Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Veď ja im ukážem

11. 03. 2022
10
9
271

„Teraz som prišla domov!“ hlási mama rozčúlená. „Načo ma odpoja o polhodinu skôr, keď mám potom sedieť v šatni? Pýtam sa, kde je sanitkár. Že sa dole rozpráva so sestričkami. Išla som za nimi. Zavezte ma domov! Už ledva stojím na nohách! Nemôžem vás zaviezť. Čakáme na ostatných. Zavezte ma! Ja si to zodpoviem! Chápeš to, Gabika? Načo ma potom odpájajú?!“

Chápem. V zdravotníctve šetria peniaze. Pacientov nad osemdesiat päť rokov odpájajú o pol hodinu skôr. Ak vás budú po jednom rozvážať, to, čo ušetria, minú na naftu. Buď rada, že vám to takto na tvrdo ešte nikto nepovedal.

Zaviezol ma. Kolár minule volal na dispečing a tam mu povedali, že už nebudeme mať žiadne privilégiá, budeme chodiť spolu s ostatnými. Ale ja sa zajtra opýtam primára. Kto tu rozhoduje? Vy alebo dispečerka? Všetci sú tam takí sprostí!"

Keby si tam nerobila bordel a neštvala aj Kolára, mohli ťa potichučky občas zaviezť skôr. Teraz urobia poriadok. Budú vás voziť spolu.

 


9 názorů

gabi tá istá
14. 03. 2022
Dát tip Gora

áno, Irča, vidno, že vieš, o čom to je


Gora
14. 03. 2022
Dát tip

Zvláštní, jak se člověk s věkem mnohdy mění... viděla jsem to u mužovy mámy a teď i u svojí. Není snadné vyjít s nimi, i když by člověk udělal, co jim na očích vidí... přece jen třeba mně už taky není patnáct a nechat se komandovat není příjemné. 


Renáta, aj tak sú tam úžasne ústretoví, tolerujú mamine vrtochy a snažia sa, včera prišla domov načas a spokojná


bixley
13. 03. 2022
Dát tip

Tak tak, kdo se moc ptá, moc se dozví.


annnie a Jarko, ach jo

Luboš, čo sa to z teba vykľulo? vydierač! prekvapuješ ma viac ako Sjúzn :)

Evženie, až ma zaráža, akým nepekným spôsobom sa vyvíja jej starnutie...na jednej strane som na ňu pyšná, že statočne nesie zdravotné problémy, na druhej strane sa hanbím za jej správanie


Ještě že tam nemáte ,,Mlýn na hubaté báby". Máma myslí hlavně na sebe a to není pěkné.


Kočkodan
11. 03. 2022
Dát tip

tak já ti to na tvrdo poviem. No neviem, zda buděš rada.

Pokud nechceš, aby se Sjúzn závěrečné věty dozvěděla, tak tě to bude něco stát – moje mlčanie má cenu 5.000 éček. Dávám ti 24 hodin na rozmyšlenou. ;-)


revírník
11. 03. 2022
Dát tip

A máš to.


annnie
11. 03. 2022
Dát tip

Ach jo...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru