Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nejsilnější droga ve vesmíru

15. 02. 2022
2
7
308
Autor
Ozzozorba

Metamfetamin (známý jako pervitin) urychluje tok myšlenek, usnadňuje asociace, zvyšuje hovornost, odstraňuje únavu, dodává příval energie.

Také zvyšuje pozornost a soustředěnost. Zlepšuje schopnost empatie a odstraňuje zábrany. Po jeho užití nastupuje euforie, pocit sebejistoty a rozhodnost, potřebu spánku klesá na minimum.

Po odeznění účinku se dostavuje fáze deprese s hlubokými pocity vyčerpání a celkovou skleslostí. VNÍMÁNÍ PRÁZDNOTY (podstaty vesmíru) má podobné účinky jako metamfetamin s tím rozdílem, že nevyvolává deprese nebo vyčerpání. Prázdnota je nekonečné blažené trvání a není ve vesmíru nic lepšího. S prázdnoty se vše rodí a do prázdnoty se navrací každý atom.

Jak ochutnat prázdnotu?  Musíme se stoprocentně  otevřít a zároveň rozpouštět, ale kdo to dokáže? Metamfetaminem se člověk povznese do nálady bez nutnosti vynaložit jakékoliv úsilí. Vyžaduje snad prázdnota nějaké úsilí?

V Indii jsou lidé, kteří se rozhodli v určitý čas odejít ze světa. Sednou si a s blaženým úsměvem na tváři v určený čas odejdou. Nemají strach ze smrti, protože si uvědomili povahu smrti. Pokud se IDENTIFIKUJETE SE SVÝM TĚLEM, pak smrt vypadá opravdu jako smrt a z prázdnoty budete mít hrůzu. Ano přátelé,  prázdnota není pro každého.

PROTOŽE Bez vybudované infrastruktury DOPAMINOVÝCH SPOJŮ člověk nemá na to uvažovat o tom, že existuje prostor Za Zrcadlem (prázdnota) natož tam proniknout. Většina lidí ani neví, že by mohla a jsou TOTÁLNĚ ZÁVISLÍ na odraze v zrcadle.

TO co roztáčí vesmír a z čeho roste zajímá málokoho. Lidé jsou totálně ponořeni ve svém těle a totálně budou zklamaní, až budou umírat (ne každý). Například ten, kdo trpí, pro něj je smrt (nebytí) vysvobozením.

Ale proč lidé masově neuvažují o prostoru Za Zrcadlem a navíc se rozhovorům o smrti vyhýbají?

Pudlo tkví v tom, že většina lidí nebo drtivá většina nemá vybudovanou VNITŘNÍ INFRASTRUKTURU. Nemůžete chtít po nesportovci, aby podal skvělý sportovní výkon. To by byla jeho smrt. Tak je to i s prázdnotou.

V momentě, když o ní člověk, který nemá vybudovanou infrastrukturu začne přemýšlet jímá jej hrůza a může i zešílet (jak se to stalo v mnoha případech stalo). Na takové hlubiny není připraven.

PRÁZDNOTA JE NEJSILNĚJŠÍ DROGA VE VESMÍRU, ale na to, abychom ji mohli zakoušet potřebujeme vybudovanou vnitřní infrastrukturu. Člověk se přece jen narodil jako polotovar a musí se svým životem ještě dopéci. EVOLUCE POKRAČUJE, ABY UKONČILA SEBE SAMA VELKOLEPÝM VÝRONEM BLAŽENOSTI V PRÁZDNOTĚ. 


7 názorů

Lenochod
15. 06. 2022
Dát tip

PS: Kdo chce na vlastní kůži zakusit blaženou prázdnotu, tak mě (a mnoha dalším lidem) se za tímto účelem osvěčil rituál s Bufo Alvárius (shodou okolností se látka z této pouštní žáby, která se kouří ve speciální dýmce, nazývá 5-MeO-DMT :0) ).


Lenochod
15. 06. 2022
Dát tip

Moc zajímavá úvaha, nejlepší je to přirovnání ke sportovci. Zmiňovaná infrastruktura ale nebude tak úplně spočívat pouze v "dopaminových spojích"... Každopádně je potřeba "cosi" v člověku posilovat, aby mohl vnímat více... Co všechno je potřeba v člověku posilovat (včetně těch nervových spojů), je podrobně rozepsáno v knihách Carlose Castanedy, kdyby to někoho zajímalo. Autor má pravdu v tom, že netrénovaný člověk si absolutně neumí ani v nejdivočejší fantasii představit, čeho všeho je schopná dosáhnout mysl trénovaného (včetně prázdnoty). Co bude po smrti, a zda to bude blažené, nemůže nikdo s jistotou tvrdit, (věřit však můžeme čemukoliv), tím bych tedy nikoho nestrašila... Myslím si, že konečný smysl evoluce je něco, co zůstane pro lidi navždy nerozluštitelným tajemstvím (na to náš mozeček nemůže stačit). Podle Castanedy je smyslem lidské existence "vše zaznamenávat" tím, že to prožíváme, ať už je to cokoliv (dobré či zlé, i tak to má smysl). A tím se sytí zdroj.

A pokud jde o pervitin a podobné látky, je dobré být informován. Proto je toto dílo přínosné - jen zde chybí ta nejdůležitější informace. "Posilováním dopaminových spojů" vzniká klasická tělesná závislost a to může být cesta do pekel. Chytrý člověk se tedy takovým věcem vyhne a věnuje svou pozornost mnohem bezpečnějším praktikám, které posilují serotoninové spoje, což závislost nezpůsobuje. Příkladem může být konzumace lysohlávek (psylocibin patří mezi nenávyková psychedelika), meditační techniky, práce s bdělými sny, astrální cestování, uvádění se do transu pomocí zvuku (hudby), tantry, adt....

PS: Toto není kritika díla, pouze má navazující úvaha. Dílo se mi líbí, proto tip.


Ozzozorba
16. 02. 2022
Dát tip

jo, jo, přemýšlej, ale PRÁZDNOTA není filosofie :) ale REALITA. 


Kamamura
16. 02. 2022
Dát tip

Možná že ano, a možná taky, že ne. Je třeba promyslet všechny možnosti, než se člověk začne bavit, jak říkával jistý medvídek zvaný Pú.


Ozzozorba
16. 02. 2022
Dát tip

Možná, že je klopotná cesta jen iluzí a po PROBUZENÍ, se už takto nebudeš ptát, možná že nikdo nikam nejde a nikam nikdy nešel, že je jen věčné trvání blažnosti. 


annnie
15. 02. 2022
Dát tip

Nic se nedá uspěchat. Je to otázka vývoje...

Velmi se mi zalíbil tvůj výraz pudlo :) :) :)


Kamamura
15. 02. 2022
Dát tip

Proč si Evoluce neušetřila namáhavou a klopotnou cestu, která podle tvého textu končí tam, kde začala?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru