Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Výstava o Ferdinandovi druhém (z kolekce Odposlechnuto)

23. 03. 2022
8
6
249

 

 

 

Výstava o Ferdinandovi druhém (z kolekce Odposlechnuto)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.::::::::::::::::::

 

 Včera -v pondělí 15. ledna 2018 - kolem poledne jsem stál v tramvaji č. 22 dva tři metry od (sedícího) mladšího podsaditého  muže; ten překypoval radosti ze života, jak se zdálo.. .

 

 

Všiml jsem si, že mezi Klárovem a  Malostranským  náměstím  tento člověk telefonuje:

 

-Ahoj.. . Teď jsem na plachtě na zdi viděl, že ve Valdštejnské jízdárně pokračuje ta výstava o Ferdinandovi druhém.., praví pohodově do mobilu .

 

 Malá pomlka.

 

 -Ty mi nerozumíš ? ..Ve Valdštejnské jízdárně pokračuje výstava o Ferdinandovi druhém.. !!

 

 Delší pomlka. Muž drží mobil u ucha, a pozorně poslouchá .

 

 -..Jaktože mi nerozumíš?!  Mluví pomalu, pečlivě artikuluje: ..Říkám, že Valdšštejnské jízzdárně pokračuje výstava o Ferdinandovi druhém.. !.

 

 Další delší pomlka. Muž udiveně poslouchá .

 

-Proč mi nerozumíš!! ..Říkám, že  Ve Valdšššštejnnské jíííízzzdárrrně pokrrrračujje výýýsssstava o Ferrddinannddovi drrruhémm..!

 

 Muž si všiml, že se na něj kolemstojící lidé dívají, a tak si  Metrem přikryl mobil i s půlkou obličeje, a hlasitě šeptá -či již spíše syčí dál do sluchátka: 

 

 -Ty mi nechcešššššš rozumět, nebo co !? .. -Říkám, že ..Valdššštejnssské ..jízzzzdárně ..pokračuje ..výsss ..ss ..ss sstava   ..o ..Ferdi-nan-dovi druh-ém, ..., doprčic už..!!.

 

 Po dalších dvou pokusech to vypadá, že osoba na druhém konci alespoň  již vyrozuměla, kde že se něco pořádá, ..., ale pořád ještě že nerozumí, co že se to pořádá .. .

 

 (( ...))

 

 Po další delší odmlce muž pronese již docela rezignovaně:  ..a víš co ? Ono bude asi nejlepší, když jim zavoláš, a zeptáš se jich sama, co tam pořádají..!! Ahoj!

 

 A razantně zaklapl mobil .

 

 Tváří se značně rozmrzele až nevrle; vypadá to, že si   úplně  nechal pokazit den. .

 

 (( ...))

 

..A potom, že mobily podporují lidskou vzájemnost.. .

 

 

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


6 názorů

Děkuji všem za tipy i komentáře, a přeji hezký den :)!


Takže veškeré pokusy o opravu selhaly, ..., vložil jsem to sem nějak  úplně znovu (zase jsou pryč odsádky, ale co už.. :) )


Jamardi
24. 03. 2022
Dát tip Zeanddrich E.

Já si myslím, že ta osoba neslyšela "Ferdinandovi", ale jiné slovo a nebyla si schopna domyslet o co jde.

Já jsem si dlouho myslela, že existuje značka "zákaz hvězdu" a nevím proč jsem se nikdy nezeptala, protože jsem takto samozřejmě nemohla tušit o jaký zákaz se jedná. Ale týkalo se to motoristů, mě ne. A když jsem o tom mluvila, říkala jsem vědomě "hvězdu" a nikdo mě neopravil. :)


Evženie Brambůrková
23. 03. 2022
Dát tip blacksabbath, Zeanddrich E.

Kdyby to dal na hlasitý odposlech, mohli jste jí to všichni sdělit unisono.


annnie
23. 03. 2022
Dát tip

Připomínka, že kdysi byly doby, kdy někomu pokazilo den, že se mu nedaří dobře "propagovat" výstavu o Ferdinandu druhém, mě fascinuje. Ten záznam maličkého výseku času je dnes výmluvnější, než tehdy v reálném čase. Tip a.


PS: ve Wordu to mám v jednom souboru samozřejmě,..., ve stejné barvě,  ..., ve stejné velikosti i v jednom typu písma .. . Když to zde otevřu pro opravy, je to všechno dobře" - i v náhledu.. .

Mstí se mi snad zdejší šotci, že jsem letos nakreslil pár desítek vtipů o trpaslících ?!  (některé viz  třeba tady

www.totem.cz/enda1.php?a=355897,..., www.totem.cz/enda1.php?a=355898,  www.totem.cz/enda1.php?a=355843,  ..., a další vedle :) ).

 

 

 

)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru