Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vědmákovo vyzrání

31. 01. 2022
8
3
230
Autor
Kamamura

Zaklínač Geralt z Rivie (trvalé bydliště - Kaer Morhen), známý též jako "Bílý vlk" alias "Řezník z Blavikenu" odvolacímu krajskému soudu v Ostravě slíbil, že po svém podmínečném propuštění bude sekat už jen dobrotu, neboť má již s majitelem místního masokombinátu sjednané zkušební pracovní místo. Kurátorem byl stanoven místní důlní předák a občanský aktivista Y. Zirgin, se kterým má čerstvě propuštěný delikvent pomáhat v boji s alkoholismem, jenž v kraji tradičně sužuje převážně hornické obyvatelstvo. Pan Zirgin se pro místní tisk vyjádřil o plánované spolupráci velmi optimisticky, neboť se prý již podařilo v tomto směru dosáhnout významného pokroku; doslova pro občasník místního fechtovně-dušezpytného spolku nazvaný: "Obouruč, jednoruč, či bezruč?" prohlásil, cituji: "Pokrok je jako stádo sviní v humně. Z takého stáda, to sa mosí uznať, je užitek. Je uzený špek, je ovar, je prejt, sú klobásky, sú nožky v rosolu. Tož sa nesmí ohrnovať nos, že je všecko posrané." 


3 názory

Čudla
31. 01. 2022
Dát tip

Pobavilo. /*


Aru
31. 01. 2022
Dát tip

teď jenom aby Sapkowski nechtěl po tobě peníze za používaní Geraltovo jména, u Křemílka a Vochomůrky jsi křičel, že sem naběhnou právníci ČT, ale já to na tebe Sapkowskému neřeknu ;))


Lili.
31. 01. 2022
Dát tip

Geralte,Geralte...ty jsi tedy zase dopadl,jen aby nenastal čas opovržení...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru