovan - hele, něco jsem s tím vulgarismem trefil, četl jsem dneska tvoje komentářové verše, a je to i tady. BTW já jsem tuhle reakci nenapsal jako kritiku negativní, ani tam u toho tvého díla jsem se ani nechtěl moc hádat, ale téma haiku je prostě dlouhodobě kvasící cosi. 

Nicméně se jsem si přivalil soudek sluncem nabitého, tekutého jantaru, a plán byl žvatlat, popíjet - na skříni mám mezi rumy a kokteljovým haraburdím i láhev "sherry bomb" Glenfarclas 105 - není to sice velejemná specialita, ale mě svou vehementní přímočarostí bylo tohle pití vždycky sympatické, tak si jdu nalít. 

A pro tebe, Aru, mám výbornou píseň od Japonce Akira Yamaoky ze hry Silent Hill 4 "Wounded Warsong" - vlastně píseň a obrázek, na kterém jsou mnoha řetězy zevnitř uzavřené dveře, a cizím rukopisem napsáno "Nechoď ven!" Hlavní hrdina zjistil po přestěhování do nového bytu jednoho rána, že má zařetězené dveře, že nejdou otevřít dveře ani okna, že nemá hlad ani žízeň, a že nemůže byt opustit. Po chvíli se z koupelny ozvala rána, a náš protagonista zjistil, že vedle dřezu zeje díra, kterou může lézt do cizích snů...

Myslím, Aru, že by tě tahle hra celkem oslovila ;-)

Až teprve dnes, kdy sám kulhám, mi při poslechu došlo, jak ta píseň má vlastně rymus vyjadřující kulhání někoho nebo něčeho velmi těžkého, možná těžkopádného, ale puzeného neuvyčerpatelným nutkáním prodírat se dál, vpřed, bez ohledu na nesnáze. Je to skutečně válečnická píseň, myslím, a hodí se pro dnešní večer k té dřevorubecké whisce. ;-)

 


Aru
24. 11. 2021
Dát tip

chameleon? asi jo, musel jsem se hromadu let skrývat a měnit barvu podle okolí :D

Whisku znám,

ale já radši Rum,

bohužel názvy hlava neudrží

a tak musím zůstat na suchu

:))


oprava Islay


aru je snad chameleon?

 

když já v změnách tonu

zaliju se do betonu

když mi melou hovna pysky

zaleju je whisky

PS zrovna piju Bowmore 12y z ostrova Isay. Příjemně nakouřená.

 


Aru
24. 11. 2021
Dát tip

nic se neděje, člověk se mění, minulý Aru nebyl ten co je teď současný Aru a co bude budoucí Aru, před lety jsem měl určitě názory s kterými bych nyní nesouhlasil


sorry Aru, byl to Alexandros


Dát tip Aru, Al Jal Úd

možná to byl někdo jinej, já mám taky tokový blbnutí rád


Aru
24. 11. 2021
Dát tip

Radovane, nevím jestli jsem ti psal, že je veršování v komentářích onanie a ani v jakým kontextu to bylo, tohle je takový blbnutí s Kamamurou, většinou mi pošle od něčeho avízo a já když se neudržím, tak tam nahážu nějakou totální blbost :)

každopádně díky


Benetka
24. 11. 2021
Dát tip Kamamura

Já v tom mám jasno. RUM poznám na sto honů... Nebo tak.


Dát tip Al Jal Úd

Hele, Aru nepsal jsi mě ty, jestli veršování v komentářích není onanie? A jak to nesnášíš? Ptám se, že si nejsem jist a nechce se mi to hledat.

jinak tvé veršování v komentářích se mi líbí


Aru
24. 11. 2021
Dát tip

no vidíš, můj první superkomentář všechny odehnal a jak si tu hezky veršujem' :))


Aru
24. 11. 2021
Dát tip

Ničirenův buddhismus jsem četl, bohužel ta kniha skončila na hranici víry :D

je mnoho světů,

ale jen tvé rozpoložení

je tvá zahrada

;)


Kamamura
24. 11. 2021
Dát tip Al Jal Úd

Třesk bambusu o lebeční kost

je přes náš rozpočet čára. 

Z Japonska dorazil vážený host:

Ničiren z kláštera Nara. 


Aru
24. 11. 2021
Dát tip Al Jal Úd

A než přijde snížek

zmrznem klidem v klidu našem

houpy hou

na vlnách wu wei

:))


Kamamura
24. 11. 2021
Dát tip Aru, Al Jal Úd

Jsme taoisti, 

Tao to jistí,

tvá silueta se rozplývá

v hromadě spadaného listí...


Aru
24. 11. 2021
Dát tip

rozhodně, nechat věci plynout, jsme přece tao-i-sti :))


Kamamura
24. 11. 2021
Dát tip Aru

I literární terorista si musí občas odpočinout, odložit metaforickou cé čtyřku na polici u dvěří, uhasit doutnák veřejného mínění, natáhnout si škrpály na stůl, nalít si sklenku něčeho ostřejšího, a jen tak hnípat...


Aru
24. 11. 2021
Dát tip

myslel jsem, že jsi literární terorista a já jsem dneska prostě víc rozvernej :D

já jsem tím taky nic nemyslel :D:D


Kamamura
24. 11. 2021
Dát tip

Ale no tak, Aru, nebudeme weaponizovat naše milované alkoholové truňky, stačí, že už tu máme málem občanskou válku kvůli očkování. 

Já jsem tím samozřejmě ani tentokrát nemyslel nic zlého, my dadaisté si prostě hrajeme, skřítci, šotkové, Uttgardský Loki, a tak ;-)


Aru
24. 11. 2021
Dát tip Benetka

rozhodně tip a výběr, ať už je to o čemkoli, tak je to dobrý, protože to je haiku a jak víme nejoblíbenější kategorie je haiku, haiku má automaticky zaručený tipy, navíc haiku inspirované redaktorem musí dostat výběr, to je nepsaný pravidlo, vidíš i já tipuju a to vůbec netuším o čem ten text je, nebo co tím máš na srdíčku, možná je to epos, možná je to o tvojí první lásce, nebo možná o tom, jak jsi jel na dovolenou, nikdo neví, ale je to haiku, takže tip, výběr, a jako malý bonus oprašuju superklub :D:D


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru