Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Plyšák v tramvaji (z kolekce Odposlechnuto)

13. 02. 2022
11
9
341

 

 

 

Událo se  cca před 7 -8 lety v Praze..

 

 

Plyšák v tramvaji (z kolekce Odposlechnuto)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::



V tramvaji č. 17, ve směru do pražských Modřan, stála -část snad i seděla - .skupinka čtyř až  sedmi mladých lidí ( -nejsem si dnes již jist, kdo všechno se mi  tehdy i jevil. že tam nějak patří k sobě),  domlouvajících si účast na dálkovém pochodu Praha - Prčice; součástí stojící částí  skupinky byla i cca 25-30 letá blonďatá Slovenka  pevné, nevysoké, ale hezky tvarované postavy, která sice moc nemluvila, ale zato potvrzovala (české, ..., a převážně asi mužské) úsloví o pokladech, na slovenském venkově se rodících; - zářila do prostoru tak výrazně, že i chromý pejsek u nohou svého pána v odlehlé části vozu zjevně pookřál .. .

Byla již životem notně ošlehaná, ..., zjevně se -přinejmenším fyzicky - nějak moc nešetřila (snad profi sportovkyně?; -byla pouze v kraťasech, a tak bylo vidět, že nohy má plné nejrůznějších modřin, ..., ran a ranek, a snad i jizev (napadlo mne až dodatečně, že by to mohla být veslařka, jelikož na trase této tramvaje je i můstek k ostrovu se sídlem veslařského klubu..).



(( ,,,)).

Poté, co skupinka zřejmě projednala nejpodstatnější body, stočila se řeč  k banálnějším záležitostem; a tu jeden z mladíku zaměřil svou pozornost na podivného, relativně velkého křiklavě barevného (-snad zářivě žlutooranžového?) plyšáka, vykukujícího z tašky té již zmíněné slovenské dívky; zbystřili i další lidé ve čtveřici, ..., a zdálo se jen otázkou okamžiku, kdy se podivně vyhlížející stvůrka křiklavé barvy stane předmětem  dalšího  kola veselého, a v nevážném duchu vedeného  hovoru (nevyrozuměl jsem přitom, zda to byl dárek, či zda si tu hračku sama koupila; - podle  děje následujícího bych však tipoval spíše to prvé..).



Dívka tomu ale velmi elegantně předešla, ochraňujíc tak od přepírky snad i toho zřejmě zde nepřítomného dárce; - stále se svým širokým, zářícím úsměvem plyšáka vytáhla z kabely, ..., vlepila mu mlasknoucí polibek mezi uši, a pronesla: ..P R E S N E   takého plyšáka som si 

 V Ž D Y   priala!!.



I sebevětší škarohlíd v přilehlém okruhu musel se při tom přinejmenším pousmát, ..., a na nebi přibyla do fondu zlatavá porce plusových, hebkých emocí.. .


9 názorů

a na nebi přibyla do fondu zlatavá porce plusových, hebkých emocí.. .*/*****************


(odhadl bych to tak, že si ho odněkud odvážela jako čerstvý dárek,..., na putujícího maskota  byl dost veliký,..., a , po pravdě řečeno, opravdu i dosti ošklivý :)  )


Bixley, myslím právě, že ho viděla prvně :)

Jinak mne zaujala svou naprostou pozitívností, i v maličkostech, ...,  narozdíl od těch dalších lidí tam, kteří ..sršeli i dosti ježatými vtipy  :)

Díky za návštěvu i za komentář :)


Děkuji všem za návštěvu:)

PS: ..když se na toto podrobněji  rozvzomínám, myslím si, že to byla cesta večer, směrem do centra :).

 

Do Modřic jsem v té době ..občas jezdíval, ne ale na noc,..., a celá ta skupinka lidí se také chovala tak uvolněně, že bylo málo pravděpodobné, že by někam jela podat nějaký výkon (vracela se tedy spíše večer již po nějakém výkonu domů.. :) ).. . 


bixley
13. 02. 2022
Dát tip

Perfektně situaci zvládla. Možná to byl její maskot.  Víc takových usměvavých lidí kolem nás!


Čudla
13. 02. 2022
Dát tip

Milé/*


Jamardi
13. 02. 2022
Dát tip

To je milé. :)


Benetka
13. 02. 2022
Dát tip

Áďa měl jednoho plyšáka od malička v postýlce a v roce 2017 kdy se odstěhoval tedy ve svých třinácti Skubíka stále měl a vzal si jej s sebou. Byla to taková modrobílá příšerka. Jestli jej má ještě naprosto netuším... Musím se na to zeptat! ;)


Evženie Brambůrková
13. 02. 2022
Dát tip blacksabbath

Jak málo stačí, třeba jen úsměv nebo hezké slovo. Pohladit po duši bychom měli umět všichni a bylo by líp.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru