Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Drogy

06. 01. 2022
13
22
524
Autor
HanaT

"Co jsme to brali včera" 

"Kokain" 

 

- hodina chemie 


22 názorů

to víš, že to znám, proto to píšu

 


Alenakar
07. 01. 2022
Dát tip

Radovane,

dispozice + droga = specifické chování pod vlivem. To přece jako psychoterapeut musíš vědět.  Z každého narkomana se nestane Poe. Ten talent tam musí být. Je smutné že si mnozí myslí, že drogy napíšou básníčky za ně.


Alenakar
07. 01. 2022
Dát tip

Hanko,

posílej mi avíza. - V tabulce avíza zamodři můj nick, stiskni Ctrl a odešli. Na tvé odpovědi vždy narazím teprve, když mě zpod tvé básničky osloví někdo jiný, nyní Radovan.


Kdepak, to ho museli brát tuny a navíc se to muselo spojit s defekty jejich osobnosti, tedy mít k takovému chování dispozice, popř. by to musel být kox nějak modifikovanej nebo řízlej něčím jiným. Osobní zkušenost s klienty, kteří na koxu byli a nejen moje je taková, že dostat někoho z této závislosti šlo snadno a rychle.

I když uznávám, že výjimky určitě existují, akorát jsem se s nimi nepotkal.


HanaT
07. 01. 2022
Dát tip

Alenakar

proto jsem psala, že Vám list nic neudělá :). 


Alenakar
07. 01. 2022
Dát tip

Radovane,

tak to si nemyslím. Kokain je patrně nejsilnější stimulační droga, která existuje. Pod jejím vlivem nejen proběly stovky vystoupení populárních umělců na světových pódiích, ale pod jejím vlivem proběhly také stovky zločinů včetně vražd. ...Když totiž zcela odstraníme zábrany a umožníme osobnosti, aby se cítila nekonečně silná, každý bude jednat podle své duchovní podstaty. Zpěvák bude skvěle zpívat a vrah bude "skvěle" vraždit.

Pokud jde o to, co je "silné" a co je "slabé", to je velká otázka. Těžko lze srovnávat stimulanty, opiáty a halucinogeny mezi sebou. 


Alenakar
07. 01. 2022
Dát tip

Hanko,

i kdybys "ochutnávala" listy cocy ve větším množství, nijak zvlášť by ti to neublížilo. Jako stimulační přírodní droga fungovala coca staletí bez nějakých dramatických účinků na organismus jihoamerických Indiánů a teprve ono chemické zpracování z cocy skutečnou drogu udělalo, asi tak jako chemie udělala z námelu LSD.   Ale Indiáni měli onačejší prostředky pro spoojení s duchy jako je ayahuasca.


Kočkodan
06. 01. 2022
Dát tip

Jo a taky mi připadá úsměvná kombinace názvu a kategorie. :-)


Kočkodan
06. 01. 2022
Dát tip

Tak tohle dílko beru. (a nemluví za mě žádná droga) ;-)


K3
06. 01. 2022
Dát tip

Ani tam uvozovky nemusí být. A poslední řádek by bylo možná lepší prohodit s prvním:)-


javavia
06. 01. 2022
Dát tip

:-)), tip


tip za nápad


Alenakar - a navíc, kokain je slabčák, málo muziky za velký prachy, to takový piko, dělaný z opravdového efedrinu (ne pseudo), to je nářez na celej den


Abakus
06. 01. 2022
Dát tip

pobavilo a som v rauši.


HanaT
06. 01. 2022
Dát tip

Alenakar, vím, že se kokain nedá vyrobit, jednalo se o hodinu biochemie a to patří do chemie. Nicméně list kokainovníku by Vás měli údajně nechat ochutnat u nás v botanické zahradě v Praze, nic Vám to však neudělá, množství v listu je zanedbatelné. 


Alenakar
06. 01. 2022
Dát tip

Asi šlo o třídu, pro děti velmi bohatých rodičů. Tip.

Ale jinak poznámečka: kokain chemicky opravdu ale opravdu nevyrobíš. Konzumenti jsou odkázáni pouze na přírodní zdroje. Erythroxylum coca u nás nelze efektivně pěstovat ani ve skleníku.  Proto bych navrhovala nahradit kokain pervitinem. Ten chemicky vyrobit lze a my Češi jsme v jeho výrobě (vaření) přeborníci.


Norsko 1
06. 01. 2022
Dát tip

Výborný senrjú


MilanH
06. 01. 2022
Dát tip

Zásedně nic neberu :o)


MilanH
06. 01. 2022
Dát tip HanaT

Zásedně nic neberu :o)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru