Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bůh a Zloba

07. 01. 2022
2
3
248
Autor
Ozzozorba

Chvilku milujme a vzápětí toužíme po pomstě a nejsme šťastni. Že je lepší být v lásce než se zlobit je jasné jako slunce a přesto selháváme … 

Příběh se odehrál, když člověk ještě nebyl na světě. V době kdy Bůh rozsvěcoval vesmír. Vytvářel hvězdy a planety, moře i zvířata a jednoho večera přilétla Zloba a pískla zlostí. „Tvé výtvory nejsou dokonalé. Planety jsou málo kulaté a celý vesmír je pokroucený. Navíc dáváš do stvoření příliš modré barvy a všechno to dohromady neladí mému vkusu pro krásu a dokonalost,“ a odplivla si do černé díry.

„Co tedy po mně chceš?“ ptal se Bůh. „Lépe tvořit nedovedu.“

„Dej mi sílu, a Já tvé tvoření ještě povýším k dokonalosti.“

Bůh přidal Zlobě moc. Od té doby Zloba pronásleduje každou nedokonalost a proměňuje ji ve smrt. Jen na lásku se Zloba nemůže zlobit, a proto ji nechává být.

A Bůh si uvědomil, že vše co nerezonuje v lásce je polotovarem a taky ví, že do stvoření už zasahovat nemůže, a proto fandí všemu stvořenému, aby se do lásky transformovalo a tím se uchránilo Zlobě. Aby stvoření neuvízlo v osidlech Zloby, v osidlech smrti.


3 názory

Lenochod
15. 06. 2022
Dát tip

Tý jó! To je tedy úžasná teorie! :0) tip


Ozzozorba
07. 01. 2022
Dát tip annnie

:)


annnie
07. 01. 2022
Dát tip

Vše, co nerezonuje v lásce, je polotovarem! Krásně řečeno!!!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru