Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ruský playboy

27. 02. 2022
1
10
274
Autor
Norsko 1

 

 

Ruský playboy 

 

Vítězí v bojích s medvědy 

potápí se líp než delfín 

a ve střelbě je lepší 

než Buffalo Bill 

I Ovečkin ho 

někdy nechal vyhrát 

Dokonce 

i boxuje 

Jediný Kličko 

by ho sestřelil 

v ringu 

jedinou 

přesně myšlenou ranou 

 

 

 


10 názorů

annnie
28. 02. 2022
Dát tip

Mělo tam být myslím, ale ten zásah Predikce je roztomilej a beru ho


annnie
28. 02. 2022
Dát tip

Já nejsem chytřejší. Jen říkám lidem, co si mýlím já a ne co si směj nebo nesměj myslet oni. A k tomu pláču nad lidma (nejen na Ukrajině), který maj situaci nesrovnatelně těžkou s tou mojí. A vnímám, že jejich bolest je reálná bolest v reálným světě a nikoli virtuálním. A svůj "nářek" spojuju s "nářkem" lidí podobně otřesených, jako jsem já. Tomu se říká veřejné mínění. Chápu, že některé lidi to může provokovat k agresivitě, ale to považuju za jejich problém.


Kamamura
28. 02. 2022
Dát tip

Steve Bannon v Langley svým pochopům vravel:

Boxer Kličko bude náš ukrajinský Havel!


Kamamura
28. 02. 2022
Dát tip

annnie - Zajisté jde o ironii či sarkasmus, že? ;-) Já mám ale oproti tobě jednu výhodu, já se fakt nebojím, mě už totiž pistolí na hlavu mířili, už jsem se rval ve tmě o život, už jsem prchal a kličkoval jako o život, už mi volali domů, že mě zabijou, už jsem mnohokrát myslel, že je po mě. Proto nejsem podělaný strachy, chápeš? To je možná to, co mi máš za zlé. Jinak jsme se mohli dál klidně bavit, důstojně, jako řečtí kýnikové, kteří sledují zánik vlastní civilizace nezaujatě, jakoby z divadelní lóže. A ne, já se necítím o nic lepší, ani horší než ty. Jak mi kdysi napsala geniálně lawenderr, která mě (taky) nesnáší, až budeš plakat, tak to poznáš, a až budu plakat já, poznám to.  (To jsou doteky génia)

Nevím, jak tě mám přesvědčit, že se nevidím ani nad tebou, ani pod tebou, vedle zrovna vstávají žena a dcera, dcera je už chytřejší než já, říkal jsem jí sorry, že jsem tě přivedl do takhle posraného světa, a ona mi řekla to neřeš, tebe se taky nikdo nezeptal. Díval jsem se na ty obrázky ve vašem knihkupectví, nevím, která jsi, ale všichni jste tam sympatičtí lidé. Jsme všichni ze stejného těsta, a měli jsme se dohodnout, jak zachránit svůj svět, ale vyplácali jsme svůj potenciál na píčoviny, a teď kolem nás hoří. 

Já už fak nevím, jak před tebou mám kapitulovat. Mám si lehnout, kleknout, nakálet na hlavu, řvát nebo mlčet, poraď mi, když jsi tedy ty ta chytřejší?!


annnie
28. 02. 2022
Dát tip

Ó velký Mistře Kamamuro! S vděčností si tu na písmáku čtu tvé brilantní komentáře k situaci na Ukrajině. Vzdávám se své trapné hysterie v plné důvěře, že všechny problémy světa nyní vyřešíš ty! Ó  ty nejmoudřejší a nejvzdělanější! Jaká škoda, žes řízení světa nebo alespoň celosvětovou edukaci nepřevzal dřív! 


Kamamura
28. 02. 2022
Dát tip

A že i ty ses nechal zmagořet obecnou hysterií. Podivné.

O předkolumbovských civilizacích se toho obecně ví dneska dost málo - povraždili jsme si je prostě bohužel moc rychle. Třeba oblíbení Toltékové herce Duška - dnes se ani neví, jestli to byl národ, kasta, povolání nebo mýtus, ale to nikomu nebrání o nich dělat přednášky, jako by s nimi chodil na pivo. 


Norsko 1
27. 02. 2022
Dát tip

Mě nepřesvědčíš, že incká říše v Peru byla zaostalejší, než Aztékové. Naopak, mnohé měly společné. Třeba lidské oběti



Norsko 1
27. 02. 2022
Dát tip annnie

Vrtěti čímkoliv, máš-li na to


Kamamura
27. 02. 2022
Dát tip

Válka na tebe působí jako kreativní projímadlo, příteli! Co dlouho vězelo v útrobách, tlačilo a bolelo, dere se náhle svobodně ke světlu!

Hurá, davová hysterie, vpřed s imaginárními spolubojovníky k imaginárnímu vítězství!

Vrtěti psem!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru