Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zas mám vokno / Nocturnal Windows

01. 02. 2022
5
25
447
Autor
Kamamura

Tělo chátrá.

Bolí a bolí...

Má játra.

 

                           

     Démanty ranní rosy,      

  mají na tvých řasách zase sněm. 

     U mě si dveře podává    

  opice s kocourem.  

                    

         


25 názorů

Jsem velmi poctěna, vážený a milý či vážená a milá autore/ko. Myslím si ovšem, že můj výkřik a zvolání, bylo pouze mentálně momentálním psychickým vypětím mé dezorientace. Naštěstí nejsem stroj a chyby dělám. A omlouvám se, pokud jsem se jakkoliv dotkla čehokoliv, co by se mohlo tohoto útvaru týkat.

A samozřejmě děkuji za cennou lekci češtiny.

A rozhodně piš dál, budu se držet opodál.

Fuj, takový shit rým, no co nadělám, snad nedostanu další fazoli.


Kamamura
05. 02. 2022
Dát tip

A to je dobré vědět! Vítám jich tímto přeuctivě, květinko kouzelná, rozkošná jistě ("klid, pane poručíku! Najíte se, až nás vystřídají!"), a řeknou nám ještě, copak bychom měli zlepšit? Nejhůře jsem jako autor zřejmě dopadl já, ale co dělat, trpká jest polívčička amatérského citopisce.

Snad jiný barevný gradient, teplejší, studenější odstíny, víc vypulírovat ten pseudo-3D efekt, báseň kratší, delší, méně/více mundánní metafory, hravěji/vážnějí, nebo to mám celé polít benzínem a zapálit? To sice asi neudělám, ale udělám si k tomu mentální poznámčičku - "příště nepsat, rovnou zapálit už v mozkovně!"

Můj/moje čtenář/čtenářka, můj/moje pán/paní(!/?), abych parafrázoval známé merkantilní krédo. 

Nejsem žebrák, abych žádal něco zadarmo, mohu se revanšovat barterovou výměnou - kupříkladu ve Vašem komentáři bych ve slově "obohatili" napsal tvrdé "y" na konci slova, neboť podmět (komentáře), je podstatné jméno rodu mužského, neživotného, přestože komentáře pod díly občas žijí vlastním životem. 


Víc než dílo a jeho vysoce stajlizovany nejen obsah, ale i výtvarná stránka, mne velmi obohatili psané komentáře.


Al Jal Úd
03. 02. 2022
Dát tip Kamamura

Těžká jsou rána opilcova 

tak mě napadla jedna ze šuplíku:

 

Máš velký vokno 

tak proč se koukáš ze dveří 

Chtěl jsem tě spolknout 

ale lížu tě jen stěží!

Někteří neví 

že tě mívám denně k večeři 

 

 


Lili.
03. 02. 2022
Dát tip

Působivé...hmmm.


Kamamura
02. 02. 2022
Dát tip Lady de Winter

Lady de Winter - I love you! Shoot me through the head and drag my lifeless corpse across the whole town, I don't mind, I had to say it aloud, because it's true! ;-D


K sociologickým modelům se vyjadřovat nebudu, protože správný literární terorista pracuje jen tehdy, pokud ho k tomu donutí vykořisťovatelský systém. Ale vyjádřím se k formě a k obsahu: tahle se povedla po obou stranách. Čímž se projevím jako někdo, kdo nesouhlasí s Literárním kritikem - ale není nesouhlas s literárními kritiky nakonec univerzální vlastností každého autora?


Aru
02. 02. 2022
Dát tip

za mnou žádná neprázdná množina nepřišla, takže nevysvětlím :D

ostatně jak dokážeš, že je nějaká neprázdná množina, nebo sociologické modely, když na papíře/monitoru/a displejích lze s patřičným filtrem vyvrátit a hned potvrdit jakýkoli postoj/názor/důkaz jako ne/existující, protože člověk není sto obsáhnout myslí svět na 100% a je zcela odkázán na své smysly, nikoli na realitu :-P

pak je tu naprosto revoluční myšlenka, že lidi jsou herci, kterým byla pouze přidělana role, jak potom něco potvrdíš, nebo vyvrátíš v předstírání něčeho co neexistuje? ;))


Kamamura
02. 02. 2022
Dát tip

Jak ale potom vysvětlíš sociologické modely (myslím teď ty fungující, kterých je určitě neprázdná množina)?


Aru
02. 02. 2022
Dát tip

ano lidská logika, kterou... nikdo (!!!!!!!!!!!!!!!) ... jiný... nechápe :))


Kamamura
02. 02. 2022
Dát tip

Přesto se ale domnívám, že v jejich chování je určitá logika, kterou lze popsat a vysvětlit, i když ji oni sami nedokážou třeba (jasně) nahlédnout a verbalizovat. Například v mém přežírání logika byla! ;-)


Aru
02. 02. 2022
Dát tip

to sedí, lidi jsou divní a pochopit je nelze :D


Kamamura
02. 02. 2022
Dát tip

:-P


Aru zřejmě nikdy nepochopí, že hranice chápavosti ostatních jsou principiálně trvale mimo hranice jeho potenciální chápavosti, což platí naprosto obecně nejen pro Arua. 


Aru
01. 02. 2022
Dát tip

Literární kritik nikdy nepochopí Aru, ale Aru je s tím smířen :D


Kamamura
01. 02. 2022
Dát tip

,.i..


Dávám za pravdu Aruovi, forma zcela zastiňuje obsah. Předělat!


Aru
01. 02. 2022
Dát tip

musím ocenit ten tvů diamant, okamžitě mne zcela oslepil svou září, bohužel díky tomu jsem si nemohl přečíst to co je ukryto v kameni, ale určitě se objeví takový odvážlivec co to dokáže :))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru