Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kukýnka - Šestý díl - Chaos v hlavě

05. 01. 2022
7
14
342
Autor
Aru

Po delší době se na scéně znovu zjevuje fenomenální fenomén Píísmááku: KUKÝÝÝÝÝNKÁÁÁÁÁ.

Takžééé, odkaz na předchozí díl zde a celá série ve sbírce (-_o)

"Jsme totálně ztracený," pronesla ztracená Kukýnka ke stejně ztracené Copince, stojící v Kukýnčině náprsní kapsičce.

"Hlavně že nás nedostali ti bubáci Kukýnko."

"Ale dostali maminku, panebožéééé," vzpomněla si náhle Kukýnka na účel bloudění v neznámém, bubákovsky podezřele zšeřelém kraji, když tu...

 

"Támhle to vypadá jako nějakej barák Kukýnko," ukázala prstíčkem Copinka. A skutečně, nebyl to jeden barák, ale hned celá vesnice Bloudínov. Tam končí všichni co zabloudí, pokud se nedokáží sami, nebo s pomocí vybloudit, usadí se v Bloudínově...

"Tak to jsme v hajz... loji, Copinko?" Dívala se Kukýnka chmurně na ceduli s názvem vesnice.

"Budeme podnikat! Vždycky jsem si chtěla otevřít krámek s panenkama."

"Nezapomínáš na něco, Copinko?"

"Hmmm, samozřejmě budeš moje společnice, ha ha."

 

Bloudínov měl tu nepříjemnou vlastnost, že vzpomínky v něm na život mimo Bloudínov hasly rychleji než byste řekli, 'třikrát malinovou a jednu marcipánovou' a s každým nově příchozím tam vyrostl nový baráček. Zatímco maminka s panem učitýlem čekali, čekali, čekali, čekali, čekali, čekali, čekali a čekali, tak Kukýnka s Copinkou si kousínanáček od náměstí, šikmo naproti kašně s rybou, která držela kondora, který držel, eeee jednorožce, kterému z jednorohu stříkala voda otevřeli krámek s panenkama!

 

Ale v mamince Konečněmitodošlo náhle hrklo:

"Musíme je najít paneeeeeee učitýl, ty holkyyyyyyyyyyyyyyy jsou ztracený, aaaaaaaaaaaaaaaa!" Křičela maminka Kukýnky a Copinky na pana učitýle a třásla s ním držíc ho za límec, až měl úplně červený krk.

"Ech, chkr, chrk," promluvil pan učitýl!!!!!!!!!!!!!!!!! Vlastně si teprve odkašlal, chjo. "Jednou jsem našel," pokračoval, "mapu pokladů a tak dlouho jsem po ní pátral, až jsem něco našel, tak bychom to mohli udělat stejně. Nakreslíme si mapu a podle ní budeme hledat holky."

"Vy jste geniální, pane učitýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýýl!" Znovu zvolala maminka Jstegeniálnípaneučitýl a chtěla ho znovu chytit za límec a cloumat s ním štěstím jako šílená, ale pan učitýl se raději bleskoúprkem schoval pod stůl. Pan učitýl když nesměle vylezl, začal kreslit mapu domnělého úkrytu a maminka Jstegeniálnípaneučitýl pozorovala s úžasem svého hrdinu.

 

Mezitím v ...Bloudínově... si Kukýnka s Copinkou otevřeli vlastní krám, takříkajíc obchod a i v něm prodávali! Ale nadšení je rychle opustilo, stály nekonečných předlouhých PĚT minut za pultem a vůbec nikdo nepřilez'!

"Co... budeme... dělat?" Tázavě se zahleděla Kukýnka na Copinku stojící před ní na pultíku jako panenka.

"Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm," přemýšlela Copinka, ale pak ji to napadlo:

"Běž ven před obchod a někomu tam nastav nohu, aby klopýtl, pak sem přijde a my budeme prodávááááááát!" Smála se Copinka a skákala před Kukýnkou štěstím. Kukýnka tak bez odkladu učinila, ale přeražení zákazníci ne a ne nakupovat.

 

"Už to mám!" Zvolala opět Copinka, "nalákáme je na slevy, napíšeme, hmmm; dáme tam 300% slevy, ale s cenama nehneme, stejnak vědí prt." Jenže ani obrovský plakát za výlohou, ani umně naskládané cedulky se slevou blokující celý chodník nepřinesly ovoce v podobě hroznů zájemců. Copinka už neměla nápadů a Kukýnka působila naprosto sklesle a tak se svalily před krám v čekání na bankrot.

 

Zatímcooooooooo maminka s učitýlem podle nakreslené mapy se dali do hledání přesně takto: Nejprve se vydali vlevo, pak rovně, vpravo, rovně, vlevo, rovně, vpravo aaaaaaaaa potoooooooom byli úplně jinde, než na začátku hledání. A o to přesně jde, když hledáte podle mapy pokladů, musíte se dostat někam jinam než jste, he he. A protooooo se podíváme na pokračování příštěeeeeee.


14 názorů

Aru
21. 01. 2022
Dát tip

sedmička je ovšem v nedohlednu, v podstatě mám rozepsaných několik sérií, které nejsem schopen dodělat


Andreina
21. 01. 2022
Dát tip

... taky si počkám.


Aru
05. 01. 2022
Dát tip

i/ý taky kolikrát nevím a střilím to intuitivně, např. když je nějaká delší věta, kde může být ony i oni, tak to tam peru z kontextu věty a ono to nějak dopadne :D

díky ti F.M.R.C ;)


Lili.
05. 01. 2022
Dát tip

Vždycky se pobavím,ačkoli nevím,jaké i se píše ve slovech ha,ha:-)

Opět skvělé.


Aru
05. 01. 2022
Dát tip

ahoj dievča, jo v příštím díle aby je našli,... nebo se o to aspoň pokusili :D

díky ;)


pekná zablúdenoblúdiaca bloupohádka ... teším sa na ďalšie blúdenie***


Aru
04. 01. 2022
Dát tip

dál bude veliké bloudění Evži ;))

díky :)


Aru
04. 01. 2022
Dát tip

no jo Kočkodane, ale k čemu by ti byla mapa, když bys nevěděl, že chceš odejít, Kukýnka s Copinkou zapomněli silou Bloudínova ;)


To mně teda posol bulvu. Jak to bude dál?!


Kočkodan
04. 01. 2022
Dát tip

V Bloudínově měl první článek eventuálního prodejního řetězce KUCO asi prodávat místo panenek raději navigace, kompasy, mapy apod.


Aru
04. 01. 2022
Dát tip

kujiiiiiiiiiiiiii ivííííííííííí, anoooooooooo,  muuuuuuuuuj geniiiiiiiaaaaaalniiiiii mozek opět zapracoval :D


blacksabbath
04. 01. 2022
Dát tip Aru

Aru.....ty, tý, týýýýý...... jsi geniááááááálníííííííííí


Aru
04. 01. 2022
Dát tip

dííííkyyyyy Milane ;)


MilanH
04. 01. 2022
Dát tip

... tak dobře :o)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru