Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Advent ve městě

07. 12. 2021
13
18
600
Autor
Movsar

Advent ve městě

Dnes jsem byl svědkem události: vyvoněné obchodní centrum v srdci města. Rituals, Boss, Tezenis, Gant i Klein už měli výlohy načančané adventní estetikou. Holky jako do žilnatých údů zatínaly do kelímků s kremitem své nehty dior vernis ruž, seforky, co jim je prodaly, se usmívaly křivkou lankom ruž kutur. Od stropu šla tichá lounge hudba, lehký průvan roznášel vůně opia, vanilky, kouře a pačuli, yvsanloran, barbery, gotie...

"Tady srát nemůžete," křičela tělnatá správkyně toalety na muže, "nejste očkovaný,"  a vykazovala nešťastníka za turniket. "Vy máte očkování, pojďte srát," ukazovala směrem ke kabinkám jinému člověku. Ten, snad překvapen, snad ze solidarity s bližním v potřebě chvíli váhal, ale na naléhání ženy, jež mu mezitím stihla do ruky vrazit tři dílky toaletního papíru, přece vešel k toaletám. "A vy můžete srát tady," ukázala na dlažbu před turnikety. A muž, takto závazně instruován, skutečně spustil kalhoty a před zraky už adventně naladěných zákazníků centra kálel na dlažbu svá neočkovaná hovna.

A od stropu šla tichá noc a všichni byli svátečně naladěni.

 

Těžký život Terezky H.

Ženy jsou z divokých vajec, a tak Terezka nedlouho potom, co se vrátila z báječného Kósu, dumala, kam by se zas vypravila. Dubai, Maledivy, Cancún, to vše je demode, Afghánistán, kam jinam! plácla se do čela, zabalila tašky Ludvíka Vitona, průsvitné bikini značky Hříšná lasička, pár nezbytností a už byla deset kilometrů nad zemí.

Tak úžasnou dovolenou ani nečekala. Mnoho památek, teplo a milí lidé. Jen.nešlápnout na minu, nebýt na tržišti v nepravou chvíli. Ještěže ženy jsou z divokých vajec..

Nic naplat, všechno jednou končí. Už v klidu popíjela sladký čaj v salónku a náhle šok: někdo jí do kufru přibalil tři kila heroinu. Tohle se může stát jenom mně, plácla se do čela a nastoupila do omřížovaného autobusu.

Dlouhé tři roky trvalo, než postupně uspokojila tělesná přání vyšetřovatelů, prokurátorů a nakonec soudců. Průsvitné bikini Hříšná lasička nakonec přišly k dobru. Užuž se chystala domů, poslední chlívák v řadě, soudce nejvyššího soudu, jí popřál mnoho štěstí, Můžeš jít, kam chceš, když tu se na scénu vrátil prvoinstanční prokurátor, jemuž se Terezčin růžovoučký klín už pomalu vytrácel z erotické paměti, a tak zatoužil připomenout si ho a navrhnout obnovu řízení pro nově nalezené důkazy.

Ach, kolikrát ještě bude Terezka H. muset být hříšnou lasičkou v náručí bradatých chlíváků, než se její kauza uzavře definitivní odměnou.

Kufry, nebo oběd

Ahoj Drahuš, odmlka, znovu pípání tlačítkové nokie, Ahoj Drahuš, zase nic. Stařec v bundě baseballového hráče týmu Bulls to vzdal. Spojení s Drahuš selhalo.

Co mu asi Drahuš chtěla sdělit? Ať se ani nevrací, kufry má za dveřmi, žaloba už je na podatelně soudu. I v tomhle věku se dnes takové věci dějí. Anebo ať u řezníka na Štrosmajeráku koupí tři plátky kotlety bez kosti, přijede Miládka, taky celer a mlíko do kafe.

Ten veterán baseballového týmu Bulls se netvářil, že by tušil. Tak raději vystoupil na Štrosmajeráku a šourá se k řezníkovi, kde mu pan Dydián v okrvavělé zástěře ukrojí tři plátky kotlety bez kosti, inkasuje za to sedmdesát korun, a s kotletama v igelitovém pytlíku vydá se cestičkou k domovu, kde buď kufry, nebo oběd. A tak pořád nanovo, žijeme v nejisté době.


18 názorů

proboha, co se to tady seběhlo za pravověrný amatéry, asi budu muset vydat další opus, aby měl movsárek zas nad čím brečet.. 


Janina6
08. 12. 2021
Dát tip

"Advent ve městě" je černohumorní bomba :-)


K3
08. 12. 2021
Dát tip

První je neuvěřitelně uvěřitelné. Po tragické Terezce moc do smíchu není. Kdo na tom z těch dalších dvou bude asi líp? Napsané s přehledem.


Kamamura
08. 12. 2021
Dát tip

A když říkáš "rozumnej", myslíš tím podobný tomu tvému, že? ;-D


Aru
08. 12. 2021
Dát tip

Kamamuro, on je k tomu senátor, takže jeho váha je odpovídající :D

co jsem od něho slyšel, tak má rozumnej postoj na věc


Kamamura
08. 12. 2021
Dát tip

Když ti něco chybí, nelelkuj, a přilož ruku k dílu. Jak máš dlouhé péro? 

"Pleasure to meet you. My name is Bond. James Bond."

"The pleasure is all mine. You can call me Dick. Dick Measuring."


Kamamura
08. 12. 2021
Dát tip Movsar

A to já jsem tlustý jak bečka, ale když dám ránu, tak sedne! ;-D


Movsar
08. 12. 2021
Dát tip Kamamura, Gora

Nevím, co je "pravý život", na esence nevěřím, život je jen kolem nás a mezi námi, v řeči, které rozumíme, je to to, na čem se shodneme. A shodnout se na ryze soukromých a k tomu nedrozumitelných výpovědích je podle mě falešné. A - já zas nejsem tlustý. 


Kamamura
08. 12. 2021
Dát tip

Aru - Mudr. Žaloudík by měl trochu zhubnout, jeho tělesná schránka není nejlepší výkladní skříní jeho lékařského umění. 


Kamamura
08. 12. 2021
Dát tip

Fandím Movsarovi! ;-D


co se dobrých řádků týče sázím spíš na pubescentního padesátníka než na tlustýho právníka..  pravej život tě míjí Movsare, proto vidíš prd v supermarketu i jinde, nemůžeš mít všechno..  jo a je mi 45


Movsar
08. 12. 2021
Dát tip Kamamura

Vindal: někdo, kdo ještě na prahu padesátky neopustil pubertální období dotirání a nesrozumitelného křiku existence, asi opravdu nemůže svět, jak je, vnímat než nudně. 


annnie
07. 12. 2021
Dát tip

Oj joj joj... Tip!a.


jsi byl venku jo? to teda byla nuda..


Marcela.K.
07. 12. 2021
Dát tip

Každej má takovej advent, jakej si zaslouží.

Terezka nepostřehla že má kufřík těžší o 9 kg...

Stařec v bundě...když přijede Miládka, tak by to mohlo vyjít s tou kotletou.


Aru
07. 12. 2021
Dát tip

jo jo, očkovaní/neočkovaní, jak se vyjádřil MUDr. Žaloudík, "když zjistili pacientovi, že je pozitivní, vyděsil se, to že má rakovinu ho netrapí."

geniálně šílená doba.

kam ideálně cestovat: nikam :D


Gora
07. 12. 2021
Dát tip

***


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru