Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Drzá princezna

01. 03. 2022
8
22
518
Autor
Jamardi

Dnes mě rozčílil tento článek:

https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/455986-predcasna-puberta-princezny-charlotte-dcera-kate-a-williama-je-drza-na-sluzebnictvo#utm_content=freshnews&utm_term=princezna%20charlotte&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

Nevím nakolik je šestiletá princezna Charlotte drzá, protože s ní nežiju, ale uvést, že ucukla s kyticí růží jako příklad nebezpečné drzosti, která se pravděpodobně ještě zvětší s příchodem puberty, není-li princezna náhodou v pubertě už teď, je výrazem.....Nízkého sebevědomí posuzovatele?

Jsou puberťáci, kteří se neučí, odmítají chodit do školy. Když učitel požádá rodiče o nápravu, řeknou: „My mu to říkáme, ale on (ona) dělá, že neslyší, jde ven a vrátí se až pozdě večer. Nevíme, co máme dělat.“ Tomu se nikdo nevěnuje. Třeba by se mohlo zjistit, co se u nich dělo, když bylo dítě malé, jak kdo reagoval na různé konkrétní situace.

Je normální, že dítě chce být samostatné, obejít se bez pomoci dospělých. Ale utrhovat se ve smyslu být sprostý není totéž jako bránit se gestem. Není odmítnutí jako odmítnutí.

Ovšem u princezen je to jiné. Jedno odmítnutí a hned kletba na celé království. Známe to z pohádek. Takže pozor!


22 názorů

Jamardi
17. 03. 2022
Dát tip

Romane, děkuju 


Jó, já bych tedy rozhodně nechtěl být princeznou :)


bixley
03. 03. 2022
Dát tip

To je dost těžký, aby neměla mediální pozornost, když je tatínek následník trůnu. Ale máš pravdu, nemělo by se to zveličovat.


Jamardi
03. 03. 2022
Dát tip

Renato, chtěla jsem říct, že je nezdravé, když se dítěti věnuje tolik mediální pozornosti a je rozdíl, když "roli" hraje zralá osoba a dítě, které se vyvíjí. Ta mediální pozornost se totiž zdůvodňuje tou rolí. Dík za tip.


bixley
03. 03. 2022
Dát tip

Řekla bych, že princeznička Charlotte je celá babička Diana. Tedy povahově.


bixley
03. 03. 2022
Dát tip

jamardi, taky jsem to četla. O princezně Charlotte jsem četla už víckrát jak jako dvou- tříletá vyplazovala na lidi jazyk, i vysocepostavené a Kate se tomu vesele smála. Mylím, že to nebude tak horké. 


Jamardi
02. 03. 2022
Dát tip

Alegno, děkuju.


Jamardi
02. 03. 2022
Dát tip

Evženie, annnie, dievča, děkuju.


Evženie Brambůrková
01. 03. 2022
Dát tip dievča z lesa, annnie

To má tak někdo starosti. Je to prostě dítě.


Kočkodan
01. 03. 2022
Dát tip

Ano Jarmilo, ironicky jsem rýpnul do žurnalistických žebírek. Někteří „náfukové“ by si zasloužili obrovský pugét konvalinek, který/které by museli sníst. (zase mrkám)


Oni také všichni nafoukanci nejsou vždycky nafoukaní, Jamardi, někteří se prostě rozhodli v jeden moment, že vrátí každou ránu zpátky. A jak řekl Gándhí - "An eye for eye makes the world blind". Znám jednoho nafoukance, kterého ženy opouštějí pro "nedostatek sebevědomí". 


Jamardi
01. 03. 2022
Dát tip

Alenakar, díky za tip.


Jamardi
01. 03. 2022
Dát tip

Kočkodane, beru tvé dílko ironicky, takže věřím, že souzníš. Děkuju.


Jamardi
01. 03. 2022
Dát tip

Mystikuchař, nemám ráda nafoukance, ale toto je něco jiného. Děkuju za podporu.


Já si dovolím, pane Kočkodane, s tebou nesouznít prozaicky, sorry. Kdyby došlo na meče, budu se bít za královského spratka, protože s ním empatizuji!


Kočkodan
01. 03. 2022
Dát tip

 

Jarmi, dovolil jsem si s tebou souznít pár versi. ;-)

 

Drzost v celé nahote

sídlí v malé Charlotte,

verte nám, my novinári

vidíme moc zloby v tvári,

její jasné ucuknutí

pocítit v nás hruzu nutí,

nechcem delat sice sýcka,

zrejme ale princeznicka

casem jeste zdivocí,

své rodice vytocí,

vzdyt kdo v sesti zlobí s kvety,

s tím to zacne více sít,

ude pozdejc drogou sjetý,

sluzebnictvu ríkat vety,

kde je samé arse a shit,

nebude s ní(m) lehké zít.

Pardón Wildo, sorry Kate,

my musíme z decka blejt.


Jojo, Češi si prostě své talenty vždycky ufackují k smrti, protože co vyčnívá z řady, to je nejlépe odseknout řeznickou sekerou.  Znal jsem jednoho amerického muzikanta, který mi řekl "Můj problém s českými muzikanty začal v okamžiku, kdy jsem jim řekl, že oni potřebují víc mě, než já je." Já si myslím, že měl pravdu - slyšel jsem ho hrát a učil jsem se od něj, ale už je zpátky v Americe. Mě třeba řekl: "Vím, že jsi bloudil, a že jsi jako většina lidí prosil Vyšší moc, aby ti seslala nějakého průvodce, a vidíš, tvé prosby byly vyslyšeny, jsem tu já!"

A nejlepší jeho výrok: "Všechno se netočí kolem tebe, abys věděl; všechno se točí kolem mě!" 

To bylo panečku sebevědomí! Mě pumpnul o všechny peníze, o které mohl, ale já jsem mu je dával rád, protože jsem věděl, že je kstáru v brutální, sociopatické Americe bude potřebovat víc než já. Chtěl jsem o něm napsat "medailonek", ale myslím, že k tomu není jediný důvod. 

Long story short - největšími nepřáteli Čechů byli, jsou a budou zase Češi. 

Souhlasím s tebou, že princeznu by měli nechat na pokoji, aby se nezbláznila. Já se v životě své dcery snažím také působit především jako konzultant, a nikoli biřic. Nechápu jak může někdo své dítě udeřit - já nepotřebuji většinou ani zvednout hlas. 


Alenakar
01. 03. 2022
Dát tip

V minulosti se na děti panovníků kladly vemi vysoké požadavky. Domácí učitelé je "obtěžovali" s učivem od rána do večera. Pokud bylo v království více národů, musel princ mluvit jazykem všech svých poddaných. Princ či princezna museli být také uctiví ke všem "lepším lidem" , blahosklonní a slušní ke služebnictvu. Angličané jen ctí tradice...


Jamardi
01. 03. 2022
Dát tip

Ale Charlotte nehajlovala. Mně připadne hrozné, že někoho může tolik urazit, že ucukla s kyticí růží! To ať mně někdo vysvětlí. Je to dítě.


Alenakar
01. 03. 2022
Dát tip

Současná britská královna Alžběta II. ve věku 5 let dokonce hajlovala. Před pár lety se našly staré fotky a bylo z toho velké pozdvižení.  Ale než Hitler začal válčit, hajlovalo více členů britské královské rodiny. Dějiny jsou složitější, než by se mohlo na první pohled zdát. 


Jamardi
01. 03. 2022
Dát tip blacksabbath, Zeanddrich E.

Já to beru tak, že je to dítě. Vůbec by se neměla účastnit veřejných ceremonií a mělo by se s ní jednat jako s dítětem a ne jako s princeznnou.


Alenakar
01. 03. 2022
Dát tip

Kdo jiný by měl být pyšný a drzý než princezna? To už tak nějak k princeznám patří. Charlotte si bude muset počkat na toho svého Vladimíra Ráže...

Je taková škoda, že se po první světové válce neobnovilo české království, tak, jak to měli vlastenci včetně Masaryka, původně v plánu! Užili bychom si tolik zábavy! Jako Angličané a s nimi celý svět. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru