Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

TD - Skautská hra

20. 02. 2022
10
7
235
Autor
supizmus

   "Kluci, pojďte, čeká nás bojovka. Musíte v mapě najít místo, kde je skrytý poklad, probojovat se tam a najít ho. Cestou vás čeká několik překážek a různých škůdců. Můžete se samozřejmě mezi sebou spojovat a všelijak si pomáhat. Kdo najde poklad, vrátí se do tábora a může si dát svačinu." Slova vedoucího zarezonovala, skauti se nadšeně dali do boje a hra vypukla. Bavila je. Do tábora se jim moc nechtělo, byť čekala skvělá svačina a spousta jiné radosti.

   I pravil Hospodin Bůh člověku: "Dámy a pánové, čeká vás lidský život. Musíte v jeho mapě najít místo, kde je skrytý poklad, probojovat se tam a najít ho. Cestou vás čeká několik překážek a různých škůdců. Můžete se samozřejmě mezi sebou spojovat a všelijak si pomáhat. Kdo najde poklad, vrátí se zpět ke mě do mého Království. Nebojte se, celou dobu budu s váma." Lidé s větším či menším nadšením dávají do boje a život vypukl. Zpět do Nebe se jim moc nechce, byť je čeká "co oko nevidělo, ucho neslyšelo a člověku a ni na mysl nepřišlo". Vše podstatné totiž vidíme srdcem. To moje je zatím pořád kalné a tak jsem uprostřed bojovky - života. A baví mě!


7 názorů

Foros
27. 02. 2022
Dát tip

Zajímavé přirovnání, posílám tip


bixley
22. 02. 2022
Dát tip

Moc hezky jsi vymyslel příspěvek k zadanému tématu!


Kočkodan
20. 02. 2022
Dát tip

Supíku, mohu tě uklidnit – já tebe za škůdce nepovažuji.

A přečtení tvého dílka mi také neuškodilo. ;-)


Janina6
20. 02. 2022
Dát tip

Pěkná paralela. A pro mě nečekaný závěr, takový ten osobní pohled - který mi na celé miniatuře připadl nejcennější. Díky!


Supíku.....několik pokladů jsem již našla, ale...." Zpět do Nebe se jim moc nechce, byť je čeká "co oko nevidělo, ucho neslyšelo a člověku a ni na mysl nepřišlo.... jsem uprostřed bojovky - života. A baví mě!"....díky!!!!!


Gora
20. 02. 2022
Dát tip

Supíku, tvé srdce se mi sice kalné nezdá :-), ale napsals to pěkně... život JE bojovka!


annnie
20. 02. 2022
Dát tip supizmus

Pěkné!

No, já bych řekla (slovy Martina Krause), že všichni chcem do nebe, ale až přijde ta správná chvíle... 

Tip a.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru