Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Reinkarnace

28. 05. 2002
3
1
9154
Autor
Danny

Reinkarnace se objevuje v mnohých východních náboženstvích
(např. v buddhismu, hinduismu), ale také, což se příliš neví,
je \"schovaná\" i v judaismu (např. v kabale).
Sám jsem přemýšlením a zvažováním alternativ dospěl k tomu,
že by na ní mohlo něco být (čemuž se nedá přímo říct
že na ní věřím, ale je to tomu velmi blízko).
Dokonce jsem podstoupil regresi (v hypnóze jsem
se zkoušel vrátit do minulých životů) - vyšly
z toho celkem pro mě zajímavé informace, které
zde však nebudu publikovat (uvedu snad jen to,
že jsem byl i na jiných planetách než téhle).
Co si o reinkarnaci myslíte Vy?

1 názor

baronka
02. 09. 2008
Dát tip
Reinkarnace zcela jistě je to nelehké poskládat sen jsem muž Žid s tlupou lidí putujeme krajinou říkám 'Děti ženy starce knihy držte ve středu musíme najít pramen vody a postavit chrám ' Později jsem zjistila že náš rod kdysi přešel step a přišel do Čech přinesl zlato a vzácné knihy Když vypukla válka otec je zazdil a uchránil v roce padesátdva byl jeho majetek znárodněn rozkraden Neznám spojitost s astrálním cestováním ale cestuji možná že To je spojnice cesta mezi již žitými životy Často mám pocit jako bych stála u okna jen tenké sklo nás dělí od poznání

šálinka
07. 06. 2002
Dát tip
Kateřina: ...taky mám pocit, že žádné bezpráví se tu neděje :-)) Zajímalo by mě, co je to za knihu (nemám odvahu číst všechny ty výše uvedené názory... :-) Dík. L.

šálinka
07. 06. 2002
Dát tip
ještě avízo :-)

clovrdik
04. 06. 2002
Dát tip
reinkarnace ? minulý životy ? že jsi byl na jinejch planetách ? a ty tomu snad opravdu věříš ??? :-))

Wopi
01. 06. 2002
Dát tip
že by??? :o)

Katerina
31. 05. 2002
Dát tip
jo, to by souhlasilo s tim principem popisovanym v te knize, cela prvni cast te knihy je asi 15 chronologicky serazenych reinkarnaci jedne pokusne osoby a tam je ten princip zretelny: akce - reakce, cin - nasledek a to eskaluje tak priserne, ze to co se na svete deje ted je proste jenom normalni nasledek vsech tech nacitanych cinu... to bys musel precist, je to fakt uchvacujici a desivy zaroven, protoze jestli je to pravda, tak je tenhle svet 100% spravedlivy, zadne bezpravi se podle toho kosmickeho zakonu nedeje.

ofčátko
31. 05. 2002
Dát tip
Wopi, na tom něco bude :o)))))

gd
31. 05. 2002
Dát tip
jsem skeptik. reinkarnace a podobné nepovažuji za pravděpodobné. to, co jsem pos..l, se tedy pokouším napravit již v tomto životě. připadá mi to i lepší.

Armand
31. 05. 2002
Dát tip
gd: reinkarnace není o napravování toho co si pos**l v životě. :) Bříza: :)) pěkné lékařské .... jinak ale kamarád mi tvrdil, četl, že nedávno (nevím jestli rok dva) akademie věd ČR připustila poprvé oficiálně, že existuje "přesah", ale že nám chybí vědecké prostředky pro jeho zkoumání. Nevím co je na tom pravdy. Možná že víš víc. :)

Nuitík
31. 05. 2002
Dát tip
gd: to co jsem p...ala..taky řeším tady, ale stejnak si myslím, že zkrátka život je moc nahuštěnej a krátkej na to, aby se žil jen jednou..asi tak...bléé blééé, Nui'to

gd
31. 05. 2002
Dát tip
nuit: to je smůla, ale stejně opravdu mě ještě nic nepřesvědčilo, že minulé životy existovaly a budoucí budou existovat. nevěřím a nevěřím a nevěřím. armand: jasně, že to byl jen vtip, ale stejně nevěřím a nevěřím a nevěřím. co má být ten přesah, snad ne vize, které vidí umírající lidé? tunel ke světlu? ano, je to cesta ke světlu, jenže fór je v tom, že to světlo zhasne, až umřeš. konec.

Nuitík
31. 05. 2002
Dát tip
V tomhle budu optimista a Ty skeptik a oříšek je rozlousknutý :o) ještě jinak by se to dalo říct... třeba nevěřím, že je život po smrti, ale doufám, že je... Vem si, že se narodíš a musíš se pořád jenom něco učit...učit mluvit...pak povyrosteš, šoupnou Tě do školy, prostě musíš a uč se číst a psát...počítat je nutnost...půlku života se proučíš...a pak Tě to hupsne do života a pracuj si...ráno vstaneš, ani se nestačíš nasnídat, nestačíš říct dobré ráno, ahoj, miluju Tě....a ženeš se do práce...večer se vrátíš, padneš k televizi, řekneš ahoj, jak bylo, vyslechneš si sáhodlouhý proslov trápení v práci druhého, pak začneš se sáhodlouhým proslovem trápení v práci svým. Pak už se ani o ničem jiném snad nebavíš....jdeš spát a ráno znova...přijde sobota a to lítáš po bytě a uklízíš ten svinčík, cos za celý týden neměl čas uklidit...v lepším případě dokonce odjedeš...na chatu....kde ale všude leží prach, protože minulý ani před minulý týden jsi neměl čas sem jet a poklidit....a pak zestárneš, luštíš křížovky a děláš, jak se máš skvěle, v lepším případě dožiješ doma, v horším Tě šoupnou do domova důchodců.....tak, teď jsem to přehnala, ale v podstatě to tak je....a kdy se bavíš? kdy se směješ? kdy jsi rád? Musí se to někdy vyvážit....ne úplnou bezstarostností, kdepak....ale nějak...já kecám, tak nic....papááček

Wopi
31. 05. 2002
Dát tip
Naše dítě pochybuje o reinkarnaci s tímto vysvětlením: "Proč bych dělal takovou věc, že bych se narodil těmhle praštěným rodičům?? Má duše musela určitě vzniknout až po otěhotnění, když už bylo pozdě se bránit."

Nuitík
31. 05. 2002
Dát tip
:o))

S
31. 05. 2002
Dát tip
Wopi - kdezto nase dite se mnou komunikovalo uz davno pred tim, nez se narodilo a tak i vim jeden z duvodu, proc to udelalo :)

Wopi
31. 05. 2002
Dát tip
No - tak to máš dobrý zážitek. Zajímalo by mě o tom víc podrobností. Až se potkáme, budu se vyptávat! :o)

suva
31. 05. 2002
Dát tip
Wopi: To je hnedle vidět, jak moc vás má rád :c)))

rire
31. 05. 2002
Dát tip
Bříza: morálka a etika? paradoksy .) Tao je jen jedno ze dvou Jin a Jang :)

gd
31. 05. 2002
Dát tip
rire: Paradoksy? Není to ta vesnice u Máchova jezera? Nuitík: Přesně o tomhle je život, vystihla jsi to velice dobře. Jediná šance je do toho všeho vnu(i)tit tolik krásy, kolik jen jde. A pak lze spokojeně umřít i bez naděje v reinkarnaci. Wopi: Tohle o tobě prohlásilo vlastní dítě? Tak to se budeme muset fakt potkat. :)

Nuitík
31. 05. 2002
Dát tip
gd: Okí...budu o tom přemýšlet :o) vnu(i)tím do toho toliko krásy, že se z toho všici po.....eme :o)

Danny
31. 05. 2002
Dát tip
Katerina: píšeš: 'to co pises o sebevrazde a 'spadnuti' sem na zem, to by souhlasilo ' souhlasilo s čím? s tím co je v té knize? na regresi jsem byl tady v Brně, viděl jsem v čajovně adresu jedné paní kerá to dělá. trochu nebezpečný to prý je...

Jarodějka
30. 05. 2002
Dát tip
Wopi, mohu se vyhýbat čemu chci, je to moje věc. No dobře, dám si pozor, abych neměla žádné připomínky :o)

sue
30. 05. 2002
Dát tip
o tomhle se dá mluvit dlouho dlouho, taky si to už nějakou dobu ujasňuju, zajímavé byly DENÍKY IGORA CHAUNA, včetně odkazů na další literaturu. podle mě reinkarnace ano, její přesná podoba je ale sporná. a pro (: , vždycky když mě napadne sebevražda, uklidním se, že bych si stejně vůbec nepomohla. poslali by mě pravděpodobně jinam, a asi by to bylo ještě horší. a kdybych si mohla vybrat příští život, byl by to mořský koník n. manta.

Wopi
30. 05. 2002
Dát tip
Jarodějko, já přece vím, že se můžeš vyhýbat čemu chceš a můžeš říkat, co chceš atd. To bylo jen takové dloubnutí z legrace... :-( (Mahoney to pochopil :-) ) Měj připomínky...

Jarodějka
30. 05. 2002
Dát tip
mario_di_fiore: pochopitelně nic jiného neumím :o) Wopi: no comment :o)

Katerina
30. 05. 2002
Dát tip
Danny, podivej se na moje dilo 'Navrat ztracene dcery' to je o reinkarnaci, cetla jsem tehdy takovou knizku od P. Bartena (ale asi nebyla prelozena do cestiny, mela jsem holandsky original z knihovny) - to je opravdu zajimave i to co pises o sebevrazde a 'spadnuti' sem na zem, to by souhlasilo a kde jsi byl, na tu regresi? neni to riskantni? ja bych jednou rada neco takoveho zkusila, ale bojim se, ze by me to moc odvedlo od tohohle zivota, protoze na sobe mam jeste hodne prace...

Nuitík
30. 05. 2002
Dát tip
Já věřím, že život netrvá jen pouhých průměrných 75 let.....to by se v tom moři tisíců jiných životů ztratil..škoda, žes to víc nerozvedl.bylo by to zajímavé... Jsem zvědavá, čím budu v příštím životě, v tom minulém jsem asi musila hodně zlobit podle všeho a třeba jsem byla kurtizánou, nebo co já vím...nějaký pravý opak... Jednou jsem se s někým bavila a přišla na to, že kdo v minulém životě nejvíc zlobil, ten se v tomhle stal člověkem... dám Ti tip za ten nápad...děkuju

Seregil
30. 05. 2002
Dát tip
Reinkarnace je bezesporu velmi zajímavé téma - mě při jednom "testu" vyšlo, že jsem byl kdysi kurtizánou v Korei. Ale to není to, co vlastně chci říci. Věřím, že až zemřu - tak se určitě něco stane, ale já si na to nevzpomenu, proto si myslím, že individuální osobnosti se zapíší pouze tím, co udělají během života. Tip za nápad....*)

Marco
30. 05. 2002
Dát tip
je to zajímavé téma, ovšem na mnohem větší a rozsáhlejší rozbory... "víra/nevíra...skutečnost/fikce...věda/pavěda" osobně jsem regresí tak nějak pracovně prošel... mohu říct´... bylo to zajímavé, ale také příliš osobní... :)

Nuitík
30. 05. 2002
Dát tip
jen tak..avízo :o)

S
30. 05. 2002
Dát tip
Armand - podle mnohych systemu je clovek smesici tri slozek - materie - (telo, hrubohmotna slozka, to, co v co jedine veri materialismus), dusevni slozka - (intelekt (napr. logika), ale TAKE - moralni kodex, city! (a to i milostna naklonnost)) a duchovni slozka - ta je nejhure uchopitelna, psychologie s ni nepracuje skoro vubec, v nabozenskych systemech se o ni taktne mlci - a je to predevsim proto, ze slova - kterymi o teto slozce chceme mluvit, jsou vlastni dusevni slozce - a tak jsou prilis hruba pro vykresleni a uchopeni toho, co se "odehrava" na duchovni urovni... Je to stejne, jako se materialni slozkou velmi, velmi tezko popisuje dusevni slozka... Zda se, ze prvni a druha slozka cloveka je smrtelna. Ta prvni lokalne (bunky umiraji a rodi se nove) i globalne (smrt organismu), druha taktez - jsme novorozenci, potom deti, potom dospeli, potom "prakticti dospeli", potom rodice, nakonec starci a stareny bez soudnosti a pameti a nakonec prichazi smrt. A potom je tu treti slozka, ta duchovni, o ktere se rika, ze je nesmrtelna. Ale je to ta, ktera jako jedina!! neni (jenom) cloveku vlastni. Je to ta, ktera kona skutky, ktere nejsou ani jedna z predslych sami o sobe schopny. Je to ta, ktera je schopna se vcitovat a snad i incarnovat, cestovat astralnimi planemi. Kdyz se "clovek" opije nebo se promedituje, tak jednotlive slozky zacnou "odumirat". Nejrychleji telo, potom intelekt atd.... co vsak stale zustava nezmeneno, je duchovni slozka. Mnoho lidi si ceni predevsim tech prvnich dvou - nejsa si schopni nebo nechtejice si uvedomit svou duchovni podstatu. Problem s touto slozkou bude predevsim to, ze stoji MIMO dusevni dobro a zlo, stoji mimo cas a prostor a taky Objektivni LOGIKU sveta, ze Wopi. Je to ona, ktera se umi vcitovat a spoluzazivat zkusenosti ostatnich - jsa sama "patrne (to nevim, hadam)" jednotna se vsemi ostatnimi... Je to ta slozka, kterou si ceni jogini - a ktera tak malo ma co rici ve svete slov. Kdyz svou mysli pozoruji, co vsechno je druhe kategorie - zjistuji, ze skoro vsechno, cim se clovek ve svem zivote zabyva... A skoro nic ducha neovlivni... Neverim proto na karmicke kolotoce, protoze Ty prilis pripominaji dusevni svet, dobro a zlo, odplatu, rovnovahu.. Nic z toho a ani logika - ve svete ducha neplati.

Armand
30. 05. 2002
Dát tip
S: Obvzlášť poslední dva odstavce mají co říci a na něj hlavně zareaguju. Je sice trochu pomatené mluvit o takových věcech psaným slovem, ale budiž.. jen z lehka. tvé rozlišení duše a ducha je poněkud zavádějící. Já třeba pojem ducha duše prakticky ztotožňuji. Duše, lze říci zjednodušeně je projevem Ducha ve smrtelném těle anebo to lze ale vzít i obráceně. To jen pro ujasnění pojmů. Duch nestojí mimo dobro a zlo. Tohle auditko není prostorem k vysvětlování Esencí a aspektů Esencí. Ale nestojí. problémem v komunikaci nám budou jiné významy slov které používáme... názvosloví prostě. Je jen "jedna" věc které stojí mimo dobro a zlo a mimo čas a prostor a tou "věcí" jsou Esence. Hmm, ale vidím že se dostávám příliš daleko. Tak jen zlehka. Jednota duší (ducha) s ostaními existuje. Je "hmatatelná". S ní také souvisí karmický koloběh. napsals: "Kdyz svou mysli pozoruji, co vsechno je druhe kategorie - zjistuji, ze skoro vsechno, cim se clovek ve svem zivote zabyva... A skoro nic ducha neovlivni... " To je pravda.... do jisté míry...... jenže v takovéhle diskuzi je vše do isté míry, protože se bavíme o nesdělitlném. :)) Ale vím co si tím chtěl říct. Přesto to má i svou druhou stránku. Ta debata nemá budoucnost na tomto místě... i když člověk nikdy neví....... :)

S
30. 05. 2002
Dát tip
Armand - vidim, ze jsem to dostatecne zatemnil, nez abych neco osvetlil.. To, co jsem chtel rici, je mnohem prostsi - a to predevsim, ze 1) podstatna cast veskereho intelektu (a mnoha dalsich odvetvi lidske psychiky) - nema nesmrtelnou povahu a ma se k duchu skoro stejne, jako noha nebo ruka 2) stejne, jako duse jest svazana s telem - coz teda podle me neni vubec trivialni - tak jest pozdeji spojena s intelektem, ktery stoji na pomozi a je vyrazovym prostredkem ducha, ale neni jím. Proto mluvim o tom, ze kdyz se nekdo rozpomina na inkarnace - ci se vcituje do jinych neLidkych bytosti - potom muze odhalit, co vsechno je JEN LIDSKYM vyrazovym prostredkem - a tedy ma pouze lokalni - lidskou platnost. A co prekvapuje me, je to, ze je to skoro vsechno, cim se clovek ve svem case zaobira.

Armand
30. 05. 2002
Dát tip
S: hehe.. ok.. slovíčkaření.... na odplatu: 1) podstatná část intelektu nemá nesmrtelnou povahu ale má nesmrtelnou podstatu :)) 2) tělesnost váže i ducha se závěrem souhlasím... s tou pointou, že téměř veškeré lidkén pachtění se je naprosto nedůležité. Ale i nedůležité věci, jak známo mají svou důležitost :)))

jarodějko, vím,že umíš :-))))).

Idril
30. 05. 2002
Dát tip
Sorry že vstupuju ale něco bych přihodil. Trochu jiný soudek, ale přece ten samý. Podle mně je pro filosofickou debatu na škodu, když se vše vztahuje k člověku, jelikož ten není žádným "prazákladem" a jenom zavádí. Takový pěkný filosofický základ je "bytí". Intelekt, duše, duch, duchovno a duševno...to se plete a jak se tak dívám, nakonec si rozumíme ale stejně je to takové zmatené. Momentálně mám názor(který jsem ochoten měnit ve prospěch pravdy jak jen mi to zkušenost dovolí), že vedle matérie, je tu ještě jiná síla, energie, antimišmaš, cokoli, co se od té matérie liší v jedné podstatné věci: Je to schopnost změny, vynalézavost, tvůrčí potenciál. Všechni lidé v sobě tuto složku, jak říkáte, mají a já říkám to samé, ale neomezuji to na lidi(život). Máte šutr, ten je z atomů a ty atomy kolem sebe kolotají a jiskří očima v systému naprosto neodpovídajícímu tomu nejpravděpodobnějšímu co by mělo být = chaosu. Je tu něco co nutí věci vyvíjet se k dokonalejším formám, "síla" která ignoruje entropický princip. Tak a teď vám řeknu jak se mi na základě tohohle jeví život. Jeví se mi jako všeprostupující cosi, co nutí atomy kolotat, molekuly se vrstvit, planety zalesňovat se, lidi cítit a zkrátka: Je to "síla", která se snaží utvářet hmotný svět tak, aby skrz něj mohla více tvořit, zdokonalovat. Nikterak nevysvětluji podstatu té "síly", to nejde. To je právě to co mě štve, že to nejde:-). No ale koho to neštve, že? A jak by to mohlo být s tou reinkarnací? Různé "skutečnosti" jako zážitky lidí s "tunelem", vaše regrese a podobné zvláštnosti mě uvádějí do hlubších pochybností o mém názoru, ale pořád mi to tak připadá. Nuže jak že si to vlastně představuju?: Ćlověk se narodí jako mašinka, která se staví(vyvýjí v dospělého) a čím dokonalejší je, tím dokonaleji se skrz ni dokáže uplatňovat ta tvůrčí "síla". Umřu a "síla"(duše) tu pořád je, ale skrz mrtvý sroječek se uplatňuje asi stejně oduševněle jako skrz kamínek ležící vedle. Pořád ale řídí ty atomy a pořád má něco "zalubem". Źádný zánik, žádný vznik, jen změna... Doufám že se ta "síla" dokáže sama taky nějak formovat a ne, že formuje jen vnější svět. Kdyby to uměla, tak by i po smrti mohl být jakýsi přesun osobnosti(reinkarnace), ale bojím se že nevím...

Nuitík
30. 05. 2002
Dát tip
jsem věděla, kam to avízo posílám :o)

Idril
30. 05. 2002
Dát tip
:-) já věděl že to víš:-)

Nuitík
30. 05. 2002
Dát tip
já dřív

Idril
30. 05. 2002
Dát tip
já víc

Nuitík
30. 05. 2002
Dát tip
no ju, máš pravdu :o)

Armand
30. 05. 2002
Dát tip
Idril: jsi de facto na správné cestě, jen ji nevidíš ještě celou (celou je silné slovo), ale to co si se snažil říct je pravda. (slova jsou neobratná poněkud, ale trefils hřebíček na hlavičku :) Ona ta regrese (??), duchové a pod. s tím souvisí.. je to součást... to je to co nevidíš - si neuvědomuješ. Každopádně je vidět, že máš hlavu na správném místě a že ti to myslí :)) Pokračuj... a příjdeš i na to co je tou podstatou té síly.. to co tě tak štve :)

Bříza
30. 05. 2002
Dát tip
The body was a cage, and inside that cage was something which looked, listened, feared, thought, and marveled; that something, the remainder left after the body had been accounted for, was the soul. Ever since man has learned to give each part of the body a name, the body has given him less trouble. He has also learned that the soul is nothing more than the gray matter of the brain in action. The old duality of body and soul has become shrouded in scientific terminology, and we can laught at it as marely and obsolete prejudice. (Milan Kundera 1984) Another problem is the overwhelming evidence that the mind is the activity of the brain. The supposedly immaterial soul, we now know, can be bisected with a knife, altered by chemicals, started or stopped by eletricity, and extinguished by sharp blow or by insufficient oxygen. Under a microscope, the brain has a brethtaking complexity of physical structure fully commensurate with the richness of the mind. (Steven Pinker 1997; behavioral neurologist) Slabším povahám výšeuvedené nedoporučuji číst - zejména ne před spaním. Na rozžhaveném loži těchto skutečností je člověku třetího milenia spočinout. Na druhé straně - je zde naděje, že naprostý rozpad vidění světa a místa člověka v něm, jehož jsme svědky si vynutí nový etos a přesněji ohledá hranice poznatelného - a snad lépe a přesněji odpoví na otázku, kdo vlastně jsme. Současná úroveň poznání bohužel nasvědčuje možnosti, že pouhou dočasnou a neopakovatelnou anomálií. Za těchto podmínek by však jakákoli morálka a etika (a tedy i udržitelná lidská společnost) nebyly myslitelné. Nevím o žádném vědci - ať na poli věd přírodních, nebo společenských - na tomto světě, který by si s tímto paradoxem věděl rady. Jedinou cestou které jsme svědky, je samovolná ztráta schopnosti myšlení fragmentací pozornosti prostřednictvím médií a moderní kultury a regulování informačních vstupů společnosti.

Wopi
30. 05. 2002
Dát tip
hm

Wopi
30. 05. 2002
Dát tip
jako slabší povaha a navíc před spaním se jdu uklidnit (to jsou ta varování ex post) :)

Mahoney
29. 05. 2002
Dát tip
reinkarnace - asi ano, nevím.. zažil jsem něco, co by se tak dalo vysvětlit.... věřím na ni a počítám s tím - ale nespoléhám na to :), nechávám si doušek pochybností.. to abych měl možnst změnit názor, kdyby se třeba ukázalo.. a v Sapkowského Zaklíači byla jedna moudrá věta: "Jen zlo nikdy o ničem nepochybuje" mimochodem, z hlediska psychologie - "reinkarnace" čili "znovuzrození" je něco, co nutně nevyžaduje nové tělo.. existují a nejsou nijak výjimečné "krize vývoje osobnosti" - stavy někde kolem nebo za hranicí šílenství - při kterých "umírá" současné ego a "rodí" se něco úplně nového - nová osobnost s novým, zralejším a celistvějším pohledem na svět..... někdy si nejsem jist, nakolik je řeč filozofií a náboženství totožná s řečí psychologie, a nakolik tyto nauky psychologii překračují.... ale z mnoha zkušeností vím, že psychologie bude muset ještě spoustu věcí objevit a začlenit - spoustu věcí, se kterými se v duchovních naukách setkáváme běžně.... inu, pochybnosti, ty mám pořád.. :)

ARC
29. 05. 2002
Dát tip
JRR: asi v roce 550 z vjerouky křesťani reinkarnaci vyškrtli - se všemi důsledky (popravy,ničení kněh etc.) Ano, jen křesťani o ničem nepochybují:-))))

Jarodějka
29. 05. 2002
Dát tip
ARCu, proč jsi napsal JEN křesťani ???? to je nesmysl demagog nepochybuje ;o)

Wopi
29. 05. 2002
Dát tip
Jarodějko, Jarodějko, svými připomínkami k jiným se sama vyhýbáš odpovědi :o))

Armand
29. 05. 2002
Dát tip
Mario di fiore: "Mnoho lidí bohužel dnes žije pouze minulostí a budoucností a neumí žít přítomností. Je fajn učit se vypořádat si a přijmout svou minulost, naučit se zvládat samotu, protože jen pak budou lidi schopni navazovat kvalitni kontakty. " tohle naprosto podepíšu. I tu reinkarnaci - mám možná podobnou zkušenost jako ty, ale na to si musí každý přijít sám, nelze to nutit. Zajímalo by mě to s tou bílou a černou karmou, protože to vidím jinak, ale možná mě jen matou slova. Mahoney: ta věta ze sapkowského není moudrá :))

Mahoney
29. 05. 2002
Dát tip
wopi: viz wopiho reakce na jarodějku :) armand - není..? :)

Armand
29. 05. 2002
Dát tip
mahoney: na takovou diskuzi tu není dost místa :) Protože by se jednalo o rozebrání takových věcí jako Pravda, Moudrost, Zlo a Dobro. Ta věta je apriorním soudem o zlu. Zlo nikdy není stejné. Už proto ta věta není moudrá. :) ..snad to jako vysvětlení stačí :)

malar
29. 05. 2002
Dát tip
Věřím v reinkarnaci naprosto!

Wopi
29. 05. 2002
Dát tip
Mahoney: Tvé poznámky jsou moudré, ať už o reinkarnaci nebo o mně :))

Mahoney
29. 05. 2002
Dát tip
armand: místa je tu dost - pokud vím, auditka nemají omezenou velikost :)))) k věci - samozřejmě, že tu větu nelze brát doslova :) ..zrovna jako nelze brát dolsova jakékoli výroky o Pravdě, Dobru, Zlu, Moudrosti, Bohu a takových těch záležitostech.. wopi :)))))

ARC
29. 05. 2002
Dát tip
Malar: Jak to myslíš?:o)

Prokletí
29. 05. 2002
Dát tip
Reinkarnace možná je, důkaz: Já jsem na posledním stupni než dosáhnu osvícení. Vím to proto, že v každém dalším zrození jsem byl o něco krásnější, chytřejší a úžasnější. No a protože teď jsem ten úplně nejkrásnější, nejchytřejší a nejúžasnější, jsem na konci, líp už to nepůjde. ;) Jo. A esi chcete, můžete mi pochlebovta, blééééééééé :-P ;o))))))))))))) m.

Danny
29. 05. 2002
Dát tip
Armand, S: tak dobře, já vám teda popíšu kde jsem byl. Prvně jsem zkoušel regresi s kámoškou, někdy v devadesátým šestým. Objevil jsem se na takové planetě kde bylo místo souvislých ploch moří hafo jezer, takže planeta byla jimi "poďobaná". Byl jsem tam inženýr nëbo něco takového a snažil jsem se vymyslet způsob jak by se dalo žít vevnitř planety. Podruhé jsem zkoušel regresi autohypnózou podle knížky Život před životem. Jednou jsem byl inženýr/programátor v nějakém podzemí - asi stejný život jako prve - a potom jsem byl starý člověk, kterého na nějaké divné planetě popravili proto, že uctíval Boha. Potřetí jsem zašel k paní, která se regresemi zabývala. Napřed jsem byl prostý kluk někde v Německu v předminulém století, pak o život předtím jsem byl kluk někde v Čechách, měl jsem problémy se svýma rodičema a tak jsem odešel vandrovat do světa. Zkoušeli jsme se vrátit ještěo jeden život dozadu a objevil jsem se na břehu moře v luxusním hotelu na nějaké jiné planetě. Řešil jsem tam nějaké milostné problémy - v podstatě trojúhelník já a dvě ženy které o sobě nevěděly. Problémy vztahu(ů) jsem řešil sebevraždou a proto jsem "spadl" sem na Zemi. Všechny tyto minulé životy nebyly vidět nějak moc jasně, bylo to spíše jako bych si to představoval, takže nevím jestli to byly skutečné minulé životy nebo ne.

jarodějko, záměrně jsem opakoval na jiném místě. jsem rád, že mě kritizuješ :-)))) je to další zkušenost. a jak to vypadá s tebou, když se podíváš do zdrcadla? umíš i něco jiného než kritizovat? máš na sobě ještě hodně práce, ostatně jako my všichni.

armand, mrzí mě, že teď nemám víc času. ale brzo sepokusím napsat maličko víc, jak to vnímám. je to můj názor, ale netvrdím, že je ten správný, ale můj a stojím si za ním :-))). když už máš jednou nohou našlápnuto do "oné" brány a dostaneš ještě šanci, opravdu se mnohé změní. doufám, že se brzy dostanu k napsání něčeho, v čem se pokusím co nejpřesněji vystihnout svoje pocity. všem: jsem rád, že jsem začal poznávat vaší společnost. je tady moc fajn a už dnes vím, že osud pracuje spolehlivě a já se od vás hodně věcí naučím:-))))

Wopi
28. 05. 2002
Dát tip
Na jinejch planetách??

Danny
28. 05. 2002
Dát tip
Wopi: no - napřed jsem byl tady na Zemi někdy v 18stol, pak hypnotizérka chtěla vědět co bylo v životě před tím a já se octl v moderně vybaveným hotelu kdesi na břehu moře. Když se mě zeptala kde jsem odpověděl jsem že to není tady na Zemi.

Wopi
28. 05. 2002
Dát tip
Fakt zvláštní.

Armand
28. 05. 2002
Dát tip
jistěže to existuje :) ...osobně pro to mám výaz "karmický koloběh" Napiš mi prosím cos viděl a kdes byl, zajímalo by mě to. Zajímalo by mě i jak si to vnímal, jak moc jsi si jist žes byl kdes byl, nebo ti jen řekla ta terapeutka co si povídal? (klidně soukromě pokud by sis nebyl jistý publikováním veřejně) dík :)

S
28. 05. 2002
Dát tip
Na inkarnaci je nejzajimavejsi pozorovat, co z "cloveka" vlastne zbude. Ono to totiz neni vubec jednoduche - v soucasnem stavu totiz je to propletenec, ktery se jen tezko rozmotava... Uz pri vcitovani se do jinych forem zivota je to mozno pozorovat to, co je vlastni pouze cloveku. Coz teprve pri vicetelnim zivote? Danny - vis tedy, ktera cast je ted Tva nove a ktera uz tu byla, bude?

Albireo
28. 05. 2002
Dát tip
Můj názor: reinkarnace je ptákovina. Šidítko, kterým si někteří lidé nalhávají, že co se jim nepovedlo v tomto životě, může se jim povést v příštím.

papouch
28. 05. 2002
Dát tip
Já byl v minulým životě určitě řízek. A v předminulým parní mašinka. Š Š Š š š.š....hu húúú

Armand
28. 05. 2002
Dát tip
S: "Uz pri vcitovani se do jinych forem zivota je to mozno pozorovat to, co je vlastni pouze cloveku" To mi prosím vysvětli, to "vciťování se do jiných forem života" a co je podle tebe "pouze vlastní člověku". Myslím to upřímně... :) dík Papouch: myslel jsem si to, když jsem tě viděl :)) I když já měl na mysli spíš kotletku.. řízek říkáš jo? No ty to musíš š š š ššš vědět :))

Spvrivs
28. 05. 2002
Dát tip
Reinkarnace? Že by se znovuvtělil celý člověk, to (podle mě) rozhodně ne. Snad bych mohl uvažovat o tom, že duše je útržkem čehosi, do čeho se pak po smrti těla vrátí, tam se to všelijak promixuje a zas se utrhne cosi, co má v sobě něco z jedné, něco z druhé atd. dřívější duše. Avšak beru vážně svou víru, takže spíš bych řekl, že duše je na začátku života "odtržena" od B_žího "dušozásobníku" a potom se do něho zase vrací a zůstává tam v jakési nekonečné euforii (případně je zahozena do odpaďáku).

Albireo, ano je to tvůj názor, na vlastní názor máme každý právo. Zkus se ale někdy zamyslet i nad opakem, tedy lidmi, kteří se snaží splatit své karmické dluhy z munilosti. Tvrdě na sobě pracují, jsou schopni si odříct spoustu věcí a výsledkem je to, že nepřemýšlí o budoucím životě. Víš, je třeba pochopit jedno. A to, že v karmických věcech, které jsou součástí reinkarnace minulost, současnost i budoucnost splývají v jedno. Mnoho lidí bohužel dnes žije pouze minulostí a budoucností a neumí žít přítomností. Je fajn učit se vypořádat si a přijmout svou minulost, naučit se zvládat samotu, protože jen pak budou lidi schopni navazovat kvalitni kontakty. Budou si vážit víc sami sebe, druhých i života samotného. Nemyslíš, že kdyby filozofie reinkarnace a karmického kola života a smrti sloužila jen k tomu, bylo by to skvělý. Totiž za myšlenkami, které říkají co je dobré a co špatné opravdu existuje prostor a tam se jednou potkame. Každý bychom měli tu školu jednou dochodit. Přeju ti vším naplněný život :-))))

Ano, karmické kolo života a smrti skutečně existuje. Když se jednou vydáš na "Cestu Blázna", pochopíš mnohé další. Hodně ti napoví i tarotová karta Blázen. Každý si neseme z minula svou černou i bílou karmu a ta černá se má "vyvazovat". Není to jednoduché si o tom psát, protože to není tak, jak to mnozí bagatelizují. Někdo věří, někdo ne, někdo se bojí a někdo je demagog, ale to je právo každého. Jenom by se každý měl snažit být kým je a to je o zralosti Ega (i to se vyvíjí a nese si zátěže z minulosti). Zkus si dobře přečíst Hamleta i Fausta a srovnej si některé věci. Samo ti to napoví. Drž si svůj názor, jdeš správnou cestou. Tak se nenech podvádět těmi falešnými kouzelníky. Mě se před 3 lety totálně změnil život a esoterika, metafyzika mě moc pomohly. Začal potkávat lidi se zvláštními schopnostmi a byl jsem se spoustou záležitostí konfrontován. Pak ti mnohé začne docházet. Nic ale nesmíš přeceňovat a nesmíš se tlačit tam, kam ještě nemáš. Nech proto tvé podvědomí pracovat, ono tě nasměruje. A věř, že je spousta věcí mezi nebem a zemí, a ať jim někdo věří nebo ne, existují a jsou absolutní.

Jarodějka
28. 05. 2002
Dát tip
Totiž za myšlenkami, které říkají co je dobré a co špatné opravdu existuje prostor a tam se jednou potkame. hmm, to jsem už dneska četla v poště :o) proč ty se kopíruješ, mario

Jarodějka
28. 05. 2002
Dát tip
nedivím se Albireovi chtěla bych být parní mašinka, moje duše by se tvořila za jízdy :o) takhle ale budu stát na křižovatkách, tlačit se v těle, a přemýšlet jestli se vůbec ještě dovedu vrátit

ofčátko
28. 05. 2002
Dát tip
ale...jóóó ! proč by ne ? :o))) asi jsem někdy bylo moucha :o(, myslím...

JRR
28. 05. 2002
Dát tip
Chci bejt liška. Ta Liška z Malýho Prince. Nee, já... myslim, že nee... Jsem křesťan- a znamená to pro mě hlavně Oporu v Bohu, vjerouka je až dál, ale stejně si o einkernaci myslim, že neeejnííííí......

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru