Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Špatně pochopitelná odrhovačka

13. 02. 2022
4
20
257
Autor
Kamamura

Takto odpověděl lesní skřet Chrombajzlík vyšetřovací komisi zřízené Útvarem pro zatloukání klínů do dětských hlav při Ministerstvu školství, který už pár století neúspěšně pátrá po jistém Fridolínkovi, uprchlém z letního skautského tábora, kde mu měla být vštípena do dutiny lebeční Morálka, jakož i po nezletilé Lindě, která zapálila hned několik vzdělávacích institucí způsobem, který se dosud nepodařilo objasnit. 

Oba hledaní delikventi jsou ozbrojeni důvtipem, a proto jsou Společnosti vrcholně nebezpeční. 

Odrhovačku lze nejlépe hrát na banjo, ukulele, případně na cokoliv, na co umíte hrát nejlépe. 

Nebozez, ba i zimolez,

staré triky znají - věz,

neb zimolez, ani nebozez

nezavřeš na Bezděz!

 

Stará klec, ani lívanec,

nezastaví plivanec.

neb lívanec, ani starou klec

nevyměníš za žvanec!

 

Robota nevypne porota,

jeho nezastaví levota,

neb porota chce robota 

rudou páskou omotat!


20 názorů

Lili.
17. 02. 2022
Dát tip

Určitě není ztráta času, že jsi to sepsal, publikoval a potěší-li tě to, pro mě není ztráta času, že jsem si to přečetl. Naopak, jestli to smím takhle napsat, (aniž bych měl v úmyslu snižovat kvalitu díla), pobavilo mě to. 


Kamamura
16. 02. 2022
Dát tip

Ollie - zajímavé je hlavně to, že já souhlasím skoro ve všech bodech tadyhle s Josephinou - opravdu je to blbůstka, a rozmýšlel jsem se, jestli to mám vůbec publikovat, ale pak jsem si říkal, že skutečný dadaista by se nerozmýšlel, a tak jsem nakonec kliknul na "Odeslat". Stejně jako Josephina jsem i já obdivovatelem Ivana Mládka, kterého považuji za nedostižný idol jak hudební, tak textařský, ale to nějak zřejmě zaniklo v překladu. 


Aru
15. 02. 2022
Dát tip

čtení titulků, jakož i celkové sledování zpráv způsobuje, že konzument takového obsahu už není schopen chápat obsah textu, ale pouze vypíchne pro něj nějakým způsobem zásadně zabarvené slovo, kterého se chytne, debata s takovým konzumentem je pak od začátku zbytečná, neboť konzument se drží svého slova, které si pro sebe našel, nikoli významu textu jako takového, to bude zřejmě předmětem i této ehm, echm disku... debaty a je zbytečné si kazit i pondělí, nejlépe za ideálních podmínek je v takové situaci s kamenným mlčením dotyčného konzumenta překročit, je-li to v silách ;)


Kamamura
15. 02. 2022
Dát tip

Přesně, Josephino. Proč jsi tu volovinu vůbec četla? A proč tolik záleží na tom, aby všichni věděli, že si ty, Josepina myslíš, že je to volovina? A o čím egu je teď vlastně řeč - o tvém, nebo o mém?


Josephina
15. 02. 2022
Dát tip

Přeju ti leda, aby na starý kolena tvoje ego nakonec nezabilo tvou genialitu! džus (že já tu volovinu vůbec četla)


Kamamura
15. 02. 2022
Dát tip

Souhlasím s tím, Josephino, že nepatříš do mé cílové skupiny. 

Doporučuji ti tedy zdvořile napříště frekventovat díla ostatních autorů, kteří se na vás specializují. Kdysi jsem viděl v TV fajn seriál - Jmenovalo se to "Tak jde čas", bylo to nekonečné, patetické, sladkobolné a neobsahovalo to žádné znepokojivé sdělení. Děj se točil kolem nějaké ženy, která stárla v obýváku, a kolem jejích přátel, už nevím, okamžitě jsem usnul. Možná tedy něco na ten způsob?!


Josephina
15. 02. 2022
Dát tip

trhni si a piš něco pořádnýho!


Kamamura
15. 02. 2022
Dát tip

Milá Josephino, už je padesát minut úterý, a já bohužel s lidmi tvého typu jednám pouze v pondělí, protože víc času než jeden den v týdnu si nezasloužíte. 

Primo, nauč se číst. Nepsal jsem, že se k Mládkovi přirovnávám, psal jsem, že jsem mi při psaní zněla v uších jeho hudba, ergo, jsem jí byl inspirován. Tyto subtilní nuance lidem jako jsi ty často uchází, proto na ni (stále dokola, což už začíná být vrcholně nezábavné) upozorňuji.

Secundo, když už jsem u toho ucházení, v posteriorní části svého corpus mortalis najdeš snadno přehlédnutelný otvor, kterým u zdravého jedince proudí povětří volně ven i dovnitř, často vydávaje zvuky podobné trombónu či tubě. V tvém případě bude pravděpodobně ucpán malým špuntíkem či jiným cizím tělesem; doporučuji tedy onu překážku odstraniti, aby chorobné představy o vlastní důležitosti mohly spolu s miasmatem vzniklým při trávení potravy schránku tělesnou opustiti, a rovnováha tělesných humorů, mezi kterými evidentně převládá žluč, (která svými návaly poškozuje sval srdeční) znovu nabyla léčivé harmonie.

Tertio, před další návštěvou mých teritorií doporučuji nákup v apatyce. Není to podmínka úplně nutná, ale domnívám se, že učiní pro Tebe a Tvé okolí existenci řádově méně bolestivou. 

 

Tvorbě zdar!


Josephina
15. 02. 2022
Dát tip

nech I. Mládka, smála jsem se, dokud ses nezačal přirovnávat k I.M., ale Ivan Mládek skládal ty texty vážně, měly hlavu a patu, tohle je ale fakt pitomost ... rozzlobila jsem se na tebe opravdu, včera jsem slyšela jeho texty i písničky, měl je vycizelovaný, on hudbu a texty bral vážně, chtěl lidi rozesmát v děsně hnusný době.

https://www.youtube.com/watch?v=sD9k0lZAIZI

 


Josephina
15. 02. 2022
Dát tip

to jest ale blbina!


Aru
14. 02. 2022
Dát tip

policajti chodí ve dvou, protože jeden policajt vs. jeden asasín se rovná jeden mrtvý policajt, takhle se aspoň můžou držet za ruku, až jim vletí kudly do zad :D

určitě, k těm postavám nahoře je 100% jedna přimyšelná, aby nenapadlo běžného člověka, že svůj život drží svými vlastními činy ve svých rukou, proto se dospělým vymýšlejí tyhle příběhy, aby seděli před televizí a hlavně se o nic nepokoušeli ;))

čím míň máš kolem sebe lidí při podvratné činnosti, tím je menší riziko, že tě někdo zradí, kanystry po školách zvládneš házet zcela sám ;D


Kamamura
14. 02. 2022
Dát tip

Dějiny revolucí a revolucionářů ukázaly, že sám zvládne člověk máloco. I Iáson měl své argonauty, Robin Hood měl faráře Tucka (po němž se jmenuje moje hůl), Malého Johna, Willa Scarletta, a hlavně krásnou a chytrou lady Marion, Don Quixote měl Sancho Panzu, Sherlock Holmes oddaného a statečného doktora Watsona, Doktor Jeckyll měl pana Hydea, a Dorian Gray měl svůj očarovaný portrét. 

Většinu věcí je lépe dělat ve dvou, protože když tě někdo přepadne ze zálohy, omdlíš, nebo si přerazíš nohu, ten druhý to může pořád ještě zachránit. I policajti chodí minimálně po dvou. Nakonec, my dva jsme také dva, i když jako volné sdružení čítající dva členy, které existuje jen proto, že jsme náhodou jeden pro druhého v doslechu. ;-)


Aru
14. 02. 2022
Dát tip

myslíš, že Linda to nezvládne sama, zdatně zvládla zapálit školu, prchnout v přestrojení před zákonem, naverbovat rybáře a potopit policejní loď, to je ti málo Kamamuro????? :D


Kamamura
14. 02. 2022
Dát tip

Podle mě by k sobě měli Fridolínek a Linda zaplanout ohněm mocné, leč platonické lásky, neboť místo mainstreamového romantického pohnípávání je čeká náročný úkol - demolice scholastického způsobu vzdělávní a nastartování revolučních procesů nutných pro obnovu Zemiguľe. 


Aru
14. 02. 2022
Dát tip

Linda! :))

čekal jsem povídku, leč i prolog potěšil, každá mizerná škola, která ničí dětske duše, by se měla bez váhání zapálit, oni by si pak rychle rozmysleli, jestli chtějí vyrábět další mrzáky :D


Kamamura
14. 02. 2022
Dát tip

Já jsem si představoval Ivana Mládka ;-)


Lili.
14. 02. 2022
Dát tip

Na cokoli? Na nervovou soustavu a na kýbl. Myslím, že by to ale zvládli i třeba Led Zeppelin.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru