Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vánoční speciální díl s Lindou

24. 12. 2021
5
12
395
Autor
Aru

Ferda stál u kuchyňské linky na štokrlátku, dělal zrovna bramborový salát. Jiří se oblékal do svého baloňáku značky Colombo. Na hlavě měl buřinku a na nohou lakýrky, tentokrát si místo Ferdy na ně pro lesk musel flusnout sám. Ferda měl moc práce, protože se mu v troubě pekla kachna a v koutě skládal kolíbku. Jiří se konečně odhodlal ke koupi nového vozu, kterým hodlal odjet, leč hybridním paskvilům, ani vetchým elektrickým vozům nevěřil, pořídil si Citroën 2CV, protože to je klasika.

Jiří už bral klíče z mističky pod zrcadlem, ale zavadil o věšáček a vypadl mu nedbale zasunutý zápisník, který se otevřel na: "Záhada ropného vrtu vyřešena za velké pomoci psího kamaráda Ferdy." Jiří si záhadologoval zatímco Linda byla v porodnici, i když chtěla mermomocí rodit doma holka šílená, že prý kapitánky pirátů rodí jenom doma bez porodní, nebo jiné báby, dokonce! Jiří ale řekl pevným hlasem ne! I Ferda si na hrudi rozhodně založil packy s válečkem, protože zrovna dělal vánoční cukroví. Vrtiškovi ale byla při tom čekání na škvrně dlouhá chvíle a tak se vypravil do svého rodného města, zavzpomínat na starý dobrý záhadologický časy (a přitom i tam si ho záhada jedna nevychovaná našla), kdy Linda nebyla těhotná a klátil pouze záhady, ne Lindu.

Linda samozřejmě nechtěla vědět co se jí za zázrak narodí, protože měla termín 24. prosince, což byl pááátek, ale věděla, že to nebude Adámek, ani Evička, nýbrž to vůbec netušila. Řekla Jiřímu, že až uvidí, tak se rozhodne pro jméno. Linda zatím spřádala teorie o tom, že jestli to bude třeba drak, tak rozhodně musí mít nějaké vznešené jméno. Jiří jenom kroutil hlavou a raději si četl pod lampičkou u stolečku knížku Pes baskervillský. Pak se ale Linda dívala na Hru o trůny, mělo to nekonečných 8 sérií, ale když to konečně skončilo, ozvala se strašná rána, Linda vyhodila jejich plochou televizi z balkónu (kde se mimochodem v létě opalovala nahoře bez) na chodník. Jiří pak obhlídnul situaci a zašoupl nenápadně rozflákanou televizi pod keřík, kde je dodnes, ale našla si další vyhozené kamarády a stvořili černou skládku. Linda se mezitím rozhodla, že žádnýho draka nečeká, jako ta nána bělovlasá, ale že to bude určitě víííla, nabeton! Jiří potom raději odešel (kolem nelegální skládky) do knihovny pro Údolí strachu.

Zároveň měl o zábavu s Lindou postaráno, uměla krásně třískat porcelánem o podlahu. Ferda proto raději kolem Lindy chodil se smetáčkem, helmou, taktickou vestou a lopatičkou. Když už měli komplet plastový nádobí, tak Linda aspoň ohýbala příbory. Linda totiž absolutně nesnesla Jiřího nudný a fádní život, když nic nezáhadalogoval a jeho staromódní pohled na svět, přesto ho milovala k zbláznění a proto třískala vším co měla po ruce, aby se jako probudil a votevřel konečně ty svý vospalý voči, jak se Lindě zdálo.

Jiří byl ale hlavně dost zmožen po divokých ložnicových scénách s Lindou, takže si musel dávat přes den nepočítaně kafí, protože už u druhýho se nemohl dopočítat a byl tak zesláblý, že mu Ferda musel otáčet listy od novin, ale stejně se mu písmenka před očima jen míhala a v hlavě měl z toho chaos. Ferda mu nakonec sám noviny předžvejkal do stravitelný podoby: 'války, mor, požáry, zemětřesení, útok mimozemšťanů, úplatky a korupce, prostě všechno při starým dobrým pořádku', zhodnotil Ferda lakonicky vřeštící písmenka v deníku.

Jiří se tedy vrátil ze své záhadologické odbočky, kde všechno dobře dopadlo, kdy hodná, bohatá a nevinná žena byla zachráněna před jejím podvodným ex manželem, který za svůj hnusný a podlý zločin byl odsouzen na 1042 let k práci v kamenolomu ve vězeňských okovech, přičemž po odpracování půlky trestu mohl požádat o prominutí trestu, tak lacino z toho vyváznul!!!

Linda ale na Jiřího vůbec nečekala, bylo 24. a Linda porodila. Jiří už seděl v Citröenu a jak snad měl zpocené prsty z toho jak byl nervózní, nebo z toho jak se městem řítil do porodnice šílenou rychlostí 35 km/h, tak tam nemohl naladit nic jinýho než Douliou-douliou Saint-Tropez, ale v tom zavibrovala jeho stařičká a nezničitelná Nokie 3310. Linda ji sice už jednou vyhodila z okna, ale Nokie jenom přizabila prchajícího zloděje s kabelkou bábiny Kadrnožkové a jako bumerang se vrátila na noční stolek vedle jejich manželské postele a vůbec nic se jí nestalo, ani neměla jediný škrábaneček.

Nokie tedy vřeštila jako šílená, ale Jiří byl zodpovědný řidič, zastavil na kraji vozovky a vyhodil blinkry a tak se dozvěděl, že mají potomka, pokračovatele rodu Vrtišků. Škoda že Ferda zůstal doma, protože by teď určitě sednul za volant a vletěl do porodnice nejméně 10682 km/h, i tak Jiří šlápl na plyn, když znovu rozjel autíčko na celou čtyřicítku, takže se za ním netvořily desetikilometrové fronty nezodpovědných, troubících a vřeštících řidičů, ale pouze osmikilometrové. Když Jiří dojel až k nemocnici a všichni řidiči za ním si oddechli, že zmizel ze silnice, tak s hrůzou zjistil, že nemá žádnou květinu, leč bystrým záhadologickým očkem si všiml nedalekého květinářství, jenže další katastrofa stála před Jiřím.

V květinářství měli zavříno, protože předchozí odstavce schlamstly málem celej štědrej den! 'Hrůza!!!!!!', vykřikl Jiří na celé okolí, pak se ale uklidnil odříkáním celého Tao Te Ťingu od Lao-c', což vneslo do Jiřího mysli absolutní klid a byl schopen s naprosto chladnou hlavou rozmlátit výlohu svojí nezničitelnou Nokií, sebrat první kytku na kterou mu padl zrak (což byl Hvězdník), zanechat na místě peníze za zraněnou výlohu i sebranou květinu (stále Hvězdník) a nenápadně se vypařit jako stín z místa činu. Nokii se samozřejmě nic nestalo. V kapse měl ještě jeden bonbón, ale ten nehodlal Lindě dát, protože to byl jeho šťastný bonbón na cesty. Když procházel halou u recepce, padlo mu očko na výstavu obrazů Boba Rosse, čemuž Jiří nevěnoval větší pozornost, protože spěchal za Lindou!!!!!!! Kterou od začátku vyprávění ještě neviděl a moc mu scházela, jako tehdá, když Linda způsobila škody na majetku školské organizaci a pirátila k tomu se svou posádkou.

Jiří se utěšoval myšlenkou, že draka asi nemají, jelikož porodnice dosud stojí a tak pohroužen v myšlenkách na Lindu dorazil před Lindu!
"Máme vílu!" Radostně vykřikla Linda, když uviděla Jiřího, "je úplně jako já, koukej." Ukázala Linda naprosto kouzelnou a překrásnou holčičku.
"Jmenuje se Linda jako já," Pištěla smíchy Linda. Jiří byl tak nadšený, že si hned malou Lindu pochoval v náručí. Jiří se jen obával, že Lindy vlastně stráví vánoce v porodnici, ale Linda je úplně ztřeštěná a tak zavelela:
"Žádný takový, jde se dom, šák Ferda už na nás čeká a určitě se taky těší na ten náš zázrak, doufám Jiří že ne jedinej," chytla se Linda Jiřího knoflíku u baloňáku a mlaska mu sladkou pusinku, až se Jiřímu zvedl... zatočila hlava. Linda se jenom oblíkla, jinak měla sbaleno dávno a vyrazili vstříc Štědrýmu večeru za Ferdou a i vy si užijte vánoce plný radosti a hlavně podle vašich představ, krásný vánoce lidi.


12 názorů

Aru
25. 12. 2021
Dát tip

díky dievča, teď už by bylo pokračování hodně zajímavé :)


dievča z lesa
25. 12. 2021
Dát tip Aru

juj! ... krásne a radostné vianoce s Lindami ... a k tomu pippi a zahmlená hora *** ... milé darčeky

 

 


Aru
24. 12. 2021
Dát tip

no protože plno malých dětí přece hrálo Ježíška :))

i tobě Renato ;)


bixley
24. 12. 2021
Dát tip Aru

Ježíšek Linda! tak to se povedlo. Taky šťastné a veselé!  


Aru
24. 12. 2021
Dát tip blacksabbath

ahooooj iví, i tobě krásný svátky, já už baštím salát, zlatýho čuníka nechám někomu jinýmu :D


blacksabbath
24. 12. 2021
Dát tip Aru

Vpravdě......vánoční speciál!!!!!! To se ti, Aru, podedlo....móóóóóc...KRÁSNÉ VÁNOCE!!!!!!!!


Aru
23. 12. 2021
Dát tip

díky, Kukýnka nebyla zapomenuta, zatím jenom spinká :))

jinak zvýrázněná slova jsou vtipné odkazy na youtube s překvapením ;)


Lili.
23. 12. 2021
Dát tip Aru

Další vznešená slečna přišla na svět...no snad to dotáhne daleko,než budou všechny ostatní věci zapomenuty.


Aru
23. 12. 2021
Dát tip

Kočkodane, u Lindy je možný všechno, leč Jiří s Ferdou to rozhodli jinak :))

budu se povalovat, žádný strach, díky ;))


Kočkodan
23. 12. 2021
Dát tip

 

Já bych u kapitánky pirátu čekal porod do vody.

Dík za přání, aru, nechť i ty strávíš přinejmenším lehce skvostné Vánočky a autorské spolušestinedělí.


Aru
23. 12. 2021
Dát tip

díky Evži

a co odkazy v díle

líbily se?

 

Však žádný strach

nohy si dám k topení

a kosti z kuřátka

to nehrozí

:D

díky Evži, krásný svátky ;)


Upřímné gratulace rodu Vrtišků.

Tobě pak popřát jen,

bys užil sis krrásný den.

Jez a pij dosytosti

a nepolykej žádné kosti.

Hlavně klid a nohy v teple,

krásně bude, jako v pekle.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru