Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hlavně nenápadně: textová hra, kterou jsem napsal

15. 12. 2021
12
22
644
Autor
Danny

Ahoj,

Pokud se alespoň nějak základně kamarádíte se svým PC a máte rádi textové hry, tak vás upozorním, že jsem minulý rok vytvořil freewarovou textovku "Hlavně nenápadně": hlavní hrdina se objeví v záhadném městě, jehož mystérium má odhalit, hra je špionážní humorná textovka ve stylu Růžového pantera, díky mým originálním textům, scénáři a vtipům má i literární hodnotu.

Protože jsem se snažil, aby hra šla spustit na Windows, Linuxu i macOS, znamená to, že exitují dvě verze: jedna velká, jednoduše spustitelná pod Windows: na stránce je označená jako Easy Edition, stačí ji stáhnout, rozbalit zip a spustit soubor nenapadne_easy_spust.bat - ta poslouží pro ty z vás, kteří mají menší počítačovou erudici, jediná nevýhoda je velikost stahovaného balíčku.

Pak se tam nachází multiplatformní verze, která funguje na více operačních systémech, je daleko menší na stažení a je pro ty, kteří ví co dělají: tato verze vyžaduje na systému nainstalovaný Java Runtime Environment (JRE). Ta je pro počítačově zdatnější lidi, kteří si již v návodu najdou, jak ji spustit.

Stránky hry zde: http://www.danielsoft.cz/nenapadne.html


22 názorů

Duch Vánoc
22. 12. 2021
Dát tip

Jest psáno: "Nejprve vyndej břevno z oka svého, a teprve potom třísku z oka svého bratra."


Danny
20. 12. 2021
Dát tip

Majaks: OK, hra se nemusí líbit všem, ale aspoň ses trochu naučil něco o tom, jak funguje tvůj počítač, což ti může být v budoucnu užitečné: i jiné věci se občas na Internetu vyskytnou ve formě zipového archivu a umět je rozbalit je plus


Danny
20. 12. 2021
Dát tip

Majaks: ještě dvě otázky do pranice: (1) jsi schopen hru pustit znovu? někam jsi ji rozbalil a odhaduji, že ti to ukázalo tu rozbalenou složku, kde jsi poklikal a cajk, ale jsi schopen se tam doklikat třeba poté, co někdy večer vypneš počítač a ráno jej zase zapneš? (2) těch deset stažených zabalených her zabírá na disku docela dost místa: nebylo by od věci se tam proklikat (třeba přes tu šipku) a smazat je (pravé tlačítko a "odstranit", nebo klik a klávesa Delete, nebo táhnout a pustit do Koše) - inu já jsem hroznej, nutím lidi myslet, vím, že se to v dnešní době možná nenosí, ale v důsledku je to užitečné :)


Danny
20. 12. 2021
Dát tip

Majaks: právě tyhlety šipky při stahování a podobné věci se liší podle toho, jaký program používáš k prohlížení internetu, což ani na Windows nemusí být u všech lidí stejné, takže tady bohužel neexistuje obecná rada - ale nechám to tady, třeba to někomu taky pomůže při rozcházení hry. chystám se zpracovat nějaký návod pro stránky hry, takže mi tyto zkušenosti běžných uživatelů pomohou


Danny
20. 12. 2021
Dát tip

Majaks: super, jsem rád, že se ti to podařilo rozchodit


Danny
20. 12. 2021
Dát tip

složky jsou způsob, jak organizovat uložené dokumenty na počítači: jednou ze složek je právě Plocha, pak se "od začátku" nabízejí ještě složky pro hudbu, filmy a stažené soubory. Je možno vytvářet i svoje vlastní.


Danny
20. 12. 2021
Dát tip

teda vlevo, ne vpravo, blbnu


Danny
20. 12. 2021
Dát tip

Majaks: tohle se bohužel liší prohlížeč od prohlížeče, takže neexistuje obecná odpověď. Obecně to asi stahuješ do složky Stažených souborů, pokud není nastaveno jinak. Pokud máš Windows 10, klikni na Start, začni psát "Průzkumník" a mělo by ti to nabídnout Průzkumník souborů: na to klikneš (taková ikonka právě se "složkou") a pak vpravo by ti to mělo nabídnout "Stažené soubory" na to klikneš - a pokud jsi stáhl hru, měla by tam být. Nebo se tam můžeš dostat přes "Tento počítač", pokud ho máš na ploše, ten implicitně taky pouští Průzkumníka. Jde o to doklikat se ke složce jménem Stažené soubory, kde by měla být stažená hra, pokud jsi ji stáhl na mých stránkách.


Danny
20. 12. 2021
Dát tip

Jinak když tady čtu věci jako "na to nemám" co se týče instalace hry, tak se pokusím nabídnout detailní návod, který následně zveřejním i na stránkách hry. Jediné co je asi potřeba je umět trošku pracovat se soubory, já vím, že se to nikde neučí, ale za to já nemůžu. (1) stáhněte ze stránek verzi Easy Edition (2) jděte do složky, kam jste to stáhli (3) klikněte na soubor se hrou pravým tlačítkem a zvolte "Extrahovat vše", v anglických Windows "Extract all", případně pokud to tam není, tak jakoukoliv jinou položku která říká něco jako extrahovat nebo rozbalit (4) projděte dialogem, který se objeví, umožní vám zadat, kam má hru rozbalit (5) jděte do složky, kam jste hru rozbalili a dvojitě klikněte na "nenapadne_easy_spust" - to je všechno


Danny
20. 12. 2021
Dát tip

Majaks: pokud umějí dobře číst a pochopí ty vtipy, tak klidně, hra neobsahuje žádný "neslušný" obsah. Ale myslím, že bude na ně možná příliš složitá... starší děti, tak 11 či 12 let, by se mohly chytat.


Jsem v divadle na představení.  Toho klauna ne a ne zlomit :)   Mel


Tož klobouk dole.....


15. 12. 2021
Dát tip

Tak to já si jí dneska jen tak ze zvědavosti dal, dohrál a náramně se při tom bavil. Skvělé hlášky, atmosféra a vůbec - lidi, to musíte zažít, skvělá dada nadsázka, bavil jsem se od začátku až do (cca 40min vzdáleného) konce.

Gratuluju a děkuju za takový počin, @Danny!


Alegna
15. 12. 2021
Dát tip

smekám, sice nebudu uživatel tvojí hry, na to nemám,  ale obdivuju tě :)


Rajmund
15. 12. 2021
Dát tip

Zaujalo mne to. Mám však rvačku s instalací běžných her ,

 

na toto bych asi neměl:-)

Ale je to v češtině, což je dnes vzácnost..


Danny
15. 12. 2021
Dát tip

ještě dodávám (1) nejpravděpodobnější problém se spuštěním hry u počítačových začátečníků bude asi v tom, že nerozbalí zip a budou se pokoušet hrát hru přímo z něj: jednoduchá pomoc, nad stáhnutým souborem dát pravé tlačítko, tam zadat, že chci rozbalit, tím vznikne složka a hru spouštět teprve odtamtud (2) pokud byste se ve hře zasekli, návod je k dispozici na www.textovky.cz


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru