Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Voltumna

14. 02. 2022
0
0
354

Voltumna, zrozená v roce 2009, není klasickou extrémní metalovou kapelou. Její zvuk nachází své kořeny ve staré black metalové tradici a hlavní téma ji hudby jí činí jedinečnou a originální. Když posloucháte její písně, pošlou vás zpět v čase ke kořenům etruské civilizace a jejích mýtů. Vydání jejich prvního EP Chimera v roce 2011 je výchozím bodem jejich hudební produkce. Čtyři písně nahrané ve studiu Fear No One jasně ukazují, jaký je hudební směr kapely, která po vydání EP zahajuje intenzivní národní živé turné.

V létě 2012 se Voltumna vrací do studia Fear No One a pracuje na nahrávce debutového alba Damnatio Sacrorum, tentokrát s produkcí alba od Paola Pieriho(Hour Of Pention, Aborym). Album je sestaveno z deseti písní čistě old-school death / black metal brutality! Brzy je album licencováno anglickou značkou Cold Birth Records, která uvede kapelu na pódium po celé Evropě spolu s Inquisition, Taake a Carpathian Forest.

klip: https://www.youtube.com/watch?v=zg9VnnBUFjY

V roce 2014 skupina nahrává nové album s 12 skladbami s Paolem Pierim. Disciplína Etrusca ještě více zdůrazňuje smrtelně černý jedinečný zvuk skupiny. Volutmna hraje více než 1000 koncertů po celém světě. na hudebních festivalech jako MetalGate Czech DeathFest, British Incineration Festival, Ukrajinská karpatská aliance, Metal Crowd Open air v Bielorussii, podniká turné po Jižní Africe s Behemothem a letní turné po USA. Disciplina Etrusca, vydaná v roce 2015 časopisem Subsound Records, je koncepčním albem, ve kterém jsou všechny skladby tematicky propojeny s etruskými rituály a zvyky.

Vzestup Etruské metalové mašiny pokračoval po celý rok 2016 letním turné po Číně a na německém festivalu Ragnarok v roce 2017 a také na bulharském festivalu Autumn Souls Of Sofia. Na podzim téhož roku skupina zahajuje nahrávání svého nového koncepčního alba Dodecapoli, které se zaměřuje na dvanáct měst Etruské konfederace, tentokrát pod dohledem Marcella Vasco. Navzdory svému mladému věku je Voltumna považována za jednu z nejproslulejších kapel italské metalové scény.

klip: https://www.youtube.com/watch?v=cMUa4j3jb5Y


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru