Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak jsem zlomil svou první kletbu

10. 02. 2022
7
12
277
Autor
Kamamura

"V osobních soubojích 

používají žáby 

kuňk-fu" - ales-novak

======================================================

Jak Simon the Sorcerer vysvobodil zakletou princeznu

Před mnoha a mnoha lety jsem se jednoho prosluněného srpnového odpoledne procházel kolem žabincem zarostlého rybníka poblíž osady Podskalí u Orlické přehrady, kde měli prarodiče chatu. Sytě oranžové slunce klonící se k západu hřálo svět spokojenými, ohleduplnými paprsky, a vrboví kolem jezerní hladiny jakoby přímo nabádalo k zádumčivému poflakování. 

Brouzdal jsem se tedy bez cílně po břehu, když tu najednou slyším v husté trávě poblíž břehu hlasité kuňkání; bylo mi čtrnáct, puberta v plném proudu, říkám si - třeba měly pohádky pravdu, třeba jsou tu opravdu nějaké zakleté princezny... Panebože, ať je to pravda, ať je možné zlomit polibkem kletbu, která mění člověka v odpornou ropuchu, a já si díky tomu konečně vrznu, protože komu by taková osvobozená princezna měla dát, než svému osvoboditeli, no nemám pravdu? A jak se tak oddávám snění s otevřenýma očima (a některé sny, to vám řeknu, občas opravdu stojí za hřích!), najednou vidím přímo před sebou sedět starou ropuchu, hnusnou a napuchlou, jako parodii na vyfouknutý fotbalový míč. Nejdřív se mi zvedl žaludek, ale přemohl jsem se (pro lásku se musí trpět, jak by potvrdil tadyhle kolega Benetka), sehnul jsem se a vlepil jsem jí polibek přímo na čelo!

A opravdu! Pohádky nelhaly a zázraky skutečně existují! Ropucha se proměnila... ve starého, vyzáblého, a pekelně nasraného Číňana s dlouhými licousy a takovou tou literátskou čapkou, a ten mi rozbil hubu tak strašně, že jsem po zbytek prázdnin kulhal a při každém nádechu mě píchalo na hrudníku jako starého dědka (prý zlomená žebra a otřes mozku). Sice jsem tenkrát už trénoval, ale bylo mi to prd platné. První ráně pěstí jsem ještě uhnul, ale to se rozumí, byl to blafák, dostal jsem direkt do žaludku, kopanec na hlavu jsem odrazil oběma rukama, před dalším kopancem na holeň jsem uhnul změnou střehu a pokusil jsem se sám skopnout dědka do jezírka, ale to byla chyba (pamatujte si, pokud nemáte černou nebo žlutou kůži, nekopejte nikdy výš než na pás, Indoevropané nemají potřebnou mrštnost a obratnost v genech; jsme ale hory masa a sádla, takže je lepší nohy nechat pevně na zemi a bojovat jen rukama - proto taky máme box, a ne karate). 

Dědek byl rychlejší než vítr, zasáhl jsem jen hejno bzučících komárů, něco mi podrazilo nohu, kterou jsem stál na bažinatém jezerním břehu, upadl jsem na zem, a pak už jsem jen inkasoval. Poslední, co si pamatuju, byla hubená silueta rýsující se proti odpolednímu slunci, jak se uklání, a říká něco mandarínskou čínštinou. Pak jsem se probral až v nemocnici.

A z toho plyne poučení, milé děti, že když se modlíte, aby se stal zázrak, měli byste tak činit s obezřetnou opatrností. Může se totiž docela dobře stát, že vás někdo (nebo něco) vyslyší...


12 názorů

Lili.
11. 02. 2022
Dát tip Kamamura, Al Jal Úd

To je mi zajímavá pohádka, pekelně nasraný číňan? To je otázka, je to štěstí či neštěstí?

Možná kdyby se proměnila v taktéž nadurděnou číňanku, měl by to horší.

Inu s magií je to dost nevyzpytatelné.

Jeden můj kolega čaroděj blbnul tak dlouho, až zaklel sebe sama a vysvobodilo by ho jen, kdyby si vlepil polibek na rty. Bizarní je jeho počínání, kterak se snaží zbavit toho obtížného kouzla.


Kamamura
11. 02. 2022
Dát tip Aru, annnie

annnie - no... hele, už se tu nějaký pátek potkáváme, tak já ti to prozradím, ale psssst, ať se to nerozkecá! [wink-wink, nudge-nudge] 

Tenkrát v létě jsem si nakonec nevrznul; tehdejší láska mého srdce, když viděla, že jsem taková padavka, že mě tlučou i žáby u jezera, tak dala přednost skutečnému rytíři na bílém koni (Calocagathia), který byl ale tak šlechetný, že když viděl, že mi zlomil srdce, tak se mi přišel omluvit, a prokecali jsme tenkrát celou nádhernou, magickou noc... a tehdy jsem poprvé začal tušit, že předmětem mých modliteb bude spíš Agapé, než Eleutherios (ten naši rodinu neměl nikdy v lásce). Druhý den jsem si sedl do zahrady pod strom, naladil kytaru, a hrál osm hodin, další den zase a zase... a občas si drnkám dodnes, ačkoliv, jak jsem slyšel, ani štěstí onoho rytíře nebylo stálé, a ona kráska se nakonec vdala za jednoho džentlmena v Novém světě tak pohádkově bohatého, že nikdo nezná jeho jméno.

Ale to už je zase jiná pohádka...


Aru
11. 02. 2022
Dát tip

eeeee, lásku????????? od ropuchy co se mění ve starého Číňana a zase zpátky... :D:D

podle šintoismu je tisíce bohů, tak asi nejde milovat všechny, zvlášť když vypadají jako ropucha, nebo scvrklý Číňan ;D


To potěší. Muhehe.


annnie
11. 02. 2022
Dát tip

No právě. Bozi čekají na naši lááásku... Tak mě zajímá, jestli Kamamura na tu vášeň tehdy adekvátně reagoval :)


Aru
11. 02. 2022
Dát tip

nicccccccccccccccc, ale není radno se s nimi pustit do boje :))

NEBO, nejít do boje sám, to je taky možnost :)


annnie
11. 02. 2022
Dát tip

No a co je špatnýho na bozích??? :)


Aru
11. 02. 2022
Dát tip

annie :D

vždyť to byl čínský žabí bůh, myslíš, že s ním si chtěk Kamamura vrznout? :D


annnie
11. 02. 2022
Dát tip

Tak si nejsem jistá: vrznul sis tenkrát nebo ne??? :)

Tip a.


Kamamura
11. 02. 2022
Dát tip Al Jal Úd

Neskákej,

dokud neřekl jsi hop.

Myslím, že mě tenkrát zmlátil

popkulturní trop!


Aru
11. 02. 2022
Dát tip

jak jsem psal u aleše, historka je to bezvadná, jít tehdá kolem, pofoukal bych ti bebíčko :D:D

leč jen si patrně rozněval některého prastarého boha a nepodíval ses do lexikonu, kdo to je a proto jsi zápas s ním prohrál, jelikož jsi neznal jeho slabinu, nebo jeho jazyk, a mohl ses vyhnout zápasu v případě že by ses mu poklonil a pozdravil ho v mandarínštině, patrně by ti k nohám přistála odměna, jelikož to byla poslední faze zkoušky, kterou jsi tenkrát neprošel ;)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru