Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Whips and whispers

29. 03. 2022
1
15
298

"I demand your utter and absolute dedication," demanded the Queen of Wands in a stern, icy voice. "I will teach you, but while I do, your hours and your thoughts no longer belong to you!"

The Chasm opened and closed, the Two-headed Wolf yawned and fell aslep, and the Void among the stars froze the marrow of my bones to a skeletal xylophone. Desperate, I whirled around, shielding my eyes from the terrible, all-seeing gaze. Then I heard it - the faint, but omnipresent rhythm, the beat of the Night. My feet performed the ginga, the dreadlocks I never had whirling around my head like a comet's tail.

"Acceptable terms. Teach me how to dance, then!"

 

To inspire yourself to inspire others,

could there be a nobler calling?

you freed me from my ancient bothers;

I'll catch you - next time you're falling!

 

The inky stream of the midnight river,

the water whispers while I shiver,

the restless dream that woke us both,

the spell that opened what was closed.

 

 Seeking solace, scorched by sun,

I turn to ashes... then I'm gone!
 


15 názorů

Aru
30. 03. 2022
Dát tip

samozřejmě s tím počítám, že ti co se nechtějí pozabíjet, ať už vědomě, nebo nevědomě svými činy, které na ně dopadnou, jako rána kladivem, tak se chtějí zabít svojí nadějí, stejně jako židé chovali naději, že přežijí koncentráky a víš jak to dopadlo, pochodovali do plynu na porážku, ale s nadějí, že to nebude tak zlý, bylo


Aru - připusť si ale i to, že ne všichni se chtějí navzájem pozabíjet, a že mnoho lidí doufá, že se dá všechno ještě nějak ve zdraví přežít. 


Aru
30. 03. 2022
Dát tip

úplně jako v dark souls, není to úžasné? plus vem si kolik filmů bylo natočeno o zombích, nebo v kolika hrách i filmech jsou lidé připravováni na válku, postapo a dystopický svět, vše je připraveno, stačí se jenom navzájem pozabíjet


Aru
30. 03. 2022
Dát tip

zapomínám, když mlhy houstnou a oni houstnou co jsem tady, lidi se mění v bestie a příšery


Už jsem to několikrát říkal. Nedáváš pozor, Aru!


Aru
29. 03. 2022
Dát tip

a o co ti jde? ;)


Přátelé moji literární, proč ztrácíte čas předstíráním, že nechápete, o co mi jde?


no, 2-3 řádky o ničem, to je to pravé...


Aru
29. 03. 2022
Dát tip

škoda že nejsou s tím v: 日本 :))

napadla mě varianta: minihaiku, které by bylo omezeno jen na dva krátké řádky, to by byla výzva pro redakce :D


haiku je mantrou písmáckých reaktorů...


Aru
29. 03. 2022
Dát tip

no a nechceš se naučit francouzsky? je to jazyk básníků a šlechty, až do konce 19. století byl používán po celé Evropě, psát básně a ignorovat francouzštinu, je jako tvrdit, že neexistuje západní Evropa ;)

no vidiš, Biskup to vzal od podlahy :D divím se, že místní editor zvládá čínštinu, to zřejmě kvůli haiku, aby se lidé mohli hádat v originálních asijských jazycích :))

42位主教  :D


澳大利亚

...?


Odpoutaný Prométheus
29. 03. 2022
Dát tip Bačkovský

Já už jsem ti to, Aru, ale vysvětloval, a ty pořád děláš, že mě neslyšíš. Píšu jen v jazycích, které ovládám, snažím se poznat další a další, protože mi to otvírá další a další dveře a poskytuje další a další možnosti, o kterých jsem předtím neměl ani ponětí. Není to exhibice, je to forma rekompilace a iterativního zlepšování toho, co na sobě jsem schopen ovlivnit.


Aru
29. 03. 2022
Dát tip

divím se vám Prométheé, že nepíšete ve své rodném jazyce a to v řečtině, sice se chystá likvidace národních států, ale ještě to nějakou dobu potrvá, než bude čeština zrušena, tak na to tolik nespěchejte ;))

...la langue royale et noble est, bien sûr, le français, voulez-vous nier que sans noblesse le monde est à la merci d'hommes sans principes et de voleurs? Bien sûr, Napoléon était un imbécile d'écouter les dénonciateurs et de se lancer dans cette campagne stupide en Russie, il avait déjà tout. Mais Napoléon n'était qu'un idiot dans une longue lignée d'idiots qui mènent le monde en enfer.


Janina6
29. 03. 2022
Dát tip Odpoutaný Prométheus

Inspire yourself to inspire others... yeah!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru