Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rockeři jdou do Nebe - Francesco Lorenzi, Cesta Slnka

10. 01. 2022
3
2
281
Autor
supizmus

   To jsem vám v lednu roku 2019 byl na Světovém setkání mládeže v Panamě. Po návratu jsem si na youtube pouštěl různá videa z dané akce a vyletěl na mě záznam koncertu kapely The Sun. Dané umělce jsem na místě samém nezaznamenal. Onen youtube záznam (bohužel dnes už smazaný) mě lehce vyděsil - nažehlený jeanový zpěvák, baskytarista potetovaný, kde to jen jde, jeden kytarista s piercingem v obočí, další s naušnicí v uchu... Říkal jsem si, jak tohle mohli pustit na křesťanskou akci? (Ach vy moje předsudky, ach, ich, ech - nafackovat málo). Nicméně dal jsem tomu šanci, ale když hned při druhé skladbě vypadl zvuk bicích, přepnul jsem video a na kapelu zapomněl. Jenomže čas šel, mimoděk mi nějaký jejich klip opět vběhnul do obrazovky, a v tu ráno mě to hudebně hodně chytlo. A tak jsem si začal zjišťovat a hledat až jsem objevil, že zpěvák vydal i knihu. Česky nevyšla, tak jsem to pustil z hlavy. Nicméně jsem si jejich, už nepanamské klipy, začal pouštět čím dál víc a nakonec jsem se letos odhodlal napsat své biologické rodině, zda by v rámci Vánočně sportovního motta "nedáš-dostaneš" byli ochotni mi danou knihu ze Slovenska pořídit. Stalo se. Její obsah mě úplně nadchnul. Nikdy by mě nenapadlo, že vyprávění rockera mi dá tolik a tak silných duchovních podnětů! Nebudu nic prozrazovat, jen lehce zainzeruji:

   Máte-li v úmyslu jet na Slovensko buď lyžovat do Tater, nebo se kúpat do Bardějovských kúpelí či si splnit bobříka odvahy večerní procházkou po Luníku IX., doporučuju určitě navštívit tamní knihkupce a knížku Cesta Slnka Francesca Lorenziho si pořídit. Alespoň pro mě je to vážně pecka!

 

Lorenzi, F. Cesta Slnka. Spolok svätého Vojtěcha, Trnava 2016


2 názory

Alegna
22. 01. 2022
Dát tip

díky za zajímavý tip, zjistila jsem, že už se dá koupit i v Čechách


supizmus
10. 01. 2022
Dát tip

Onen nešťastný záznam se mi podařilo najít mimo prostory Youtube

https://www.shalomworld.org/episode/performance-of-the-sun-band-wyd


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru