Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zaujímáme postoje

20. 03. 2022
2
40
486
Autor
Bubulína

https://www.youtube.com/watch?v=Ak8o5lSU6xQ

Vzhledem k tomu, že politika pro mne znamená zvednout občas zadek a jít splnit občanskou povinnost k volbám, potřebuji názor odborníka, když se po mně chce, abych zaujala nějaký postoj k současné politické situaci ohledně války na Ukrajině.

Před oči se mi dostal rozhovor s Karlem Schwarzenbergem na CNN Prima News (zdroj: https://cnn.iprima.cz/schwarzenberg-ukrajina-asi-prijde-o-donecko-luhansko-i-krym-lavrov-je-z-valky-nestastny-87854 ).

Zabíjení dětí je ve zdravé společnosti nemyslitelné. V lidské společnosti ve dvacátém a jednadvacátém století umírají děti ve válkách bohužel velmi často - světové války, Vietnam, Jugoslávie, Afghanistán, Irák, Sýrie, a nyní Ukrajina. Všechny války a ozbrojené konflikty na světě by se měly okamžitě ukončit. Jenže k tomu není vůle. Zákon džungle nastavený světovým četníkem USA je chybný, ale nikdo to nechce uznat. Naopak i tady na Písmáku zaznívají výzvy k zabíjení ruských dětí přesněji k vyhlazení ruského národa na základě kolektivní viny, což je podle mého názoru už za hranou zákona. Čím přispěje smrt ruských dětí k míru? Jak v rozhodoru řekl Karel Schwarzenberg - nikdo válku na Ukrajině nečekal. A vinu za ni nesou ozbrojené složky Ruska v čele s vrchním velitelem Vladimírem Putinem. Kdo mu poskytl informace, na základě kterých se rozhodl a jak to vůbec bylo s prvním výstřelem se dozvíme až postupně časem. U únorového odposlechu "Udělejte to. Až se to rozběhne, nikoho už nebude zajímat, co bylo na samém začátku." dosud nebylo zveřejněno plné dekódování tj. veřejně se zatím neví, koho přesně z ozbrojenců která tajná služba přesvědčovala.

Předpokládám, že premiér Petr Fiala je plně příčetný a tudíž má pud sebezáchovy. Kým byl ujištěn, že výlet vlakem do válečné zóny je bezpečný, že na vlaky letadla nezaútočí? Kde vůbec jsou dislokována letadla s ruským insigniemi, která používá NATO při výcviku a cvičeních? Kdo je pilotuje a kdo pilotům vydává rozkazy? Proč na vlak nezaútočili krvežízniví ruští ozbrojenci? Proč se OBSE stáhla z Ukrajiny v předstihu, aby válka mohla začít?

Stejně jako panu Schwarzenbergerovi i mně přijdou některé věci divné. Navíc já nejsem politik, tak tomu možná ani rozumět nemohu. Nezbývá než si počkat na další vývoj situace a hlavně další informace od profesionálů jako je pan Schwarzenberger.


40 názorů

Bubulína
31. 03. 2022
Dát tip

Ještě jsem zapomněla na čajíčky, takže z uvedené směsi lze udělat i klasický čaj. Anebo si lze uvařit aspoň čaj ze svízele sušené aneb Maria Treben má opět pravdu.:-)


Bubulína
31. 03. 2022
Dát tip

Takže shrnutí pro všechny, kteří přišli o hlas: Svízel už roste. Vyražte tedy do přírody a nasbírejte si ji. Kde máte jistotu nekontaminace, tam ji zkonzumujte na místě, při nejistotě vzít domů, pečlivě omýt a sbaštit jen tak nebo si udělat salát s dalšími bylinkami: smetankou lékařskou a jitrocelem, a kdo má rád tak i cukrem a citronem. Rovněž nasbírat kopřivy a udělat ze směsi (kopřiva, jitrocel, svízel a smetanka) studený nálev (bylinky nakrájím, zaleji vodou a nechám přes noc odstát (nelekat se = jak se do vody vyluhuje jarní síla přírody, voda je neprůhledně černá) a vesele popíjím. Komu vadí studené, může si v mikrovlnce buď samotný hrnek předehřát nebo ohřát už i s tím nálevem - vyzkoušela jsem si i to a nevadí to ničemu, léčivá síla zůstala. Pokud se někomu na hlasivkách tvoří bílý hlen, který přes noc umí dokonale zrosolovatět a pak se blbě vykašlává, ten si na pár dní naordinuje homeopatikum Ferrum metallicum. A kdo ztratí hlásek jako pozdní následek covidnákazy, ten si může v případě potřeby doplnit tuhle samoléčbu o Ibuprofen jednu tabletku po dvanácti hodinách do odeznění příznaků zánětu. Samozřejmě je tady i varianta dojít si k doktoru pro nějakou mňamku na předpis. :-))


Bubulína
29. 03. 2022
Dát tip

Svízel už roste, takže jsem napásla na čerstvé svízeli a pokračuji i v jejím čajíčkování, takže už jakžtakž sípu, čili jsem si zvládla i objednat zmrzlinu. Byla skvělá. Vidím to ještě tak týden či dva a hlásek bude opět v plné síle.:-) Což některé jedince v nadšení opravdu neuvádí, páč jsem dneska řekla, že bych klidně plyn v rublech platila.:-)) Hele, mám smlouvy s bankou, dodavateli energií, pojišťovnama a ti všichni, když dělají změnu smlouvy ohledně placení, čísla účtu či jiných zásadních věcí, tak mi napíšou: od pondělka je to takhle a takhle, pokud s tím nesouhlasíš, akceptujeme okamžité ukončení smlouvy bez dodržení výpovědní doby. Proč by to Gazprom nemohl udělat stejně? Prostě zálohově v rublech. Rubly přijdou, dodávka se uskuteční. Nepřijdou, neubude. A zaměří se na propojení plynovodů tak, aby mohl být neodebraný plyn přesměrován do zkapalňovacích terminálů, kam si pro něj připluje loď s americkým kontraktem: Rusové budou spokojení, že prodali, Američané budou spokojeni, protože získají provizi z přeprodeje a Evropané budou platit, protože puntík.

Dnešní úsměv zůstal mimo Písmák. Rozesmál mne článek, že umělcům by se měla zakázat autocenzura. To fakt nemá chybu.:-))) Akorát mi dochází fantazie, jak by to chtěli kontrolovat. To fakt netuším.


Silene
29. 03. 2022
Dát tip

Možná jsem měla napsat o cestě na Ukrajinu vlakem. Ale to je jedno. Zkrátka jen další z nekonečné řady jedinců zaslepených mocí. Žádná úctyhodná osobnost. 


Silene
29. 03. 2022
Dát tip

Ehm, rozhodnutí Petra Fialy o cestě vlakem na Ukrajinu bylo přibližně z těch nejosvícenějších, které ve své funkci premiéra učinil. Osobně v uměřenou soudnost jeho osoby žádné naděje nevkládám. Žádného skutečně důstojného státnického gesta se doposavad bohužel nedopustil. Gesta. Natož činu.   

Bubulíno, čtu až se zpožděním, ale šeptání je pro svalstvo hlasivek velmi namáhavé. 


Bubulína
29. 03. 2022
Dát tip

Lami, z nadávek j.f.juliána si nic nedělám - kdo to říká, ten to je, tomu se to rýmuje. Nemyslím, že jde o provokaci - cítím z něj skutečný hněv, a horká hlava na provokace nemá. Julián si mne zablokoval na příspěvky u svých děl. Po příspěvku, kdy jsem mu poděkovala za informační saturaci.:-) Inu co, všechno je jednou poprvé, takže i první ban. Naštěstí tenhle ani nemrzí, protože už jsem k němu stejně nic psát nechtěla. Už mám jistotu, že neutralita znamená, že dotyčnému nadávají obě strany, protože lidi vyžadují černobílé vidění. Je mi líto, ale tohle vývojové stadium 2D už mám za sebou a vracet se nehodlám. Stadium 2D čili pouze ano nebo ne je typické pro umělou inteligenci. Já stroj nejsem, takže mám vidění barevné a na své neutralitě trvám. :-)) Jsi hodný, Lami. Díky a také přeji klidný a pohodový den.


Lami
28. 03. 2022
Dát tip

Nezajímá mne žádný symbol Z.Ani V.  J.F.Julián - nikdy bych si nemyslel, že ještě někdy uslyším termín židobolševici, to je úplný protimluv.Ty bláboly co z něj vycházejí stojí za to.Nemyslím si, že to je myšleno vážně.Spíš jde jen o provokaci.Z těch jeho nadávek bych si nic nedělal, jsou jen projevem slabosti.Hezký den.


Bubulína
28. 03. 2022
Dát tip

Kočkování? Přece jsi jistě četl, že tygr usurijský jménem Putin zemřel ve věku 12 let, přestože se v zajetí tygři dožívají dvaceti let. Na zástavu srdce. Nikde nepsali o tom, zda byl očkován proti covidu.

A že čekám, co řeknou odborníci? Tys neviděl Ducháčka nebo v kterém filmu to bylo: Běžte první, když tam něco bude, ať to praští Vás? A moc knih jsi také asi nepřečetl, když nevíš, že opatrnost je matka bedny porcelánu.


Bubulína
23. 03. 2022
Dát tip

Tak další verzi vysvětlení písmena Z jsem našla někde v diskuzi a musím uznat, že to něco do sebe má, protože to vysvětluje rovnou Z i V. Vysvětlení znělo, že určené skupiny vozů měl nějak označit vojín, vášnivý čtenář a filmový fanoušek Harryho Pottera. A tento vojín, naštvaný na vojnu jako každý běžný vojín, tedy namaloval na daná vozidla Z jako Zmijozel a V jako Voldemort.


Bubulína
22. 03. 2022
Dát tip

Karel Kryl - Z ohlasů písní ruských  **   https://www.youtube.com/watch?v=d6Yb5f3LTkg


Bubulína
22. 03. 2022
Dát tip

Také to zatím nechápu, Lami, takže tady žádné odpovědi nenajdeš. Jen samé otázky. Například ten symbol Z, který západní vyznavači jedinépravdy vykládají jako písmenko. V azbuce se Z píše jako naše trojka, takže co když to není písmeno, ale jen symbol? Jak už sis početla v diskuzi, Aru v tom vidí odkaz na Zemi, mě napadl Zorro, protože v tom filmu byl ten trojsek kordem každou chvíli. Jenže teď mi to připadá jako začátek kresby domečku jednou čarou: začíná se v bodu vpravo dole, pokračuje horizontálně do bodu vlevo dole, odtud úhlopříčně do bodu vpravo nahoře a opět horizontálně do bodu vlevo nahoře tj.první tři tahy. Další tahy by byly úhlopříčně do bodu vpravo dole a potom kolem obvodu včetně střechy do konečného bodu vlevo dole. Světští by si tento symbol nakreslili na vůz vezoucí šapitó a maringotku stavěčů, protože to pro znamená začátek na novém stanovišti. Takže otázkou je, proč by si kreslili na vozidla písmeno Z latinkou, když jsou Rusové a mají azbuku? Pokud to není písmeno, co přesně ten symbol znamená?


Lami
21. 03. 2022
Dát tip Alegna, K3

Moc nechápu o co tady jde.Stačí, že vím, kde se bojuje.Je to na Ukrajině a ne v Rusku.Tam si žijí bez bombardování a raketových útoků.Také civilní oběti v Rusku žádné nejsou.A ruští vojáci umírají pouze na Ukrajině.Tedy v zemi, kde nemají vůbec co dělat.Pamatuji se, že před měsícem se Rusko dušovalo, že jeho vojska se nechystají vpadnout na Ukrajinu, ale jsou pouze na cvičení a některé jednotky už se vracejí zpět na základny.Máme tak krátkou paměť?

   Líbí se mi ten název.Připomíná mi jeden trefný verš z K.Kryla z devadesátých let:  "Zaujímáme postoje, místo abychom stáli."


Bubulína
21. 03. 2022
Dát tip Aru

Způsob života *co je tvoje, to je moje a co je moje,  na to mi nešahej* znám. Taky *sám mám málo* není špatnej. A toho, že žiju navzdory lékařům a opravdu ne díky nim, jsem přišla už před několika lety. O víkendu si zajdu nasbírat čerstvou svízel a uvidíme, jestli má Maria Treben pravdu.:-)) Do té doby nechám bandu, ať se vyřádí. Když vidím, jak jsou šťastni, že si mohou "dloubnout" hláškama neřvi na mě a podobně, jsem ráda, že vyrábím spokojenost. Jeden člen mi povídá: Ty jsi němá, já jsem hluchej, to jsme ale dvojka, co? Začala jsem gestikulovat, že dva je málo, že lepší jsou tři ve stylu moudrých opic, a zakryla jsem si postupně pusu, uši a oči. Načež zahlásila další členka: já mám kontaktní čočky 4+, stačí to? Hele nasmáli jsme se všichni že jo, že teď už je to opravdu dokonalé. Kdyby o víkendu pršelo, tak se na to vykašlu a budu němá i nadále. Vždyť je to vlastně sranda.:-)) Jo a začalo se mi zabarvovat to oko: v sobotu jsem se rychle sehnula a vzala jsem to pravou stranou hlavy o roh stolu. Jednak jsem si málem učůrla a druhak se mi vytvořila na nadočnicovém oblouku boulička. A dneska jsem zjistila, že se mi přes víčko začíná rozlézat modřina. Tak kdybys během týdne či dvou potkal krasavici s monoklem na pravém očičku, tak to jsem já.:-))


Aru
21. 03. 2022
Dát tip

Z jako Země, ta matka Země - písmeno má ochranitelský symbol, proto to tažení na to písmeno, je potřeba zlikvidovat všechno co nás pojí se zemí, abychom byli snadno ovladatelný loutky, který nadšeně tleskají sebevětšímu idiotovi co se nechal uplatit. stejně jako ten absurdní tetanus, abychom se nedejbože nedotýkali země a náhodou s ní neprohloubili nějaký spojení mimo logickej rozum, to by totiž byla fakt velká smůla, kdyby se tu objevili lidi co cítí něco ke svý Zemi a nejedou striktně v peněžním kolotoči zábavy a zmaru, no a kdyby se tu snad zjevili dokonce i nějaký vlastenci, kterým není osud země ukradnej, tak to by teprv byl průser mít ve státě lidi co hájí svůj prostor :D


Bubulína
21. 03. 2022
Dát tip

Pevně doufám, že písmeno Z nebude zatraceno a pronásledováno. Když jsem ho viděla na nějakém náklaďáku poprvé, musela jsem se smát, protože se mi v hlavě zvizualizovala scéna z francouzské komedie z roku 2003 TAIS-TOI! cca 38 minuta: Ruby de Puteaux říká hodně pejorativním tónem a naštvaným hlasem Quentinovi de Montargis: "Pudeš za Zora, ty blče ?!!"  Miluji mistrovské herectví, které bravurně zvládají Jean Reno a Gerard Depardieu. Písmeno Z na údajnou podporu Ruska bych tedy osobně použít opravdu nemohla, ale pokud ho někde uvidím, budu se smát, protože si zase vzpomenu na tu scénu se Zorem. A nezbyde mi než doufat, že se poblíž nebudou vyskytovat strážci a přisluhovači ministerstva pravdy, kteří by si tento úsměv mohli vyložit jako sympatizování se zakázaným státem. Když jsem četla o tom, že policie bude prověřovat, jestli páska na kufru byla nalepena náhodou do tvaru písmene Z, pomyslela jsem si, že politici mají vážně dost. V pohádce Byl jednou jeden král zkoušel panovník, jakou míru blbosti ještě poddaní unesou. Žijeme si tedy jako v pohádce.


Alegna
21. 03. 2022
Dát tip

Děkuju za odpověď


Bubulína
21. 03. 2022
Dát tip

Aru - já nikoho ani přesvědčit nechci. Jsem ráda, že mám prostor k vyjádření a respektuji, že je ten prostor i pro ostatní. Toho Kollera si budu muset poslechnout, ještě jsem se k tomu nedostala. Díky za připomenutí.


Bubulína
21. 03. 2022
Dát tip

Alegna - ano, přesně toto dílko jsem viděla, a právě z těch ohlasů jsem usoudila, že zřejmě nebude jediné. Další jsem ale už opravdu nehledala, takže nemám jistotu, zda je tu nějaké další, ovšem dávat pozor si budu veliký, protože ten pocit, že jsem šlápla do lejna se mi ani trochu nelíbí.


Alegna
21. 03. 2022
Dát tip

Na Rusko! Shalquir K. R. Ettin - možná máš na mysli tuto provokaci? Všimla sis reakcí a kolik má tipů? To snad nemyslíš vážně a nic jiného jsem opravdu nenašla. Znovu prosím o konkrétní odpověď, děkuji.


Alegna
21. 03. 2022
Dát tip

Bubulíno, asi to bylo nedopatření, ale nedostala jsem avízo na tvou odpověď, jistě víš, že je potřeba označit jméno v tabulce, komu posíláš odpověď.

Prosím můžeš konkretizovat dílo o které se jedná - tvá citace: Naopak i tady na Písmáku zaznívají výzvy k zabíjení ruských dětí přesněji k vyhlazení ruského národa na základě kolektivní viny, což je podle mého názoru už za hranou zákona.  - opravdu jsem nic nenašla. Ani tady - tvá citace: Alegna - stačí jít do Arény a najít si třeba dílka s názvem momentálně nejnenávidějnějšího státu světa.


Aru
21. 03. 2022
Dát tip

tolik k té tzv., dnešní demokracii: plně to tu ovládli nadnárodní korporace a jejich zaplacení přisluhovači na nejvyšších politických místech


Aru
21. 03. 2022
Dát tip

dva roky se tu rozmáhají bolševický praktiky, ale lidi jako snake jsou s tím úplně spokojený (karantény - zapomenuto, zákaz cestování přes okresy - zapomenuto, cože? zákaz nočního vycházení - zapomenuto a ono bylo někomu odmítáno vstup do hospod? naprosto zapomenuto, ne ne, kdepak nikdy tu žádny apartheid nebyl, to bychom si přece něco takovýho pamatovali :D:D ), ještě si snad myslí, že to je ta pravá demokracie prověřovat lidi před rozhovorama, o blokování názorů všude možně a znemožnění diskuzí ani nemluvě, on tady snake asi ani netuší že vzniklo něco, čemu se říká charta 2022.

to je výborný, vracet kulturní ocenění ze zpolitizovaných důvodů, ani by mě nehlo něco takovýho vracet a lízt šmejdům do zadku co se zaprodali. jednak to není žádná Putinova cena, ale jak napovídá název Puškinova, jednak vznikla za Jelcina a ten byl západem oblíbený, pořád chlastal a nechal nezištně vykrádat stát komukoli se zamanulo.

koukám že hlasivky selhávájí kde komu :))

stejně nikoho nepřesvědčíš, mě třeba nepřesvědčí tadyhle snake, že čím víc zbraní a žoldáku se kumuluje na jednom místě, tím větší mír, štěstí a lásku to v místě způsobuje, čím víc se do eskalujícího konfliktu přidává států, až najednou je z toho světová válka, kterou ale vlastně tadyhle snake nechtěl, aby mu padaly raktety na jeho dvorek se slepicema, chtěl jen pouze vytahat toho Putina za ucho, aby jako věděl, že biologický laboratoře jsou ok, porušování dohod ze strany EU je taky v pořádku, i ten převrat v r. 2014 je taky ok, protože co západ dělá, dobře dělá :D:D

já zase nepřesvědčím snaka, že zbraně mají schopnost zabíjet, navíc co řekl ten analytik Koller, tak to na Ukrajině nejspíš vypadá o dost jinak, než jak se zdá z bedny, ale jestli na pravdu budeme muset čekat opět zase další dva roky, tak to teda potěš koště, to už je lepší si hodit provaz a odejít na jinou planetu, nejlíp někde hodně daleko na konci vesmíru s barem :D

nevím jestli vydržím další dva zasraný roky v duchu minulých dvou let, (to ještě ti idioti určitě budou chtít na podzim zase vytáhnout covid ze šuplíku a navýšit dávky na čtyři a pět, tentokrát to asi bude povinný pro všechny s tím jak se who snaží převzít kontrolu, zatímco svět zase zajímá jedno jediný téma a lidi opět zase jednou nic nevidí) :/


Bubulína
21. 03. 2022
Dát tip

Tak jsem zjistila, že si hlasivky vzaly dovolenou. Mohu jen tiše šeptat, jinak vůbec nic. Mám kolem sebe správně škodolibé lidi, takže se všichni chechtají, že mi mohou konečně říct cokoli a já se nemůžu hádat, a protože ví, že jsem pacifistka, tak jsou si jistí, že je nenapadnu ani fyzicky. Tak jsem si zticha, pouštím si Karavanu od Karla Kryla: https://www.youtube.com/watch?v=Pm63VXYATuk  , a přemýšlím, proč mám být ráda, že mi huba oněměla. To zas bude nějaká kryptografická tajenka. Nějaké nápady, Aru nebo kdokoliv jiný? Proč mám být ráda, že mi huba oněměla?


Bubulína
21. 03. 2022
Dát tip Aru

Děkuji všem diskutujícím. Pokud bych se měla zahodit do nějaké krabičky, tak bych se onálepkovala jako pacifista čili postoj Aru je mi bližší než Snake_01.

Alegna - stačí jít do Arény a najít si třeba dílka s názvem momentálně nejnenávidějnějšího státu světa. Samozřejmě na každého působí díla jinak, takže někdo vidí pouze uměleckou nadsázku. Třeba jsem jen přecitlivělá ze zklamání, že jsem se stejně jako pan Schwarzenberger spletla, a tak je to má chyba. Vždyť se těm dílkům a autorům mohu vědomě vyhýbat, tak jaképak stížnosti. 

Ministerstvo pravdy jede od Vítězného února č.2 na plné obrátky (zákaz webů, kde se neporušoval zákon, ale byly publikovány jiné názory například na očkování proti covidu). Národ, který nepochopil svou minulost, je nucen si ji zopakovat. A tak si prožijeme normalizaci č.2. Zakazovat pořádání vyprodaných koncertů z důvodu, že umělec dostal ocenění, které odmítl vrátit, je kádrování č.2. Jak správně Jaromír Nohavica řekl - mí posluchači si mne najdou. Tohle vyhazování z práce za politické názory je podle mne důkazem normalizace č.2. Naši rodiče a vůbec předkové dokázali normalizaci č.1 přežít. Doufám, že budeme mít stejnou výdrž i my. Držím nám palce a ještě jednou děkuji všem kritikům za účast v diskuzi.


Aru
20. 03. 2022
Dát tip

neodpověděl jsi mi znovu na otázku :D

rozhovor s tebou ja jako házet kameny do rybníka, má ten samý efekt, totiž že všechno shodíš, jestli si chceš věřit, že tu není cenzura, tak si tomu věř i nadále, ostatně nechápu proč tu sedíš, běž jako dobrovolník na Ukrajinu, když je ti líto, že se tam ještě málo bojuje, můžeš zabíjet dle tvojí libosti


snake_01
20. 03. 2022
Dát tip

Aru, přesně tenhle typ sebeodhalující absurdity je tu teď nejvíc zapotřebí - a děkuji ti za něj, věřím, že nikoho nenechá na pochybách.


Aru
20. 03. 2022
Dát tip

snaku tvůj postoj je mi znám, že ti je líto, že se nemůže rozpoutat totální otevřená válka, ve které by mašírovala USA s EU, proti Rusku a Číně, jak jsi naznačil při posledním rozhovoru, myslel jsem, že se mnou už se nechceš bavit a teď mám od tebe znovu avízo, takže se tě zeptám znovu, jsi troll s přesvědčení, nebo jsi placený agent stranou a vládou? jenom aby bylo jasno s kým mám co dočinění.


snake_01
20. 03. 2022
Dát tip

Nevím, čemu se divíš, Aru, dokonce i s tou svobodou projevu to máš nějaké popletené. Když se ti zachce, jsi podle potřeby krajní liberál, když se ti zachce, zastáváš ultrapravicové názory, není to zvláštní? (Já osobně tomu říkám manipulace).

Napadením Ukrajiny Ruskem jsme vstoupili do otevřené války, která se na našem území vede především informačně. Dovol proto historickou paralelu. Každý, kdo by se dožadoval, aby na Československém rozhlasu komentoval obsazení Sudet Goebbels, by byl tehdy považován za vlastizrádce - se svobodou projevu to nemá nic společného.


Aru
20. 03. 2022
Dát tip Benetka

doporučuju rozhovor s vojenským analytikem Martinem Kollerem na Čro, jednak rozhovor s ním co nejrychleji utnuli a hned potom se za rozhovor s ním omluvili, že se jeho postoj lišil od mediální masírky a rychle ho označili za konspirátora a že si ho před rozhovorem nedostatečně prověrili, ono totiž je potřeba si před rozhovorem člověka prověřit, aby náhodou neplácl něco co by se nemuselo shodovat se stranou a vládou, nechť žije demokracie a svoboda projevu, jak si někteří myslí, že nežijeme v mediokracii :D:D

důležitý je v týhle době být schopen nevidět, neslyšet, dostatečně hlasitě křičet po větru a hlavně věřit všemu co je v bedně, protože jenom tam a nikde jinde pravda není, všechno ostatní jsou lži a hlavně dezinformace a konspirace :D



snake_01
20. 03. 2022
Dát tip Alegna, Janina6, PavelK, Gora, K3

Nikdy jsem tady nikoho neslyšel vyzývat k zabíjení dětí, kdyby se to stalo, tvrdě bych proti tomu vystoupil, stejně jako vystupuju proti fanatickým konspiračním postojům, které tady někteří autoři prezentují. 

Tahle válka není o prvním výstřelu - Rusko připravovalo invazi minimálně rok a aktuálně se mu nedaří podle představ a nezastaví se ani před (z vojenského hlediska nesmyslným) bombardováním porodnice.

Jediný, kdo aktuálně zabíjí ruské děti je V. Putin, když posílá osmnáctileté záklaďáky do boje. Řadí se tím do linie ruských lídrů, kteří si méně než životů nepřátel vážili jen životů svých vlastních občanů.

 


Bačkovský
20. 03. 2022
Dát tip snake_01, Alegna, Janina6, PavelK, Gora

žádný psychicky zdravý člověk nemůže vyzývat k zabíjení ruských dětí ani k vyhlazení ruského národa.  

PS-  dostat se vždy z jakéhokoli tématu k rouškám jak to předvádí někteří písmáci, to vyžaduje velkou kreativitu. Chtěl bych mít takovou fantasii, to by se to psalo.  


Aru
20. 03. 2022
Dát tip

jak nikdo to nečekal? kde kdo prognostikoval že konečně Rusko vyrazí, v novinách se občas zjevovaly články: "Rusko už se chystá vyrazit; teď vyrazí, očekáva se, že už brzo vyrazí".

v první vlně vydělávaly farmaceutické firmy a jejich posluhovači, teď ve druhé vlně se ke korytům přesunuly zbrojovky a jimi placení nohsledi, je to pořád stejná písnička, západ nechce mír, ale naopak napumpovat Ukrajinu tolika zbraněmi kolika může a přitom nikomu nebrání dál kupovat od Ruska plyn i ropu.

ti ukrajinci co skončí v EU naplní místa ve fabrikách a omladí stárnoucí populaci, pro špičky v EU je to dost výhodné, pokud sedí na té správné židli.

co se týče životů dětí, na západě život dítěte nemá žádnou cenu, ročně zmizí 2 milionů dětí, tisíce denně a buď si jista, že kdo platí gangy únosců má peníze, že to jsou lidi, kteří jsou před veřejností "ctihodní".

plus teď v USA je v návrhu zákon, že bude možné potratit děti měsíc po narození, pokud ho matka nebude chtít, rozuměj, chtějí zlegalizovat vraždy novorozenců, když už teď je z vražd nenarozených byznys, buňky nenarozených se dále používají, nejsou s náležitou úctou pohřbeny, ale končí v mrazácích k dalšímu použití, stejně jako po smrti u dospělých se používají orgány, nebo klouby, pokud člověk nedá jasně písemně najevo, že nechce, aby jeho tělo bylo dálo použito.

o jaké ochraně dětí to mluvíme? nikoho na nejvyšších pozicích životy dětí nezajímají. proč by někdo útočil na Fialu? placenou loutku není třeba zbytečně vystavovat nebezpečí, buď to není na ukrajině tak ostrý, nebo byl prostě někde jinde.

stejně jako za covidu, jede cenzura a masírka lidí na plný obrátky, myslíš že po dvou letech mediálních lží (drtivá většina médií - zvlášť v naší kotlině je snadné kohokoli uplatit, nebo zastrašit, když nemáme ani vlastní vládu,) úplně o všem teď začnou ti samí lidi mluvit pravdu? je zajímá kdo je zaplatí a sledovanost, rozuměj popularita u diváků.

někteří srovnávají Rusko k hitlerovskému německu, ale neslyšel jsem o připadu, že by z Polska utíkali za války židé do německa, jako teď utíká miliony ukrajinců do Ruska, média o tom samozřejmě taktně mlčí, stejně jako mlčela, když lidé umírali na následky očkování, nebo jim očkování způsobilo vážné zdravotní problémy z očkování, ale lidé jsou šťastní, když konečně po dvou letech mají jasného nepřítele, před tím jim bylo ukázáno, že mají nenávidět souseda, který si dá respirátor na bradu, nebo odmítá se očkovat, teď se konečně mohou sousedi semknout ve společné nenávisti proti nepříteli za hranicemi, pochybnosti se nepřipouštějí, jiný názor je třeba vymazat, nebo oponenta označit za zástance Rusko/terorismu - doplň podle sebe cokoli, jsme opět někde na přelomu roku 2020/21.

myslel jsem že rok 2020 a druhá část (rozuměj 2021) skončil, ale ne, on pokračuje dál, pořád jsme v roce 2020, ale ve třetí části :D

ve čtvrté části roku 2020 nám nejspíš bude tvrzeno, že nezaměstnanost a extrémní ceny potravin jsou v pořádku :D:D


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru