Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Red Mirror I

Výběr: Bačkovský
08. 12. 2021
12
36
695
Autor
Kamamura

Kooperativní dílo s autorkou "annnie". Zdvořile děkuji statečnému odraženci. 


36 názorů

Lili.
01. 01. 2022
Dát tip

Úchvatné,vesmír plný poletujících slov se spojil v toto dílo.


Al Jal Úd
26. 12. 2021
Dát tip

Moc zajímavé a provedené dílko


zajímavé - v dobrém slova smyslu


annnie
10. 12. 2021
Dát tip Aru

Tak to bohužel. Žádanky terorista nevyplňuje, to musíš uznat sám. Nerada bych si pokazila imidž :)


Kamamura
10. 12. 2021
Dát tip

Jo a jinak - já samozřejmě nejsem stoprocentní literární terorista, jako nejsem stoprocentní písmák, ani bubeník, prostě do různých věcí tak nějak fušuju, ale jak říkal jeden šachista - "Skutečná flexibilita pramení z bytostné nerozhodnosti!" ;-D


Kamamura
10. 12. 2021
Dát tip

annnie - cokoliv si přeješ, lepá spoluautorko! ;-D Je-li to rozumné, a nebude-li to stát tolik, aby mě kvůli tomu pak žena honila v kuchyni kolem stolu (což by dopadlo tragicky, neboť se stůl jednou stranou opírá o zeď), máš to samozřejmě mít! ;-D Žádanku si ale asi musíš podat sama, neboť podivné jsou cesty Oldovy... i když tohle dává smysl, jinak bych zachvíli zverboval půl Písmáku! ;-D


annnie
10. 12. 2021
Dát tip

Jedinej stoprocentní literární terorista tady byl Pusík, a ten vysublimoval. Srdce mi pro něj dodnes krvácí.

Nicméně znamená-li členství v klubu, že tam vložíš odkaz na tuto roztomilou debatu pod NAŠÍM textem (můj podíl - 10%), nemohu jako minoritní vlastník nic namítat :)


Aru
10. 12. 2021
Dát tip

dyť v tom klubu nejsou žádné malůvky, ani jiné vyvedené zpotvořeniny.

všímám si, že když někoho cituješ, tak je to někdo rudý :))

takže členy klubu zavřeš někde ve sklepě, kde budou lámat cizí klávesnice, propisky a plnící pera? :D:D


Kamamura
10. 12. 2021
Dát tip

To je geniální. 

Angažoval bych Vás, milé dámy, obě do PR oddělění nově vzniklého Klubu Literárních Teroristů.

Platit vás mohu buď ve veršících libovolného zaměření, v amatérských malůvkách, nebo (pokud dostanu k Ježíškovi ten mikrofon), v krátkých amatérských hudebních (re)mixech - zvolte si sami, ať tratím! ;-D Nebo se můžeme dohodnout nějak jinak, jsem otevřen protinávrhům - lze to pojmout jako altruismus a nesobeckou službu bližnímu, která je zárukou expresní jízenky do lepších vtělení/nebí všech barev a tvarů/vzpomínek pozůstalých (nehodící se škrtněnte podle individuálních preferencí). 

Všichni ostatní jsou vítání také, protože revoluční hnutí, má-li být úspěšné, musí vycházet z podpory širokých vrstev obyvatelstva (Lenin). 


annnie
10. 12. 2021
Dát tip Lady de Winter

Lady de Winter, tak to jsi napravila hned DVĚ strašný křivdy najednou, neboť Novou poštu považuju za dílo, odvážně otevírající celospolečenskou debatu o závažném problému - písmáckou bandou ovšem HLUBOCE podceněné!!!

S dojetím ti děkuji. Navždy tvá a.


Lady de Winter
10. 12. 2021
Dát tip Kamamura, Aru, annnie

Tato strašná písmácká nespravedlnost a oprávněné volání po spravedlivém dělení tipů hluboce pohnulo mou cynickou duší a rozhodla jsem se to nějak napravit. Annie, otevřela jsem seznam děl na tvojí autorské stránce, našla báseň, která měla nejméně tipů, přečetla si ji a dala jí tip. 10% toho tipu je náhrada za ušlý kamamurovský zisk, 10% je bolestné a 80% je za to, že se mi ta báseň líbila. Snad je nyní vesmír opět v rovnováze.


A vše je vysvětleno.... ;-)


annnie
10. 12. 2021
Dát tip Kamamura, Aru, Lady de Winter

Bačkovský:

Milý pane redaktore, to mě neskonale mrzí, že technicky není možné tip rozdělit!!! Můj podíl na této básni je 1,2 (jedna celá, dvě desetiny) slova, a z toho mi vychází, že bych mohla nárokovat cca 0,1 (nula celá, jednu desetinu) tipu. A to by se mi STRAŠNĚ MOC líbilo!!!

To "spoluautorství" mi kolega Kamamura vnutil násilím, proběhla kvůli tomu mezi námi dlouhá korespondence :) - a když jsem nakonec rezignovala (koho by proboha Kamamura neudolal :) ???), tak to skončí takovýmto debaklem!!! Nevím, zda kondice mé psýché a mého ega je taková, abych to unesla...

Tímto se zoufale obracím k bohům písmáku s prosbou, aby uvážili možnost spravedlivého dělení tipů, a to i za tu cenu, že já osobně budu zpětně donucena odevzdat dobrých 70% pánům a dámám Ferlinghettimu, Wernischovi, Erbenovi, Cvetajevové, Jeffersovi a mnoha dalším. 

S pozdravem Rovnost, volnost, bratrství mávám všem zdejším redaktorům,

Annnie Zhrzená


Aru
10. 12. 2021
Dát tip

to ja souhlasím, že náhody nejsou, sám jsem toho zastáncem již od školních let. viděl jsem ten komentář a napadlo mě ho takhle zpracovat, což jsem neprodleně učinil.

já vím, že ve světě dospělých lidé své činy promýšlejí co se jim stane a co jim z toho poplyne do v budoucnu, ale věř, že jsem semo tamo dost spontánní a budoucnost zrovna v přítomnosti neřeším, když mám něco zžertíkovat :D


Kamamura
10. 12. 2021
Dát tip

Díky, Biskupe, tebe mi sesílá samo Nebe, nemohl bys prosím tě vysvětlit tady kamarádovi Aruovi, že jsem v tom všem celém nevinně? 

Navíc to psala taky annnie - ano, annnie je vlastně spoluautor, takže jestli mi něco někdo vyčítá, musí si promluvit také s ní, určitě bude v otázkách PR dovednější, než nemyté, staré křováčisko jako já!


Kamamura
10. 12. 2021
Dát tip

Ale naznačuješ, nezapírej, viděl jsem tě, jak si schováváš naznačovátko do kabátu! ;-D Navíc, náhody neexistují, jak říká inspektor Colombo a James Gordon z Gotham City, a i činy bez hlubšího dumání vycházejí z nějakých pohnutek, často hlubích, než sebedelší dumání. Dá se říci, že Raskolnikovo rozhodnutí popadnout sekyru a zabíjet bylo autentičtější, než následné reflexe a racionalizace... nebo se to říct nedá? ;-D


Možná to začalo jako žert, ale sklončilo to opravdu povedeným literáráním počinem... ;-)


Aru
10. 12. 2021
Dát tip

já žertovně nic nenaznačuju, pouze žertíkuju, protože se to vyklubalo v hlavě, okamžité uskutečnění činu bez hlubšího dumání co se tím a potom stane :D:D


Kamamura
10. 12. 2021
Dát tip

Myslím, že vím, kam míříš, žertovně naznačuješ, že jsem rychle odkopl své literárně-teroristické Abidasky a cpu se nějak mezi panstvo, a já ti opakuju, nikam se necpu. Jako taoistický turista jsem vždycky všechny funkce odmítl, na nyxu určitě, když mi někdo něco nabídne, odmítnu to taky (pořád ale říkám, klid, tady se nic takového nestane). Ocenění tvorby mě samozřejmě těší, píšu primárně proto, aby s toho čtenář měl nějaký zážitek, a nevyhýbám se samozřejmě ani kritice, a lidí, co nevynechají příležitost, aby mi napsali, že jsem pitomec, samozřejmě neubývá, spíše naopak. Tady k panu redaktoru Bačkovskému se chovám zdvořile, protože mi popřál sluchu, a snaží se mě pochopit, což mě nějak dojalo, se přiznám - nakonec, ke svým doktorům a ke své psycholožce se také chovám vrcholně zdvořile, protože jim věřím, že se mě snaží udržet naživu a ne naopak. Ale nezdvořile jsem se nechoval ani k Radovanovi, který mě přišel pokárat, a i Gorou, se kterou se vyloženě nesnášíme, se snažím nějak chápat, a taková ta úvodní cholerická zuřivost mě už dávno přešla.

Tak já nevím, co mám dělat, Aru, jsme přece jenom lidé, nebo ne?


Aru
10. 12. 2021
Dát tip

Po pár dnech se vracím k Red Mirror I a gratuluju ti k výběru, je to dobře výběrové. Navíc jde o reakci, jestli správně chápu, na také velmi výběrovou báseň Zimní les od Dana TM, držitele mnoha výběrů.  Autorská symbioza - oboustraně výběrové soužití výběrů.

:D:D:D


Kamamura
10. 12. 2021
Dát tip

Já jsem povděčen, že to takto chápete, pane redaktore, ano, je to přímá reakce na zmíněnou báseň, uvádím ostatně v prologu link, vždy se snažím přiznat kredit tomu, komu patří. Nejsem si ale jistý, jestli se Dan TM neurazil, jsa křesťanským autorem, a vůbec tak všechno. Konal jsem ještě experimenty se zrcadly černými, ale po rozhořčených reakcích uživatele Lamiho jsem usoudil, že výsledný efekt mi nestojí za osobní rozmíšky, které podobná aktivita vytváří (ačkoliv prvotní záměr byl vytvořit kvalitní parafrázi/variaci - opakuji, že beru vážně veškeré své psaní, i to, které myslím žertem, a že svou činnost zde spatřuji jako trénink v umění používat jazyk, jak by řekla Janina6, "ladím struny své klece" [ten název té její sbírky mi pořád připadá geniální, mohlo by to být klidně i moje motto, kdybych ovšem dokázal do čtyř slov vměstnat tolik různých významů]).

Suma sumárum, děkuji Vám, pane Bačkovský, za Vaší přízeň (a skoro mám pocit, že si jí nezasloužím, je zde tolik jiných, lepších autorů, Uličný, Biskup z Bath and Wells, annnie, lawenderr, Aru, F.R.M.C., Lady de Winter, Květoň Záhajský, Prosecký, a další a další a další, ani ta Alenakar není nakonec marná, jen kdyby přestala psát ty... líbivé poetické útvary). Ano, někteří jsou moji kamarádi (někteří ne), ale můžu já za to, že spíše souzním s tvorbou lidí, se kterými si rozumím?

Zdar!


Bačkovský
10. 12. 2021
Dát tip

Po pár dnech se vracím k Red Mirror I a stále si myslím, je to dobré velmi. Navíc jde o reakci, jestli správně chápu, na také velmi dobrou báseň Zimní les od Dana TM.  Autorská symbioza - oboustraně výhodné soužití.


Zbora
09. 12. 2021
Dát tip

Dobrá hra. Bavila mě.


Kamamura
09. 12. 2021
Dát tip

Hotovo - we are back on track, omlouvám se všem za výpadek!


Kamamura
09. 12. 2021
Dát tip

Vypršel mi certifikát na kazatelna.cz - napravím hned, jak se vrátím od doktora, omlouvám se všem, takový šlendrián!!!


Bačkovský
09. 12. 2021
Dát tip annnie

Ve své mysli posílám půl ocenění i Annie, realně nevím jak to provést.  Škoda, že text Red Mirror Iuž není k dosažení. Zdravím B 


Bačkovský
09. 12. 2021
Dát tip annnie

Už jsem spal, však vnitřní hlas mě napomenul - "vstaň z lože a běž hned panu Kamamurovi dát výběr za výbornou experimentální poezii i za její grafickou podobu", tak jsem i učinil (Spolek Sisifos mě asi nepochválí ).

Proč je sex tak vážná věc?      


Kamamura
08. 12. 2021
Dát tip

annnie - jo, máš naprostou pravdu, je to tak mnohem lepší, tak jsem s dovolením tu tvojí verzi použil a připsal jsem tě jako spoluautorku. 

U mě je to tak, že když něco píšu, tak vidím útržkovité obrazy, a tentokrát jsem viděl fakt takový ten celkem upřímný smích, který se najednou vytratí přes nervózní úsměv do seriózna, jak erotično houstne (proč je sex tak vážná věc? Záhada. Možná kvůli dětem, které z něj často vzniknou.)


annnie
08. 12. 2021
Dát tip

No, ještě - nedá mi to: kdybys to byl ochoten významově otočit: zakryl nervózní sten, dalo by se to číst plynule i v tom řádku... Ber to jen jako moji variantu na text, který se mi hodně líbí...


annnie
08. 12. 2021
Dát tip

Tak tohle se ti hodně povedlo. Abych nevybočila z tradice písmákochytrolínství, jemně ti podsunu návrh na záměnu nervózního smíchu za nervózní sten - nečekám ovšem, že by ses tím měl řídit. Ale i se smíchem výborný. Tip a.


Uličný
08. 12. 2021
Dát tip Kamamura

dechberoucí

už vidím redaktory prózy i poezie, odborníky veršů vázaný, volných i volně míšených, teoretiky svěžích větrů, kterak o tomto díle píší sáhodlouhá pojednání, "od dob Kolářových nebylo v české poezii takového novátora" etc., napíší

pak to svážou do velmi jemné telecí kůže a ZLATĚ oříznou!


Kamamura
08. 12. 2021
Dát tip Lady de Winter, Al Jal Úd

Souhlasím. Jak mi v neděli řekl můj učitel hudby: "Musíš zahodit svoje zábrany, ale ne úplně, nebo si lidi budou myslet, že jsi ožralý. To máš jako s punkem - jeden čas si všichni mysleli, že punk je hotový hudební Svatý Grál, ale pak se sami pankáči přistihli, že závistivě poslouchají muzikanty, kteří narozdíl od nich umí hrát na svůj hudební nástroj." ;-D


Lady de Winter
08. 12. 2021
Dát tip Al Jal Úd

To chápu a taky jsem vždycky upřednostňovala obsah před formou. Nicméně podle mě se teda opravdu dobré umělecké dílo, tzn. nejen báseň, pozná právě podle toho, že funguje obojí. Forma i obsah, myšlenka i řemeslo.


Kamamura
08. 12. 2021
Dát tip

Rytmus je porušený schválně. Někdy je obsah důležitější než forma, ačkoliv beztvarý obsah může působit banálně a lacině. 


Lady de Winter
08. 12. 2021
Dát tip Kamamura

Tohle je BOŽÍ. A ani mi tady nepřekáží ten porušený rytmus, který mi jinak zabraňuje rozdávat tvým básním tipy plnými hrstmi. Tady je to jiná situace, když se ta báseň čte po řádcích, stejně se rytmus rozpadá.


Aru
08. 12. 2021
Dát tip Al Jal Úd

ty jsi vážně novodobý Písmácký kouzelník ;))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru