Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bůh a člověk

06. 01. 2022
6
11
321
Autor
Ozzozorba

V galaxii Andromeda se člověku zjeví Bůh a praví: „Dostal jsi se i mimo Mléčnou dráhu, bravo!“

„Ale to není všechno, něco ti předvedu“ řekl člověk, poklekl a nabral si hrst hlíny, chvíli ji hnětl v ruce a pak vymodeloval děťátko, pleskl jej po zadku a to obživlo a začalo křičet. „Stvořil jsem člověka!“ Radoval se človíček.

 

„Působivé!“ pravil Bůh „A teď použij svou vlastní hlínu.“

Člověk na to neměl co říct a chvíli před Bohem stál „jako nahý“ ale pak dostal odvahu, otevřel pusu, která vypadala jako černá díra a vhodil do ní pravou ruku, pak levou a pak obě nohy. Nakonec snědl i svůj trup a hlavu.


11 názorů

Rhodesie
07. 01. 2022
Dát tip

Dooost dobrý!!! Tip.


Ozzozorba
06. 01. 2022
Dát tip

Xenoboty nebo xenobomby - vždyť je to pořád ta samá stejná a stará hlína. 


"Takže se zdá, že další chybná premisa (dogma), totiž že člověk nemůže sám stvořit vlastní život, že tato výsada náleží hypotetickému Bohu, už padla" 

Tomuto tématu, ne však ve tvé interpretaci, se věnoval sv.Augustin - tedy v podobě, že Bůh dal člověku život, ... svobodu, ... nemůže do ní dále zasahovat a tak. Ano, tady je uváděn Bůh jako výhradný stvořitel.

O stvoření vlastního života člověkem (života člověka) si nevybavuji nic, ale je možné, že něco takového tam je. Ale xenobot mi jako člověk nepřipadá. Pokud by to tam nebylo, nebojím se, že bys nedodal v zajímavé interpretaci. 

Přiznám se, že teď nemám možnost si to někde ověřovat. Každopádně zajímavé.


Kamamura
06. 01. 2022
Dát tip

Jenže člověk už "vlastní hlínu" má, protože dokáže už dnes tvořit tzv. "xenoboty", což jsou laboratorně vytvořené, umělé organismy, které se dokáží samy množit, a dokonce vypadají tak, jak si jejich tvůrci přejí - jednomu dokonce dali tvar legendárního "Pacmana". Designérem této nové formy života navíc nebyl člověk, ale umělá inteligence lidmi naprogramovaná. 

Takže se zdá, že další chybná premisa (dogma), totiž že člověk nemůže sám stvořit vlastní život, že tato výsada náleží hypotetickému Bohu, už padla. 

Souhlasím s tím, že téma je aktuální, a že skutečně hrozí, že lidský druh ohrozí svou vlastní existenci, nicméně jestli má někdo najít řešení, tak sázím na vědu, a nikoliv na náboženství - nakonec technologie, díky kterým vedeme tuto diskusi, nám nedali kněží, ani žádné hypotetické nadpřirozené bytosti, ale vědci, stejně jako rozkvět evropské civilizace v období renesance a osvícenství mohl začít až poté, co dusivá, totalitní moc církve zeslábla. 



Šílené! Jakože dobré ;)


Ozzozorba
06. 01. 2022
Dát tip

ZAJÍMAVÉ, ŽE VÁS TO ZAUJALO :)


MilanH
06. 01. 2022
Dát tip

Úžasné !!!


doslova nadité originálními nápady, jestli si to dobře vykládám, je v tom aktuálnost - člověk likvidující sám sebe


Janina6
06. 01. 2022
Dát tip

Originální myšlenka. 

(Akorát bych ruce nechala až nakonec, aby bylo čím vhazovat.)


annnie
06. 01. 2022
Dát tip

Skvělý. Tip tip tip a.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru