Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Diskuze klubu: Klub Taliánů

29. 05. 2002
1
0
1995
Autor
Spvrivs

Mezi prostředím a uměním je těsná souvislost. Severní kultura je bytelná a drsná, zatímco středozemní si potrpí na lehkost, grácii a eleganci. Vnesme do našich (relativně) studených "severních" krajin trošku středozemního Slunce.

Fratelli d'Italia,

L'Italia s'è desta.

Dell'elmo di Scipio

S'è cinta la testa.

Dov'è la vittoria?

Le porga la chioma

Che schiava di Roma,

Idio la creò.


sgworld
11. 12. 2005
Dát tip
Ciao a tutti. Jsem novy clen. To co napsal Che Guevara (mj. HASTA LA VICTORIA, SIEMPRE!) neni nic jiného nez velice znama partyzanska pisen, kterou zhruba vsichni v Italii znaji. Doporucuju vam poslechnout si verzi od skupiny Modena City Ramblers na adrese www.sgmarche.net.

jako něco, po čem by ses tam do těch dálek nejradši vypravil a jako něco co se mi líbí, tak to hodnotim...du na smaženici.....vidim kopce plný tulipánů a slunečnic navzájem.pa

CheGuevara
16. 08. 2005
Dát tip
Una matina, mi son alzatto, O bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciao ! Una matina, mi son alzatto, E ho trovato l’invasor. Oh partigiano, porta mi via, O bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciao ! Oh partigiano, porta mi via, Che mi sento di morir. E se io muoio da partigiano, O bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciao ! E se io muoio da partigiano Tu mi devi sepellir. E sepellire lassu in montagna, O bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciao ! E sepellire lassu in montagna Sotto l’ombra di un bel fior. E le genti que passerano, O bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciao ! E le genti que passerano Mi dirano : Que bel fior ! E questo è il fiore del partigiano, O bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciao ! E questo è il fiore del partigiano Morto per la liberta, E questo è il fiore del partigiano Morto per la liberta !

Il mare..... První slovíčko. Od tý doby je můj sen v ,,zemi plný zmrzliny a poetiky " žít.---

Spvrivs
13. 01. 2003
Dát tip
Ah, scusa (perchè hai "a" alla fine del nome). Niente di male ;-)

Spvrivs
22. 12. 2002
Dát tip
Sk: Ciaaoooo, ragazza, sia bienvenuta nel nostro club!!! ;-)))

Spvrivs
22. 12. 2002
Dát tip
Téda já bych měl ale pohnót. Omlóvám se že sem do klubu eště sám nic nedal, ňák sem se ve svém už tak šíleně pomalém tvorbu procesy zarazil... :-H

Skylla
22. 12. 2002
Dát tip
Si tu pensi che IO sono la ragazza chi é bienvenuta, devo tu frustrare - non sono la ragazza (solo la mia nonna mi dice cosi...) ;-))

Skylla
21. 12. 2002
Dát tip
Figetta mia, va fan culo... říkavala již má prababička.

Krel
22. 08. 2002
Dát tip
chm...dobrej klub...ale italy nemusím:-)

Spvrivs
16. 07. 2002
Dát tip
Stan: Co je na opsání italské hymny náročného? Dyk tady jenom prezentuju klub... ???

Spvrivs
10. 06. 2002
Dát tip
Pink: Tak dobře ten jazyk taky neovládám, abych to dobře přeložil, ale myslím že stačí vědět, že je to první sloka (bez refrénu) italské státní hymny.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru