Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jablíčka, hruštičky a vyživovací povinnost .

20. 01. 2022
9
11
298

 

 

 

Tak tohle jsem před chvílí našel,..., je to pouze taková zajímavost :)

 

Napsal jsem, před několika lety, sérii (původně ) minutých her o nebeských pravidlech v rámci pozemského partnerství Zlatíčko a Hafáček (ještě před dvaceti lety bych se přitom nebál napsat prostě (třeba) žena a muž ((nabízím dnes raději možnosti širší, ohledně pohlaví účinkujících :) ))  ) ,..., ale pak jsem se lekl, že ve své stručnosti budou pro většinu čtenářů nesrozumitelné,..., a začal jsem zahušťovat výklad..  A tím pádem to dnes, vesměs nedokončené, leží v šuplíku,..., jelikož  nesrozumitelné pro většinu čtenářů, je to možná pořád:),..., ale navíc se to stalo i (téměř) nepoživatelným (a nevím, co to vlastně je (ukázka je zkrácena, takže jablíčka se tam také  již nevyskytují.. :) )

((...)).  , 

 

 

Jablíčka, hruštičky a  vyživovací povinnost (koncept).

 

( ze série  Zlatíčko a hafáček, aneb o prospěšnosti

pozemského partnerství…, původně minutové hry :) )

 

((aneb také možná Jak přemíra slov  zdržet nás   někdy může rychlejšího posunu))

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

((...)).

Zlatíčko: ..Hm. Já chci také ochutnat tu hruštičku, setřeseš mi nějakou dolů ?.

..Hm, jsou ale moc vysoko - tak já si místo hruštičky dám džus.

 

 

Hafáček: -Ne, raději ti nějaké ty hruštičky snesu dolů. V džusu ti už téměř úplně chybí snad to nejpodstatnější, ta energie, která je drží při životě, a kterou si z  čerstvého ovoce podle plánu bereme i my, zlatíčko.

 

 

Zlatíčko -Já mám ovšem daleko větší chuť na živou hruštičku, než na džus - chtěla jsem spíše džus kvůli tobě, abych tě ušetřila námahy.. .

 

 

Hafáček: ..Vidíš, a právě tento tvůj důvod zajistil by ti u toho již neživého džusu (přinejmenším, snad) stejnou prospěšnost pro tělo i ducha, jako pro jiného v odlišné situaci třeba jen a právě ta živá hruštička.. (byla by k tomu džusu totiž  nebeská odměna pro tebe za ten soucit..) . ALE platilo to JEN DO TÉ CHVÍLE, NEŽ jsi mi o tom, žes to takhle myslela, řekla, taková jsou u toho pravidla ((jelikož potom bys přednostně dostala nehmotnou odměnu (více méně) ode mne za soucit se mnou,…, která by přebila tu odměnu předchozí..)).

 

  A ta vyživovací povinnost vůči Tobě, v tomto případě, přešla na mně.. (jelikož už vím, že jsi chtěla spíše pouze džus kvůli soucitu se mnou, …, a ne proto, že bys si (alespoň) myslela, že je pro tebe lepší (či, prostě, že ho opravdu více chceš); -a jelikož já mám zde hrát tu roli, že ti zajistím to nejlepší dosažitelné..) .

Nepřešla by na mne ovšem v tom případě, pokud bys to nemyslela upřímně -to s tím džusem, ..., nebo i tehdy,  pokud bys to myslela upřímně s tím džusem, ale potom to  řekla s tím úmyslem, abych ti tu hruštičku přeci jen snesl, i když jsi to předtím  vážně  odmítla (kdybys tedy podlehla svodu  blaženosti, a nevydržela v tom svém sebeomezujícím  původním soucitném postoji ).. .

 

 

A je zde, samozřejmě,  ještě možnost, že se já té povinnosti snést ti dolů hruštičku dobrovolně neujmu.. . Ale tím bych uškodil naší rodině, ..., a potažmo i sobě, moje zlato, protože bych nedostál své pozemské roli.. . 

 

Takže -jdu sehnat žebřík,..., a dosti slov (( jelikož potom  i z kladného, nebeského náboje  tohoto mého úkonu by   nezbyl apostrof :) ))

((...)).


11 názorů


Hanko, no jo, je to někdy težké..

Každý z nás se někam vyvíjí, nevíme (většinou tedy), co nás kdy čeká ((a i proto je dobré využívat v životě hezké chvilky, a ty si v sobě zapouzdřit jako dobíjecí ostrůvky pro pozdější dobu..)),


Goro, díky:)

 

Jinak všem děkuji za zájem, docela mne zde i překvapil, musím říci :)


8hanka
21. 01. 2022
Dát tip

pokračovanie po rokoch:

 z Hafáčka, ktorý oberal hruštičky za pomoci  rebríka neskoro večer svietiac si  baterkou a zabávajúc tak susedov viac ako TV program,  stal sa   nepríjemný Rafan oberajúci  o energiu a peniaze a ani vyživovaciu povinnosť voči potomkom neplnil...


Jamardi
21. 01. 2022
Dát tip

Zlatíčko nechce hruštičky, protože nechce honit Hafáčka na strom, protože ho má ráda. Hafáček leze pro hruštičky, protože má Zlatíčko rád. To je pěkné :)


supizmus
21. 01. 2022
Dát tip

Vážně mě Tvůj styl baví!


Gora
21. 01. 2022
Dát tip

Zábavná mini...

oprav si: by nezbyl apostof :) )) - apostRof


Taky jsem měla hruštičky a udělala jsem z nich povidla. Tvoje hra mne moc pobavila.


annnie
21. 01. 2022
Dát tip

Je krásné dávat hruštičky i smět si je přát...


(minutová hra by to tedy asi být nemohla (mluvím teď pouze o délce, ne o obsahu,..., ten by asi všeobecně  nudil, to je mi jasné..); -ale slyšel jsem už (na ČRO myslím) i minuté hry, trvající téměř tři minuty.. :) )


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru