Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

APRÍL !

10. 04. 2022
5
11
307
Autor
Lenochod

Pojď ven, je krásně !

Hnaly tě kroupy a hrom ?

To byl jenom žert. :0)


11 názorů

vesuvanka
22. 04. 2022
Dát tip

Pěkný apríl :-))) ***


teď to chápu! a tip


Lenochod
22. 04. 2022
Dát tip

Vzniklo to asi takto: Radovan Jiří Voříšek nechal někde odkaz na video o tom, co je to haiku. Já jsem z toho pochytila hlavně pravidlo, že básnička má 3 řádky, v prvním a posledním řádku je jen pět slabik, v prostředním jich je sedm. Pak jsem měla dokonalý aprílový zážitek. Bylo nádherně (ale chladno). Nabalila jsem na sebe všechny teplé věci, obula si boty a vyrazila ven. U branky se strhnul slejvák včetně drobných krup a zahřměl hrom. Běžela jsem domů a než jsem ze sebe sundala všechno mokré oblečení, bylo tam zase nádherně... No zkusila jsem to ještě jednou se skoro stejným výsledkem. "To si snad ze mě někdo dělá srandu!" pomyslela jsem si. "Já vím - apríl!", zasmála jsem se sama sobě. Do třetice jsem to už nezkoušela, radši jsem šla zkusit to haiku. Ale asi dílko neodpovídá ostatním složitým pravidlům k jednoduché básničce, když mi Radovan navrhl, že by to mohlo být spíš senrjů (a to už vůbec nevím, co to je). Radovanovi věřím, tak jsem holt změnila kategorii. Ale stejně mi to přijde dokonalé, přesně to vystihuje můj zážitek - jak mě na 1.dubna nikdo nenapálil, mě to přišlo líto, a pak se mi to o pár dní vynahradilo samo od sebe :0) !


Lenochod
19. 04. 2022
Dát tip

:0))))


Kočkodan
19. 04. 2022
Dát tip Lenochod

 

šéf zuří, jasně

sekretářka je zas v tom

ty pudy vem čert!


... pokud bys netrvala na tom, že to nutně musí být něco z Japonska pocházejícího, mohla by to být miniatura 


Lenochod
11. 04. 2022
Dát tip

Kategorie změněna na SENRJÚ. Díky ze radu Radovane.


Lenochod
10. 04. 2022
Dát tip

Tak to abych v tom dovzdělávání pokračovala a zjistila si, co je senrjú. Díky za návštěvu a hodnocení :0)


spíš senrjú než haiku, přijde mi


Lenochod
10. 04. 2022
Dát tip

Díky odkazu na video o haiku, které zanechal Radovan Jiří Voříšek v komentářích jsem se trochu dovzdělala ( čtvrt století vymete mnoho z paměti ) a ihned vyzkoušela.

Odkaz předávám dál :  https://www.youtube.com/watch?v=cRf_5wanfK4&t=73s


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru