Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hulán a pižipaži

21. 03. 2022
11
4
239
Autor
Movsar

Sousedův bratr

Je to vzorná pražská rodina: šošmelínka drží synka, tatínek krabici s pizzou. Těsně před osmou jedou domů, už je bere hlad, přestupují u Prašné brány, směřují někam do Motola.

V jednom z domů malého sídlišťátka bydlel Ladislav Hojer, kousek od něj, u mostku přes motolský potok řečený Kwai, spáchal svou poslední, pátou vraždu. Šeredně se tenkrát zmýlil: posedlý mladými ženami spatřil ve tmě libou siluetu, netušil, že Anna Š. je padesátnice, jenže věci zašly příliš daleko, a tak jí "ubral kyslík", jak později líčil do protokolu.

V bytě dosud bydlí Hojerův bratr. Možná jsou s rodiči a synkem sousedi. Až dorazí domů, oregáno, horký kečup a šunka prostituto provoní byt, šošmelínka vezme nůž, vrazí ho do těsta jako sousedův bratr do slabin krásné Ivany M., tatínek rozšíří nos a poví: Jo, bude to pošmak, synek se zazubí řídkými ústy a hned se umatlá kečupem, rodiče se na sebe podívají v pyšné radosti, jaké dílo světu snesli. Podobně umatlaná ústa při večeři míval jako kluk i sousedův bratr, i jeho rodiče z toho mívali pyšnou radost, jaké dílo světu snesli. Ještěže tenkrát, když s nožem a ve tváři celý ulepený krví sytil temný hlad, už dávno nežili.

 

Hulán a pižipaži

Mají prázdniny, a tak stojí pod václavskou lipkou, hned u patronů z kamene, culí se na sebe, ještě ne úplně natěsno. Hulán s blonďatou patkou a malá pižipaži. Je pravda, že každá holka má fejkovej účet? ptá se. A ona vyráží smích, jako když padají borůvky do bandasky, a je z něj vedle. A on civí na rozkošňátka pod těsným bílým trikem, pomáhá jim na světlo olejové lampy, porodník nezralé vášně, ještě je bude muset nějaký čas zahřívat v dlaních, než  budou se mít k světu. Ale o tom až někdy příště.


4 názory

annnie
22. 03. 2022
Dát tip

Húúú... Úúúúú... Tip a.


Movsar
22. 03. 2022
Dát tip

Děkuji přátelé za čtení a milé řádky.


bixley
20. 03. 2022
Dát tip

Moc hezké obrazy

vyráží smích, jako když padají borůvky do bandasky


Jamardi
20. 03. 2022
Dát tip

Je fakt, že se culíme na malé děti a říkáme: "Jak je šikovný a jak si umí prosadit, co chce!"


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru