Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Cimrman v Torontu

29. 03. 2022
4
1
129
Autor
Pošťák

Po dobytí Severního pólu se Cimrman vydává zpátky na Jih, nikam jinam ani nemohl. Měl namířeno do Liptákova, ale nejspíše vlivem driftování, sněhových a větrných podmínek nabral špatný jižní směr a místo do Evropy si to Cimrman namířil přes Grónsko do Kanady.
Při přestupu v Torontu si Cimrman zlomil nohu a v místní nemocnici na invalidním vozíku strávil celých osm týdnů. Aby si zkrátil dlouhou chvíli, tak si s podobně postiženými pacienty na vozíčku pomocí holí po zemi pinkal polštáři, do míče svázanými onucemi a dokonce i botami.
Tato hra se i přes odpor sestřiček začala po Torontské nemocnici šířit. Proto Cimrman tajné zakládá Nemocniční Halabala Ligu, která po Cimrmanově uzdravení stále přežívá. Ba co víc, pacienti jí vynáší za stěny nemocnice a při dalším léčení ji nemocní pacienti šíří po dalších nemocnicích.
Postupem let se hra dostává na led, již existuje alternativa pro zdravé, invalidní vozíky střídají brusle, místo berlí se používají hokejky a boty zůstávají na nohách hráčů, protože se používá puk. Z původní Cimrmanovy hry zůstal jen název a ne celý jen zkratka "NHL", kterou si Kanaďané začali vykládat jako "National Hockey League".


1 názor

Pomerančová
29. 03. 2022
Dát tip Gora

Hezky vymyšleno :-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru