Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

(anebo) Komunikační prostor pro konstruktivní kverulantství a Uhorčíka

15. 04. 2022
2
123
2071
Autor
Silene

začátek zde:

Tuli-páni (autorka Pomerančová)

refresh o sabatu: ZBOJNÍCKY SEN

30/04/2022 upgrade názvu

Zkopírovat sem však mohu leda své autorské příspěvky anebo ty, od jejichž autorů obdržím souhlas. 

15.04.2022 12:11:45 Silene

a2a2a: Zřetelný obrys literárního serveru se právě ztrácí, je již takřka neviditelný, nerozlišitelný, nezachytitelný. 

Zda někdy napadlo? Jiří, žertuješ? Když jsem přišla kdysi rekreačně na písmák, nečekal mě tu žádný ohled, žádné starosti o mé případné plaché pocity, žádné ohledy, že snad někdo neuveřejní svou esej nebo kritiku, aby se mě nedotkl atp. Použít tehdy kategorii vázaný verš žádalo pevné nervy i od těch, kteří skutečně vázali. V redakcích ještě dobíhaly ostré polemiky na téma je, nebo není autor typu Radovan Skromný-Tvořivý lacinou atrakcí/trefnou satirou; byly zde k dohledání a dočtení dlouhé komentáře kolem Kafe, egilovy reflexivní bilance na téma psaní a hodnocení poetického textu...  a ani redaktor a2a2a nepatřil k těm, kteří by např. holdovali nenáročným lehounkým říkankám takřka na hraně dětské poezie. 

Osobně nevyužívám redakčního servisu ani hlavního seznamu, jelikož to již nepotřebuji a ani o to nestojím, ale stále tu bylo pár autorů, kteří, ač sami vyspělí, odpovídající reflexi od redakce očekávali. 

Ale tak dobře, proč myslíš, že navrhuji onen útlum? Pro komfort a rovnost všech uživatelských vrstev. 

Tolik mě toho napadlo. 

 

15.04.2022 12:13:00 dát kritice tip yss

Chápem ťa,je v tom kolegialita,loajalita...to ti predsa nikto nevyčíta,dokonca si myslím,že to každý pochopí viac ako niekedy nie príliš argumentačné fakty...len niekedy treba tie veci pomenovať správne.Odo mňa všetko.

15.04.2022 12:27:37 2 tipů dát kritice tip PavelK
redaktor poezie

Za mne

Přišel jsem sem v roce 2020, jsem tu relativně nový, z jiného serveru. Teď zde online 130 tam 0. Ještě před pár lety to tam úžasně žilo a mám to tam rád. Je to jako první láska , je to na věky. Rozumím Zborovi

https://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=530539

Neodešel jsem protože je tam mrtvo, měl jsem tam už nějakou značku a prostě jsem to chtěl zkusit někde úplně jinde jako někdo neznámý. Nebyla tam redakce, takže mohu porovnat. Za mne redakce rozhodně ano. Redakce rozhodně není kavárenská parta, nebo jak to Silene nazvala. S nikým z redakce nekomunikuji víc než s ostatními. Obecně s autory mimo veřejné komentáře velmi málo. Erudovanost redakce, rád bych, kdyby tam byla Silene, Safián. Ale je na nich. Každý redaktor i sebeerudovanější bude subjektivní, vyvážit to může názorová pestrost a dostatek redaktorů. Zrušení redakce by byl krok zpět. Obecně (nejen tady) nejvíc tipů, dostávají různé legrácky, blbůstky. Když nebude redakce, tohle převáží. Redakce to může účině vyvažovat. Jestli nejsem dostatečně erudovaný, klidně místo přenechám jiným. Někdy mám chuť to tady zabalit, ne kvůli redakci, ať by v ní byl kdokoli. Ale kvůli hulvátství, které mě nebaví.

 

15.04.2022 12:45:13 dát kritice tip yss

ak by už mala byť redakcia tak čisto zloženie silene majaks luzz safian  /z môjho pohľadu /

15.04.2022 13:02:11 Silene

PavleK, kavárenský klub je odkazem k přátelským vazbám ve smyslu případné námitky: neberte nám naše zázemí (že to lze vyřešit i jinak), vč. neaktivních redaktorů (Lyryk, Santie..., tam jsou důvody setrvávání asi historické), snad nešlo o příliš šikovné vyjádření. / Jedno sto třicet přihlášených uživatelů je poněkud optická záležitost způsobená např. nastavením prodlevy v obnově dat. / Nejsi z neerudovaných, zajímáš se o haiku a volný verš, budeš-li ale sám, nestačíš na vše a dopadne to různými nátlaky. Možná řešení: ne/být sám jsou prostě dostatečně personálně obsazená redakce (nepravděpodobné), nebo žádná redakce (nepravděpodobné, jeví se). / Pokud je již zakladatelka příspěvku vyčerpána množstvím reakcí, což je pochopitelné, možno se okamžitě přesunout na můj účet (k dílu v aréně), jen to nebude provázané, zařídit neumím. Snad ta avíza unesu.   


123 názorů

Silene
07. 07. 2022
Dát tip

(Fm, festival. To jsou fóry. Ještě by se na mě mohl odchlípnout nějaký méně prehistorický rakodurský kachel. Jedenáct z deseti Silene doporučuje navšívit raději Točník a prozkoumat pozdně gotické únikové cesty ve fasádě navržené samotným Václavem IV.)


Silene
05. 07. 2022
Dát tip

cvrku: nemusíš týdny. Stačí střídmé 1 : 5. Kdyby každý, kdo má trochu oko a schopnost říci něco jiného než "ty máš ale hezké králíčky", super. Nothing more. 

Why?

Aby bylo kam. Kam se vracet. Dost to tu totiž řídne, o ty ochotné nepochválit ti králíčky. Dvůr samý slepičinec. Nic proti bravu! Ale v povídáníčkách pod díly to není literatura. 

Dovedeš si představit tu haluz, kdyby taková Phil sepsala třeba prozaickou miniaturu? Hm! To by byla, panečku, jízda. Ale ne... jen do komentů, no. Nevím, proč to nikomu nedochází, neumím zařídit, aby docházelo. 

Jasně, asi je potíž, že skoro každý chodí jen vyprávět svůj vlastní život. Tak klidně, že jo. Ale FAZONKU.  


cvrcka
05. 07. 2022
Dát tip

Silene. Vázim si názoru. Zdimam. Zdánlivě nekonečný prostor. Který mi tvým prostřednictvím, neseš to břímě neochotně, ale statečně, právě říká dost. 

 

Teď zdimam, až nebudu mít dvouleté dítě a tři školáky k němu, možná se budu nostalgicky vracet a komentovat týdny a týdny. 

A virtualita bude pořád stejně nekonečná.


Luzz
05. 07. 2022
Dát tip

mě to neuráží, cvrčko, mě to jen přijde nepochopitlený - a asi i nedůstojný. ale jasně, otázka priorit a jakýhosi vnitřního nastavení.


cvrcka
05. 07. 2022
Dát tip

Ano. Nedivím se. Že to vzbudí moje emoce, to zas přijde pochopitelné mně. 

 

Ale jak jsem psala, z mé strany mír. Nechtěla jsem nikoho urazit a chyby v komunikaci jsou virtuality součástí. 


Silene
05. 07. 2022
Dát tip

Ano, přesně tak. Neměla bych na to žaludek. Ždímat písmák jako ta sobecká dojička, co pak všecko mlíko vylije. Bylo by mi to trapný, trapný, trapný až do morku mých rozpadajících se kostí. (Díky, Luzz, že si mohu trochu zacitovat z tvé verbální studnice! U cvrka ani nevím, zda děkuji. Píšu tu takto sdělně totiž pro ni.)


Luzz
05. 07. 2022
Dát tip

cvrčko, osobně nevidím moc důvod, proč nazývat někoho hned ochechule a podpobně... a argumentovat ve smyslu - "však mi to můžete vrátit". 

chápu i tvoje rozčarování z písmáka a jakousi nechuť se zapojovat a komentovat... není to žádná povinnost, závazek, to v žádným případě.

ale co mi tedy jde trochu proti srsti, je takový to "no když už tady ten písmák je, tak co bychom ho nevyužili..." - ne, nejsi jediná, kdo to takhle vede, respektuju tvoje rozhodnutí, co by ne... ale osobně bych na tohle neměla asi žaludek. na druhé straně je sympatický a možná i záviděníhodný, že nejsi vůči písmáku sentimentální a jdeš si za svým hlava nehlava. jenže pak se prosím nediv, když se někdo nad tvým počínáním pozastaví.


Silene
05. 07. 2022
Dát tip

(Anebo ho možná až tolik, co se zdá, nemám, a vo tom to tady na tomhle plácku, zvaným pozemský život, je.) 


Silene
05. 07. 2022
Dát tip

cvrku, ano, mám fůru času. Jsem totiž kokot výsostný. (aluze Pomerančová)


cvrcka
05. 07. 2022
Dát tip

Může kdokoli. "Proc byl napsaný" se týkalo obsahu. 


yss
05. 07. 2022
Dát tip

,,Jinak opět nevidim, proč bylo tohle dílo nutné napsat " / tvoj koment - mlíko na brade/

..,,nevidím dôvod opakovane vkladať  archívny text bez akejkoľvek novej úpravy alebo zmeny" / môj koment tebe, myslím že bol približne takto ladený, nekopirovala som to doslovne/

Jeden môže a ak to urobí niekto u teba tak "životný" problém?...dvojitý meter .Od mňa už fakt všetko.

 

 


cvrcka
05. 07. 2022
Dát tip

Na ten pocit máš plné právo. 


yss
05. 07. 2022
Dát tip

cvrcka - pre mňa je toto celé z tvojej strany úplne zbytočné teatro, premrštené prehnané reakcie v rámci urazeného "ja". 


cvrcka
05. 07. 2022
Dát tip

Děkuji za umožnění reakce.

Omlouvam se za svou sebestřednost v prostoru pismaku a nezodpovědnost vůči kolegům publikujicim.

Prosim o shovívavost s prudkým vyrazivem - za furii i ochechuli se s radostí až hrdostí nechám kdykoli označit "na oplátku" a je to jediný důvod, proč jsem tato slova v prologu k / sáze použila.

 

Co se týče mojí dovtipnosti - můžeme se jen krátce podívat na statistiky a i když nemůžeme poměřit, kolik k svému a kolik k ostatním, tak jen poměr investovaneho počtu svědčí prakticky o tom, že zřejmě toho času máš Šílené  reálně víc. Napříč posledními roky. 

 

To, že píši "přijď kdykoli zas" v reakci na komentář u svého díla

je nikoli pozvánka, ale ubezpeceni (protože nevím, zda si toho všimas, ale za svou profesionální a obšírnou službu komentátora a kritika máš velmi často snahu se omlouvat a v tu chvíli reagují vždy tak, ze mne opravdu nemusíš. )

 

Zřejmě tedy mohlo dojít k Tvému dojmu,že od Tebe žádám dalsi a další rady. A já pouze chci větší spektrum názoru. Byt o dva tři nové postoje. 

Ano, vim, že když budu díla obcházet a komentovat, automaticky to z toho vyplyne. Možná. Možná dnes už ano, když je vlastně aktivních uživatelů zde celkem dost malo. 

 

Takže pro yss (jejíhož názoru i přístupu si vážím a nemínila jsem Te urazit a kdybys s furií sama nezačala - v nadnesu- vůbec by mi nepřišla na mysl) 

i pro Tebe, i případně pro Luzz (ne, omlouvám se, vím, že to není Tvůj případ) a kohokoli, kdo má pocit, že tady občas trapcim s nějakým starým textem jako proč 

---- pokud vám nenapíšu osobní zprávu s uctivou prosbou, zda byste se ke konkrétnímu textu nevyjádřily, neberte prosim jeho zveřejnění osobne a necitte se povinny ho komentovat, ani když bude v aréně.

Zvlášť, pokud jste ho již dříve komentovaly. 

Vkladem do arény očekávám reakce obsirnejsi než "líbí" , tedy i klidně jen "nelíbí" od kohokoli kolemjdoucího.

Nehodlám skoro nikdy pracovat na daném textu v horizontu kratším než několik let. Neumím. Naopak nasloucham a občas tavim. 

A ano, dialogovou (osobně podbarvenou) paměť mám mhohem lepší než z textu studijní.

 

 

 A připravte se prosim na to že "autorka nezacala komentovat". Jen ji rozbouřené vody vymackly z ulity. Ahoj světě. 

 

A opravdu si myslím, opravdu upřímně si myslím, že jakkoli "každý komentář se počítá", tak komemtujici cvrčka písmák nezlepší. Snažit bych se mohla. 

 

 

 

 


yss
05. 07. 2022
Dát tip

Som rozmýšľala po prečítaní prológu či som tá ochechuľa či fúria...takze ochechuľa ty, fúria ja . Ok. Ono je fajn že autorka už začala komentovať, len škoda že to prišlo až po "strete".a pritom, veď nikto jej  predsa neklamal...


Silene
05. 07. 2022
Dát tip

Děkuji, Luzz, vážím si moc.

cvrcka je výbušný typ, plně schopný patřičné sebereflexe, kterak si mnohdy (všeobecný podmět) vyslechneme; plný jistě adekvátních reakcí na náš (cvrččin a můj) zjevně nesouladný slovní humor. Už kdysi velmi příkladně a korektně zareagovala na nějaký můj nesouladně formulovaný zájem o její (v daném kousku) mírně kostrbaté vázání rovněž příkladným sprdunkem dotazujícího se. Šlo tuším o text, který se ve stejné podobě řešil iks hodin v dávné minulosti i na PP.

No, pak jsme si spolu dlouze amatérsky popovídaly. Znáš to, typická urputná Silene trpící samomluvou. 

Já prostě v tomhle nejsem s to cvrce porozumět, proč si nevezme sumáře rad, co obdržela a nepracuje s textem na jejich základě, proč neustále prověruje cosi, co např. tvrdojíšně nehodlá změnit. (popis principu)

No ovšem jistě, ona je člověk, který je příliš vytížený, aby odepisoval, zatímco druzí celý život jistotně nevědí coby.

Já to chápu, že občas nějaké dílo příliš reakcí neobdrží, a tak chce autor získat další. Jen jsem se opakovaně pokusila naznačit cvrččině dovtipnosti, kterou jsem nemínila podcenit, že ony ty reakce jaksi... neopadávají zpodzima ze stromů co přezrálé listí. 

To mi to opět šlo, mírný jednokoutkový úsměv. Jinak vybouchnout umím také.

cvrcka mi tu již velmi vstřícným způsobem naznačila, že ji mohu obsloužit další snůškou rad, aby mi potom mohla dát najevo, že její vzácná díla si již okomentovat nesmím, ach, ta cvrčka jedna vítězná. 

Snad to tedy nějak vydržím. Sama nenapíši ani slabiku, a tak prostě nedokáži než trpělivě číst cizí práce a hnidopišsky do nich vrtat. No, anebo také nevrtat. Otázka, co je mým větším hříchem. 

PS. Jsem schopna pochopit, že cvrčce efektivní samostudium nejde a rady potřebuje, ale nerozumím tomu, čeho se domnívá, že se dočká, když poskládá k sobě snůšku rad, které nemusejí být vždy v pořádku a nelze se na ně spolehnout, nic si kriticky neověřuje, nesnaží se proniknout do systému verše tam, kde jí např. hudební sluch nepomáhá. A že zjevně mnohde pomáhá, a to velmi dobře. To je celé.

Na tu včerejší notoricky známou báseň již má oficiální štempl, věřila bych skoro, že i specifická místa dotyčného textu dávno probrané, nejde než o spekulaci ve stylu poetikon. Ale to nevadí, to je vedlejší, na písmák vliv nemající.

Mně samotný úkaz znovuvložení toliko nepřekáží, jen mu ve světle ostentativní absence na komentátorské spoluúčasti prostě nerozumím.

A tím je asi můj písek pro cvrčku v přesýpacích hodinách definitivně přesunut úzkým hrdlem z baňky do baňky. Já se za svůj investovaný čas nechávám sprdnout moc ráda. Vyloženě mě to těší a vyhledávám to. I opakovaně. 

silly bude jistě v konotaci pošetilý, stoický smajlík pokerové tváře


Luzz
04. 07. 2022
Dát tip

chm, silly lenka, ochechule... a nezbytný smajlík nakonec. svědčí to hlavně o tobě, cvrčko; se silene to nemá nic společnýho. je mi vlastně docela líto... když vidím, co a jak... a že zrovna ty sama si nevidíš... do úst.

 


Silene
04. 07. 2022
Dát tip

cvrcka: Neboj, jsi veliký vítěz. Dobrou noc, broučku sebestředný. 


cvrcka
04. 07. 2022
Dát tip

ten podmiňovací způsob je zlověstný.  na nic se neptám.proběhlo tedy to, co jsem měla v úmyslu a nadále se těším na plodné diskuze u jiných než mých děl! :) 


Silene
04. 07. 2022
Dát tip

cvrcka: Tvá dovtipnost by mě patrně dokázala i fascinovat.

https://www.pismak.cz//index.php?data=read&id=530763


cvrcka
04. 07. 2022
Dát tip

No já vlastne totiž netuším, co se stane, když někoho označím za neoblíbeného. Jestli se tím rovnou blokuje možnost komentovat, nebo .. ?

Vidím, že avíza mi posílat můžeš, simply Clever jsem to pravé už vyzkoušela, ale z druhé strany do toho nevidím. Teda R.L. nebo kdo si mě kdysi zablokoval, ale zas nevím, jestli tímto způsobem, nebo jak. 

 

Jinak jsem pod Tvým zápalem úplně opět propadla iluzi, že to tady možná je něco víc než pískoviště. :) 

Je to vlastne celkem milé, když mi připomínas, že moje existence jako uživatele písmáků má smysl.. :)


Silene
04. 07. 2022
Dát tip

cvrcka: Čekáš, že ti to zodpovím? Viz autorská stránka, posluž si. Nebo si to vzkoušej, simply clever. Blik. 


cvrcka
04. 07. 2022
Dát tip

Zajímalo by mě, jak si písmák vlastně poradil s tím, že Tě mám jako oblíbenou i neoblíbenou. Vyřešil se tim nás problém ohledně Tvého komentátorského servisu vůči mým autorským snahám? :)


Silene
04. 07. 2022
Dát tip

divnej svět...


Silene
04. 07. 2022
Dát tip

Já na tě spoléhala, že to uzpíváš! Živá fantazie. 

Tak už jen albíčko a jdem spat. 


Silene
04. 07. 2022
Dát tip

ahoj sluko!

A co Jiřík? 


Silene
04. 07. 2022
Dát tip cvrcka

Ještě, že zde mám rovněž prostor pro rozmilou samomluvu. 

Ach, to je zase virválu kvůli jedné opakované výzvě ze staré známosti o pár komentářů. Jistě, že veškeré texty jsou autorčiny. 

A tak to máme každý den. Pusťme si nějakou písničku.

Text Michal Horáček. 


Silene
12. 05. 2022
Dát tip

Kámmo, čau. 


Hlavně, že vám to děcka šlape! Posílám z Podkrkonoší hrnec mufloního podmáslí!


Silene
12. 05. 2022
Dát tip

SLEPÉ STŘEVO! 

Jako každý den: rozkliknout link a vyslechnout si recitaci Radka Malého, překladatele básně autora Gottfrieda Benna Slepé střevo do češtiny. V případě zájmu mohu poukázat i na německý originál. 


yss
12. 05. 2022
Dát tip

alebo proste jednoducho, osobne už mám fakt u prdele, či sa niekoho kritika dotkne alebo nie


yss
12. 05. 2022
Dát tip

Tomu obaľovaniu kritiky vonkoncom nechápem ani ja, nakoľko v komentári vyjadrujúcom sa k obsahu textu neevidujem žiadne vulgarizmy, rasovú ani etnickú diskrimináciu,žiadnu dehonestáciu autora.

Je veľmi zvláštne, že po obdržaní komentára,ktorý je kritický a disponuje aj názrovou odlišnosťou, autor aj kolektív tipujúcich pociťujú potrebu silnej konfrontácie, prípadne si kritiku zamenia za dehonestáciu svojej osoby, alebo dokonca útok, ktorý rozbúral vatové hradby kráľovstva a hierarchie.

Nepríde mi funkčné zaobaľovať priame slušné slová a vety do pozlátka, do šuštivého celofániku, natiahnúť rukavičky, ohnúť a poškrabkať, učičíkať a podojčiť, len aby pravda nebolela. 

Sme na lit. serveri, tak samozrejme hlavným koeficientom u mňa je literatúra. Nikomu tu predsa nekritizujem postup pri operácii slepého čreva.

 

 


Silene
12. 05. 2022
Dát tip

Zde je všem případným zájemcům k dispozici naprosto fenomenální ukázka veškeré naivity se situací spojené, bohužel promazána o digitální stopu uživatele haijin.

zvedavec: Dýchaj, dýchaj

Anebo zde:

Majaks: 001

A propos. Díky, M., fakt že jo. 

Majaks: Koblížek Romantik


Silene
12. 05. 2022
Dát tip

Luzz, s omluvou za tu obstrukční trapárnu, též ti odpovím tu. To je výborný postřeh: ke zdvořilosti a tanečkům. Též jsem se dříve domnívala, že citlivou slušností se dá dosáhnout ledasčeho, ale byl to asi jeden z nejtrapnějších a nejtrpčích omylů, jakých jsem se v životě dopustila. 

Přesvědčení, že věnovat se psaní z terapeutického hlediska může autoru dopomoci neprudit jinde, uměřeně se seberealizovat atp. Kdepak, kdo v sobě nemá žádnou sebereflexi, jen si pak uměle podporuje sebevědomí, že zahlcovat svět tištěnými literami je kdovíjaký jeho přínos společnosti. Medvědí služba. 

Hodí se prostě naučit se rozlišovat, časem třebas právě i o sobě. Jenomže absolutní minimum tvůrců má právě na tohle.   


Luzz
12. 05. 2022
Dát tip

musím se naučit, jak zabalit svoje kritiky do hezkých řečiček. možná bych si měla předem zpracovat nějakou rešerši, myslím, že materiálu zde je dost... potom navrhnu nějakou metodiku pro psaní "šetrných kritik" (možná by ještě mohly být trvale udržitelné a uhlíkově neutrální... anebo třeba veganské). samozřejmě v každé kritice by mělo být oslovení autora, - vážený autore, děkuji vám za příležitost přečíst si vaše dílo... dovolte mi prosím vyjádřit se... a na konci - se srdečným pozdravem a přáním mnoha dalších literárních úspěchů - něco jako automatický podpis. ale je to jen první nástřel.

na kamamuru nemá opravdu cenu reagovat. pro mě opravdu na stejné úrovni jako voříšek a svými hysterickými vstupy podobný některým členům redakce. smajlík, smajlík, smajlík.


Silene
12. 05. 2022
Dát tip

Jo, jistě. Nesmím odpovídat pod Pusíka, tak to frknu sem.

12.05.2022 10:27:35dát kritice tipSilene

Kamamura: Já si třeba v rámci kontinuální tradice prostě cením šachistů a matematiků, jakými byli Lewis Carroll, Jaroslav Císař nebo Jiří Veselý, za pozornost stojí, že tito principy vázaného verše nejen chápali, ale i ctili. Podobně, jako fůra světových šachistů vždy v rámci svého jazyka projevovala aktivní zájem o místní podobu alexandrinu. Pochopili, o čem je gameska. Tak se oplátkou prostě nediv, že ty jsi směšný zase pro mě.   

12.05.2022 10:14:14dát kritice tipSilene

Kamamuro, tvoji ano, protože ani toho Eca jsi nedešifroval správně, s tvým Literárním kritikem a spol. nemá smysl se o ničem bavit, je stejně směšný jako někteří redaktorští tu, kteří sami ještě příliš neumí, ale vážnou kritiku potřebují mačkat jako zběsilí, anebo poučovat o funkci hlavního seznamu a redaktorské zátěži, kterou jim tím řadový uživatel způsobí. Bubínky ti nikdo nebere. Možná tvá rozlišovací schopnost stále ještě nedosáhla ani k pochopení zdejší kategorie MIMO, hm. 

Dagmaram, to je právě asi ono. Pokud vycházíš ze zdejších kategorií, když někdo užije ty vážné, prostě hraješ hru, že stojí o reakce atp. Ty to zkoušíš? Na jedno uveřejněné dílo pět upřímných reakcí pod jiné? Nebo i víc. Neboť tohle býval princip tohoto směšného serveru, Posmáku, jak mu říká autor Pusík, ať už jsou jeho vlastní komplexy nebo kvality jakékoli; a ne vzájemný redaktorský pokec o kočičkách a pejscích, nejde-li tedy o ty Čapkovy.   

12.05.2022 10:13:22dát kritice tip5-MeO-DMT

to Dáša: Opravdu? Tam jsem nikdy nebyl. Já slíbenou jogurtovou šunku dal na titulní stránku sem.

12.05.2022 09:59:29dát kritice tipDagmaram

Luzz, v podstatě ano, zaobalit to do nějakých řečiček.

Ono to není snadné, je to výzva a umění.

 

Majaksi, střední cesta, která se nepoužívá, jako by nebyla a nabízí se jestli nehledat nějakou novou, po které by byli i klikači "sympatizanti" ochotni jít. Navíc, já si chci taky občas kliknout i na blbůstku, jako výraz pobavení.

 

Milý 5-MeO-DMT Co bys tedy v rámci synergické spolupráce navrhoval nebo jak bys tu spolupráci viděl (šunka je tam, kam jsi ji ty sám poslal, v zásilkovně poetizeru a má dost ulítlý balení)

 

Silene, taky jančím, když mě někdo dloubne do dílka. Ale ony ty facky podané správným způsobem jsou dříve či později zapracovány. Pokud je někdo hysterický, škoda dobré kritiky pro takového.

 

 

12.05.2022 08:39:22dát kritice tipOdpoutaný Prométheus

Silene - zato ty odrážíš kritiku jako hrách stěnu! 

12.05.2022 07:21:311 tipů dát kritice tip5-MeO-DMT

má dost

12.05.2022 07:10:44dát kritice tipSilene

Dagmaram, zažila jsem tu nesčíslně jevů, kdy autor např. po střízlivé kritice svého díla spustil lament s osobními urážkami; zaslal kupičku SZ (ne že bych té nebyla rovněž schopna); přišel pod dílo komentujícího sepsat nějakou nenávistnou reakci; dílo okamžitě smazal; založil si o utrpěné křivdě diskusi; vetkl svou přímočarou reakci do oblečku dalšího vyprodukovaného díla; případně si založil o obdrženém komentáři udivenou diskusi na serveru Liter. Že na věcný komentář autor nezareaguje, to je v pořádku, na mlčenlivost má autor právo; i když to asi někdy komentující, kteří věnovali úsilí, může docela oprávněně zamrzet, zde opět sejde na konstelaci. 

Nejabsurdněji potom vypjatá reakce působí, zatrhl-li si autor sám požadavek na tzv. vážnou kritiku. 

Pošle-li průměrný amatérský autor své pokusy někam do nakladatelství, odpovědi se obvykle ani nedočká. 

Pro autora zdejšího díla: nečtu jeho, čtu Zajímavé kritiky. 


yss
11. 05. 2022
Dát tip

Och a ako ju rozmaznali, zasa dostala básničku ! Taketo romantické prejavy, a vraj prudička...


Luzz
11. 05. 2022
Dát tip

ach silene, silene, tak nakonec tě donutili k veřejnému doznání... karlo piorecká, styď se. za trest dnes otipuješ všechny texty, kde se vyskytuje nějaké zvířátko. a pokud tam bude ještě nějaká rozmazaná fotka, tak si založ altera a otipuj to podruhé.


Silene
11. 05. 2022
Dát tip

Hej, áno. A loni a předloni jsem láskyplně zarouškovala ty malý dvouletý smrady a oočkovala je proti marginálnímu nic ještě v plenkách a pustila jim ve školách na interaktivních tabulích tzv. brutální kampaň. Letos proto musím rozdat Českou republiku trpící panenské Ukrajině, kterou při té příležitosti celou vystřílím. Tak nějak po husitsku. 


yss
11. 05. 2022
Dát tip

Ti neviem, teraz som vlastne zistila, že chodíš s tankami, so samopalom, možno s celou divíziou...tak ti neviem. Baseň_roka má emočné kalkuly a perly v komentoch, musím sa to asi naučiť 



Silene
11. 05. 2022
Dát tip

Mýlíš se, yss, opět se šeredně mýlíš jako já. Jaká konstruktivní kritika? Dřív bylo slušnost číst si veřejně o cizích babičkách a držet pysk, když ti to přišlo málo literární! Připadně si prve přečíst o babičce úplně všechno. 

Kaj se. 

Dej si pivo a zmlkni, yss. Jedině tak literárně porosteš až k sociální solidaritě. A jakou má dnes pěnu, yšenko?

Dáš-li si pivo, možná se i tvá tvorba stane konečně uvěřitelnou a environmentální. Co naplat, že ten neznaboh Holan popíjel víno a vysedával doma? Jeho poezie dnes očima angažovaných básníků nemá pražádnou hodnotu! Ale neklesejme na mysli, naštěstí jsou tu i vinařské iniciace a z nich skutečně dobré texty vycházejí. Sláva Bušku z Velhartic, sláva Bogdanu Trojakovi, sláva Radku Malému. 

Odcitujme si něco od pořadatelky soutěže Báseň_roku:

O "laťku" bych se nebála, je tady dost skvělých autorů a autorek k jejímu pozdvihování a životaběh Písmáku si poběží dál svojí cestou, ať se na něm podílí nick Gora anebo ne.


Silene
10. 05. 2022
Dát tip

Ach ano, už se to provalilo. Karla Piorecká. 

O dobrém muži emizatovi si povíme zase příště. Troška přímočarosti ještě nikoho nezabila, jen jeho ano. 

Uhorčík FOREVER. 


yss
10. 05. 2022
Dát tip

Uhorčík je výborný !  Že sa z teba ešte  nakoniec vykľuje  Líza Gennart !

 


yss
10. 05. 2022
Dát tip

Kde ho nájdem, keď si vraj polku písmaka povyhadzovala? Snáď sa prihlási aj sám no 

 


Silene
10. 05. 2022
Dát tip

yss, promiň, ale musím ti to říci, domluvit ti. Právě tvé kritiky mohou za to, že vk nevydržel ten strašlivý psychický nápor v redakci a spolu s dark matters zkolaboval vyčerpáním, kdepak, že by jim písmák připadl třeba už totálně doprzněný a marný. Pokud bys mi nevěřila, přeptej se emizata, toho dobrého muže upřímné a korektní tváře. 


Silene
30. 04. 2022
Dát tip

Marc.: Nepíši (všimla jsem si hned), mám to zakázané a to já respektuji. Ale VEN MĚ DNES nedostaneš. Pud sebezáchovy. 


Marcela.K.
30. 04. 2022
Dát tip

No vidíš jak to je zařízené, místo napsat ti můj Pan překlep nařídil nepsat :-) Takže zitra mazej ven, vem si bublifuk, čepici, svačinu a budík.


Silene
29. 04. 2022
Dát tip

Jo, a taky emizata! I toho mám na svědomí. Určitě spáchal virtuální sebevraždu jen z těch příčin, že jsem tomuto dobrému alteru slušně poděkovala za komentář. Musela jsem to myslet nějak hnusně. 

Neměla bych radši... vyrazit ZÍTRA mezi lid? 


Marcela.K.
29. 04. 2022
Dát tip

Silene, ta popelavá je teď sice módní, ale to už ti je teď k ničemu. Jsi rozvracečka a nerozumíš vtipným básním! Napiš si to rovnou tisíckrát, protože u tebe se to neztratí a budeš mít čas se nad svým jednáním zamyslet. Nejlepší by bylo nepsat rovnou tisíckrát  -  Omlouvám se a  už to nikdy neudělám. A neděkuj mi !


yss
29. 04. 2022
Dát tip

Vyzerá to byť ideálne riešenie


Marcela.K.
29. 04. 2022
Dát tip

To netuším, protože  to podmiňování už je staršího data a já funkci Redakce sociální práce přestala sledovat.


Silene
29. 04. 2022
Dát tip lawenderr

Pětsetkrát. Jelikož whispermoonlite jsem z redakce taky vyhnala. Určitě. Uštvala jsem ho. Živě si pamatuji a musím se tudíž udat, kterak jsem mu jednou napsala pod dílo jistě tak zdrcující kritiku, až nám všem komentujícím za ni nabízel bonbon. Na čítačce. Dlouze jsme se do krve hádali, zda půjde o mentolku, nebo bonpar s angreštovou příchutí.

No já jsem takový prevít!


yss
29. 04. 2022
Dát tip

No moment ! A máš  zaručené (nevyžiadane)info,že redakcia ešte funguje? Lebo nejako to fakt neevidujem v posledných dňoch, týždňoch...Teda mihnú sa tu dve redaktorky,ale čo ak je to už len tak naoko "naprogramované"Matrix a spol...lebo príde mi to nejako celé neuveriteľné,najmä ak hľadám nejaký odborný postreh, pohľad ...


Marcela.K.
29. 04. 2022
Dát tip

Děvčata, pozor. Já mám zaručené(nevyžádané) informace, že někteří redaktoři podmiňují své setrvání v redakci jen pod podmínkou, že tam bude ten či onen, takže je zcela jasné, že nejsou tak volní, jak si třeba někdo myslí. Tudíž si to , Silene, napiš raději čtyřistakrát :-)


Silene
29. 04. 2022
Dát tip

Ne, yss. V redakci jsi nezávislá, říkal a2a2a, viz výše. Není možné, aby tě tam kdokoli držel. 

Tu musí jít o nějakou tajuplnou souvislost s Buridanovým oslem. 


yss
29. 04. 2022
Dát tip

Ty si aká silná žena! Takéto zásluhy !

/Pritom na odchod z redakcie stačí odkliknut vystúpiť z klubu,takže nerozumiem tomu,prečo stále počúvam,že tá a tá by už dávno odišla,len ju tu "držia"

 

 


Silene
29. 04. 2022
Dát tip

Možná jsem nakonec z redakce vyhnala i vk a dark matters. Asi ano. Napíši vět raději dvě stě. 

Ne, možná i ysslandiu.

Raději tedy tři sta. 


Silene
29. 04. 2022
Dát tip

Luzz, nakonec by se snad i zástupci redakce mohli rozplakat, žes svými útoky zapříčinila odchody skutečných kapacit z jejich středu. 

Ach, nikdy si neodpustím, já mrcha necitelná, že jsem toho egila svým bezbřehým kverulantsvím vyštvala z redakčních řad. Jistě za to mohu, doznávám se


Luzz
29. 04. 2022
Dát tip

tak jo, silene, beru. už budu hodná.

a za trest napíšu stokrát větu Nemám se vyjadřovat k práci redakce.

členové redakce potom ze svého středu vyberou někoho, kdo vše zkontroluje, případně opraví pravopisné chyby.

 


Silene
29. 04. 2022
Dát tip Marcela.K.

Luzz, pošlu ti s dovolením avízo. Zde máš pokrytecké, tzv. loajální stanovisko a2a2a k plné dispozici. 

Jsi-li inteligetní, je tvou povinností nechat se urážet od redakční kliky, abys náhodou nepořádala hon. Opovaž se bránit nebo něco zkoušet vydiskutovat, zargumentovat. 

Loajalita především. Většinová společnost. Z průměru učinit nový nadstandard atp. Poskytni se průměru, aby tě mohl zašlápnout. Je to tvoje povinnost. Klasika. 

A prosím tě, nepoužívej dlouhá souvětí nebo náročnější formy komunikace, abys nikoho neuvedla do rozpaků. Písmácký koncept v plné palbě. 

To je zvláštní, že v té redakci nikdo nechce být. 


Silene
29. 04. 2022
Dát tip

a2a2a: Ano, bude. S odstupem času se snad vyjeví Gořiny zákulisní praktiky i někomu dalšímu, jakož i redaktorská klika starých bardů. 

I já věnovala mnoho úsilí, ale aby někdo projevy inteligentní komunikace nazval pořádáním honů? 

Děkuji, více tě nebudu unavovat. 


a2a2a
29. 04. 2022
Dát tip

Silene, nemám co dodat. Věnoval jsem naší korespondenci, včetně těch ve zprávách, dost úsilí, abych vysvětlil své vnímání. Snad s odstupem času ti to bude zřejmější.


Silene
29. 04. 2022
Dát tip

(errata)

Redakce nejsou v této podobě vůbec zapotřebí, což je zase za hranicí tvých možností vnímání. Sama tak intenzivně "viním" právě po intenzivních zkušenostech s redakčními praktikami, které se ale netýkají jen mé maličkosti. Snad už budeš, a2a2a, konečně spokojený, k čemu tvůj koncept vedl. 

Goru nikdo nehoní, že ty to tak vnímáš? Není to spíš tak, že redakce pořádají hony? Hm? 

a2a2a, už mám i tvé předstírané nechápavosti právě tak akorát dost. Rozumím, o nic než osobní konexe tu nejde. Tak buďte čestní a nepředstírejte.


Silene
29. 04. 2022
Dát tip

Děkuji ti za stvrzení, že tu jde hlavně o právo redaktorů na kávový klub.


Silene
29. 04. 2022
Dát tip

Ok, a2a2a. Snad už je po tvém přípisu sdostatek jasné, proč na písmáku odmítají publikovat literárně zajímaví autoři. Pokud byl toto tvůj dlouhodobý kontinuální cíl, myslím, že se ti podařilo k němu přispět velmi plodně. 

Napsat, že se za Goru stydím, mám plné právo poté, jak se mnou jednala. 


a2a2a
29. 04. 2022
Dát tip

K redakci prózy se nevyjadřuji, má to svým způsobem obtížnější než redakce poezie. Také si nemyslím, že by redakce poezie upřednostňovala tvář sociální sítě, jakkoliv i já vnímám, že není vše, jak by mělo či mohlo být, ale jsem dalek toho, abych z toho vinil jen redakci, spíše viním lidi, jako ty, kteří mají spoustu připomínek a disponují schopností vnést do práce redakce výrazný přínos, se této prá vyhýbají.  Důvody máte různé, naprosto legitimní, ale pak nepořádejme (a nemyslím si, že nejsem daleko od pravdy, jakkoliv vaše argumentace je zčásti oprávněna, ale psát, že se za Goru stydíš, je prostě neobjektivní) hony na lidi typu Gory, která odvádí nejvíce práce, jakkoliv se její komentáře mohou tobě či niným jevit jako nedostatečné. Už jste to tu mnohokrát zmínily, ale opakujete to donekonečna, prostě se mi to už lidsky příčí. Pokud Gora z redakce odejde a vy a redakce neposílí, pak nevyřešíte vůbec nic, jen odradíte eventuální zájemce o tuto práci.  Pokud vím, tak působení v redakci bylo naprosto autonomní, nezávislé, jen občas se diskutovaly nějaké záležitosti, aniž by docházelo k jakémukoliv nátlaku na jednotící stanovisko. Tím odpovídám i na tvůj argument, že při jejím složení by ses tam necítila dobře.


Silene
29. 04. 2022
Dát tip

yss: Inu, přispět nemůžeš, ale sjet se dolů po skluzavce jistě.  

(errata)

a2a2a: Ano, věčné dohady o nejzákladnější princip literatury dokáží zmoci. Zejména probíhají-li s údajně dospělými jedinci, i když na amatérském poli. Je ale třeba pochopit to nejzásadnější, a sice, že budou-li se redakce (a to obě) soustavně stavět za sociální hledisko, 

nemá potom smysl nazývat je redakcemi poezie a prózy. Medvědí služba. 

V zásadě jediné, zač osobně bojuji v současnosti já. Jde tu snad už jen o otázku pouhé gramotnosti a vztahů? Dle mého názoru zatraceně bídný výstup. 


yss
28. 04. 2022
Dát tip

Tam si ani neceknem,Zbora má po jednej nepríjemnej otázke ihnedt zablokoval.Tož veľkorysosť


Silene
28. 04. 2022
Dát tip

Vždyť to vidíš i jinde, yss. Dokonce k dispozici legendární manuál ověnčený celou sérií uvědomělých ZV. Včetně Gořina. 

Ale není namístě být ironickým? 

O kterou z mateřinek se bude hrát příště? 


yss
28. 04. 2022
Dát tip

Tak nejako asi naivne si myslím,že A2 tomu rozumie až príliš dobre ..chápem že loajalita nepustí,ale niekedy sa už fakt nedá tváriť velkoryso a chápavo

 


Silene
28. 04. 2022
Dát tip

a2a2a: K ironii. Ale je. Neobhájíš bixleyinu zavedenou dehonestační praxi, ani kdyby ses na hlavu postavil. Přesně, jak se táže yss. Dolož mi prosím, můžeš-li, nějaké bixleyiny konstruktivní kritiky z literárního hlediska a hodnotového soudu pod vážnými kategoriemi. Na redaktorské úrovni. Bude samozřejmě vhodné nečinit tak pod gabinou miniaturou. 

Sociální hledisko písmáka, které však zcela poplivalo to literární, ti za argument neuznám. 

Co redaktorky Gory se týče: růst! Kde ten je? Ne stagnace a kopistická praxe. Nezvládá-li, může si ubrat, ale to je stále dokola. 

Možno třeba zde. Ostatně jsou zde  výše i uvedeny důvody oprávněných pochyb o soudobé redakční praxi. Ostudné redakční praxi. 


Silene
17. 04. 2022
Dát tip

nehet3: Však on to Pusík mínil maximálně čistokrevně závistivě, je to starý šprýmař. Ty jeho pindy cílí hlavně na písmák, nikoli na frk. Podpis: samozvaná mluvčí, okamžitě skládající funkci / jdu se krýt

Hezký večer i tam kamsi...


Silene
17. 04. 2022
Dát tip

nehet3: Nevím, zda cele chápu, těžce pod vlivem slunce, ale má původní definice byla rozhodně slabší, jen výše o miniaturizaci do podoby esence, 

lišejník na kameni jsou slova právě PavlaK, přirovnával tehdy frččinu tvorbu optikou knížky Báseň je kočka. A to by také sedělo a nerada bych mu jeho trefné uzření šlohla sprostým přivlastněním si, z případného nedorozumění plynoucím. 

jo, frk (Klára) umí dát do škvír, kde táhne, mezi prostříhané verše celé skladby a katedrály, sem tam vylít trochu samonivelačního betonu nebocotoje. Rozmrkané oči Vltavy. A tak... ale to už si pouštím tabernákl náramně na špacír právě po frččiných cestách. 


Silene
17. 04. 2022
Dát tip

yss, i mohlo jí to tu znechutit, co by ne, plným právem; ale zásadní příčiny jejích sublimačních momentů tuším v jiném. Jinak má frk ještě jednu přikurtovanou visačku, nikoli ode mě. VŠSN. 

Třetí nehet v pořadí, doufám, že zase nejde o jakýsi vypjatý symbol. 


yss
17. 04. 2022
Dát tip lawenderr

konečne mi niekto povedal,že som schopná byť aj kamarátska..už som ani nedúfala...frk nie je z tých,čo by brali do gatí v interakcii k pismaku,jej potenciál je bravúrny,rovnako ako texty...prikvitne, voľbu musíme iba rešpektovať


Silene
17. 04. 2022
Dát tip

Pamatuji si, i kdy říkala, že má narozeniny, když jsme se pod jinou autorkou bavily o ponožkách v sandálech; plus minus dva dny bych se asi netrefila dost přesně. Nevím ovšem, zda mi přísluší o něčem takovém tu žvanit. 


Silene
17. 04. 2022
Dát tip lawenderr

nehet3: Pamatuji si mnohé z její tvorby, vyjmenovala bych názvy, odrecitovala pár veršů z těch, co mi utkvěly, to na fleku, ale řekni si sám, což můžu, když fr? Až se vrátí, jestli... ještě měla jeden nick, to se vsadím. Skorem i myslím, že na něm nikdy nepublikovala, jen reagovala. Ovšem přítelkyni Kláry to ze mě nečiní, takový status nejsem oprávněna si nárokovat. Zkusila jsem než zobecňující definici. A jsem přesvědčena, že PavelK by pověděl o frk hodně, neboť na její tvorbu měl speciální receptory. Praha očima lišejníku uchyceného v kameni. 


Silene
16. 04. 2022
Dát tip Marcela.K., Janina6, Lyryk

K mým historickým zkušenostem rovněž patří zjištění, že je jen naprosté minimum autorů poháněných ve svém tvůrčím procesu neodbytnou vnitřní žádostí po zdokonalování vyjadřovacího procesu apod. 

Většina instantně publikujících autorů chce hlavně psát, přičemž příkladně technicky zjevně slabý jedinec v jakési zaslepenosti citlivým vztahem ke své tvorbě pramálo připouští si, že pro poučenější čtenáře může být samo čtení vachrlaté práce relativním utrpením, a naopak si ještě z pozice autora žádá všemožné speciální zacházení, namísto aby pokročil k žádoucímu procesu. 

Mnohdy je těžké vyrovnat se v sobě samém s obdrženými výtkami ke své práci, zejména mohou-li tyto být zároveň nepřesné a zavádějící, 

třeba mé maličkosti kdysi vyšlo za srozumitelnější a efektivnější scházející znalosti si doplnit. Ovládat samu techniku psaní vázaného verše, samozřejmě za předpokladu, že by jím rád psal, je pro jeho autora jednoduše praktickým klíčem k odemčení prvních zámků, aby jednou mohl třeba i komponovat: celé skladby a — nemusel tápat. Způsob a forma, jakou se tvůrčí jedinec přiučí, je cele v jeho režii. 

Toto se nikterak nevylučuje s mimořádným talentem, jímž můžete disponovat, ovšem je tuším žádoucí si zároveň připustit, že bez jeho rozvoje četbou kvalitních literárních děl by možná do příslušných výšin byl býval ani nedorostl. 

Jestli je to někomu směšné, aťsi. 


Silene
15. 04. 2022
Dát tip lawenderr

Janino6, asi ano. Klidně přispívej, vážná diskuse asi nebude. Samozřejmě tě nechci svádět na scestí.

frk/fuska/fusky, Klára: miniatury, hříčky, iks ZV, určitě jsi něco zaregistrovala, ale schovávala si (jak chápu!). umí zajímavé kritiky, jako její tvorba, miniaturizované do esence. ona bývá mizící

Pusíku, ta tvá věčná penetrace, no. Pracuj na ní. Sama zakládám pofidérní klubovou zašívárnu, kam se nehodíš, unudil by ses. 


Janina6
15. 04. 2022
Dát tip

Aha, teď jsem na ty nové oblíbené koukla znovu a už je to tam jinak. Zřejmě se obliba prudce mění každou sekundou .-)


Janina6
15. 04. 2022
Dát tip

Tak tam pronikni, Zbora vyzýval zájemce, ať se ozvou. Frka jsem zahlédla jen párkrát něco otipovat, ani si neuvědomuju, jestli tu něco sám publikoval. Nechybí mi. Ale když jsme u toho, všimni si, že ve sloupci "noví oblíbení autoři" je třeba otevřhuba. Jestlipak tuší, že byl oblíbený? A nový? :-) No nic, nebudu to tu zas...at, tady se určitě bude rozvíjet solidní vážná diskuse. Hezký večer.


yss
15. 04. 2022
Dát tip

*bože predikcia...pekne za radom *krásny odtieň slovenčiny,.... nespozorovala..


PavelK
15. 04. 2022
Dát tip

Silene: Napsáno s odstupem a rozumím Ti. Líbí se mi srovnání s politikou, kdo na sebe někdy vzal nějakou funkci, ví o čem je řeč.


Silene
15. 04. 2022
Dát tip PavelK, Janina6

PavleK, z toho již jsem se stokrát omluvila, dokonce i vzniklo další zbytečné nedorozumění. Veřejné důvody klidně uvedu znovu: nemám potřebu udílet výběry, komentovat někdy ano. Taktéž komentáři splácím za vlastní publikaci: v duchu dřívějšího pravidla správného písmáka, a sice na jedno publikované dílo aspoň pět komentářů druhým. 

Nechci si příliš brát za rukojmí konkrétní nicky, ale představ si, že bez psychologického efektu visačky redaktora komentují všichni, kteří komentovat chtějí, síly se vyrovnávají, jsi tu a předkládáš svůj názor, a to je vše, čistá práce. Visačka redaktora by měla asi být jakýmsi garantorem, má historická zkušenost je však jiná: 

1) naddimenzovaná uživatelská očekávání a důvěra

x

2) rudý hadr na býka 

3) redaktorské opotřebení, tíže závazku atp. 

= zbytečné obapolné eskalace

Základní důvody, proč čistě ZA SEBE vnímám institut amatérského redaktorování jako kontraproduktivní. Nevděčná fce, která zároveň po čase způsobuje jistou slepotu, jako léta působení v politice. Sama již jsem spíše opotřebený uživatel.   


yss
15. 04. 2022
Dát tip

Takto:

Členovia redakcie,ktorí napríklad organizovali súťaže/Gora/ich môžu organizovať naďalej,tam nejaký súvis s redakciou nevidím.Ak by sme sa bavili teda o zániku redakcie, v podstate by celá zodpovednosť bola v rukách užívateľa.Čiže je možné že v rubrike najúspešnejšieho diela by boli blbôstky /prosím všimnúť krásny odtieňom slovenčiny/..čo sú aj teraz../a hojne/ Takže opäť žiaden zásadný rozdiel.Je možné,že by bola absencia kvalitných komentov,na druhej strane,od redakcie / pár výnimiek v posl.case/ som tiež pravidelne komenty nespozorovali / skôr hezky,líbi atď ../

Chápem,že redakciou rozumiete nejaký ekvivalent toho,čo dáva serveru punc vážnosti /och,to sa mi podarilo/ a glanzu...ale sorry,v tomto aktuálnom zložení sa to totálne míňa. Pokiaľ by mala redakcia fungovať, zloženie som prezentovala 


PavelK
15. 04. 2022
Dát tip

Určitě poskytnutí fundovaného komentáře, byť subjektivního. Většina kritiků redakce toho není schopna, to není tvůj případ, do redakce patříš.


yss
15. 04. 2022
Dát tip

To je síce pravda,ale tento rekord sa nedá preščať / jedine ak urobiť text z komentov..to by bola prča,ale "nepreščí"..


Silene
15. 04. 2022
Dát tip

PavleK, osobně klubům nepřikládám žádné vyšší ambice než např. možnost popovídat si či prokonzultovat téma v uzavřenějším okruhu, který tedy neruší na skle a dopřává uživatelům jistý komfort, i když klubová diskuse se nepoužívá tak komfortně jako volná, pokud si dobře vybavuji, stále musíš hlídat správné umístění jednoho každého diskusního příspěvku.

Skupinami jsem ovšem mínila přirozeně vznikající skupiny právě na skle. Kterak jsem psala dříve, ať již to na někoho působí jako útok či nikoli, o útok z mé strany nejde, vážně mě zajímá, až fascinuje, k čemu je vlastně zapotřebí být redaktorem pro uspořádání soutěže nebo poskytnutí fundovaného komentáře? 


Aru
15. 04. 2022
Dát tip

Silene, neboj, prudit nebudu, jen vidím diskuzi která jde mimo mě ;))

zveršovat nepotřebuju, stačí mi vlastní nicnedělání :D

yss, umění není přijít někam včas, ale tam kde to nikdo nečeká :D


Silene
15. 04. 2022
Dát tip

(Upřímně se podivuji, že ten nick ještě vůbec existuje, zdá se mi, že Pusík opravdu nějak ustupuje ze své vyhlášené zásadovosti, a sice být smazán za každou cenu.)

Aru, jestli chceš, zveršuji tě, ale obávám se, že to ti slávu nezaručí. Spíš naopak. Ovšem ty se jistě hotovíš ocitnout v čemsi velkolepějším. Psát sem jistě můžeš, hlavně neprudit u sousedů.  


PavelK
15. 04. 2022
Dát tip

Skupiny. Když to začalo jít na Psancích do háje a řešilo se jakým směrem se budou ubírat, zdali to bude server pro autory, kteří berou na sobě chtějí pracovat, nebo pro "srdíčkáře" navrhovaů jsem to samé. Skupiny, každá půjde svým směrem a všichni budou spokojeni. Nefungovalo to. Myslím, že by to nefungovalo dlouhodobě ani zde. Svědčí o tom spousta místních mrtvých klubů. Jestli se někdy rozpustí redakce, už ji horko těžko bude někdo dávat dohromady. Jsem pro redakci.


yss
15. 04. 2022
Dát tip

Aru-nechcem byť zlá,ale "pre..ral si ten moment"... Pomarančovú so štvorveršim už nedá nik../dokonca ani Silene,a to má moje sympatie/


Aru
15. 04. 2022
Dát tip

když sem něco napíšu, budu taky v někoho díle a slavný? :D:D


Silene
15. 04. 2022
Dát tip

Janina06: Kam má paměť sahá, je to taková Pusíkova tradice ucházet se o členství v Redakci poezie se svými nestabilními nicky, ovšem skutečné příčiny jevu mi nejsou známy. 


Janina6
15. 04. 2022
Dát tip

Tak jsem si rozklikla seznam redaktorů v Redakci poezie, a co to vidím? Let_it_go..   Vážně? Nebo legrácka?


MilanH
15. 04. 2022
Dát tip

Slavnosti sněženek "To Vám nestačí, že se válčí ve světě, tak běžte podejte si ruce a usmířte se "  :-)


Silene
15. 04. 2022
Dát tip

ta kvanta, aleši. Jasně, proto jsem založila, uvedla jsem. 


aspoň nemusí Pomerančová odklikávat ty kvanta kritik...:o)


Silene
15. 04. 2022
Dát tip

Možná by takový přístup i jednoznačněji vytříbil, kdo si přeje být pouze čten/případně tipován; kdo si přeje více nebo naopak méně komunikovat; kdo upřednostňuje komentáře atd., jelikož přeji-li si třeba obdržet pod své dílo komentáře, musím dát najevo vlastní aktivitou, tedy sám někde nějaké poskytnout. Sbírám-li a udílím-li náruživě tipy, jistě mohu nadále pokračovat. / Každý komentář od nezablokovaného čtenáře je automaticky obdržitelný, avšak nevymahatelný, automaticky nárokován není. Zakázat se naopak dá.      


Silene
15. 04. 2022
Dát tip

Osobně třeba bez redakcí případnou motivaci neztrácím, ale respektuji, že to může mít každý jinak. Dovedu si představit, že určitá skupinka si organizuje soutěž na úrovni, která jí vyhoví, odpovídá; jiná skupinka zase jinou nebo si navzájem posuzuje texty, různorodá aktivita,

možnost psaní kritik všem zůstává, omezeno pouze přednastavenými volbami jednolivých autorů (viz Vklady, avíza, blokace),

ale nevzniká tak optický dojem, která tvář je reprezentativně určující, ano, populárnější aktivity budou i nadále zastoupeny ve vyšší míře, náročnější autoři se snad budou cítit důstojněji, méně nároční nebudou mít pocit, že je k nim cíleně vysílám jakýsi nežádoucí či přemrštěný umělecký apel; navzájem si však nebudou konkurovat a žádný redaktor nebude nucen zatěžovat se pod nátlakem všeobecným i jednotlivých očekávání čímkoli, co je nad jeho síly či možnosti, včetně těch časových. 

Proč se něco takového nejeví vně atraktivním? 


Silene
15. 04. 2022
Dát tip Janina6

yss, a jsme u problému, pokud alespoň trochu vím, nejedná se o jedince, kteří by o účast v redakci aktivně stáli. Ale nehovořím za ně, necítím se oprávněna.

Majaks už kdysi redaktorem prózy na jiném nicku byl. Silene je v současnosti zastáncem bezredakčního módu, i když si je vědoma jisté riskantnosti takového podniku, leč důvody viz kopie příspěvku s odpovědí PavloviK. 

Pro uspokojení očekávání autorů, kterak s ním mám historickou zkušenost zase já, je zapotřebí opravdu zalidněnou redakci. Sama nepatřím k jedincům, kteří by mínili nadále soustavně redigovat ostatní amatérskou tvorbu. Současný písmák by si dobře vystačil sám o sobě, pořádáním jednotlivých aktivit. 

Jak správně podotkl a2a2a, u redaktorství jde o dobrovolnou volnočasovou zájmovou aktivitu a denní kvalitní monitoring není snad v ničích dlouhodobých silách i redaktoři se jako autoři chtějí věnovat vlastní tvorbě atp. Přesto obvykle panují podprahová očekávání, že to obsáhnout lze.   


yss
15. 04. 2022
Dát tip

hlavne skopiruj ten,kto by mal byť v redakcii


yss
15. 04. 2022
Dát tip

Myslíš skopírovať moje chyby?  samozrejme, kedykoľvek / aj komenty / 


Silene
15. 04. 2022
Dát tip

yss, také se na nějaké chyby zmůžu, a to často. Mohu též něco tvého zkopírovat? Není zapotřebí vše, asi stačí z konce. 


yss
15. 04. 2022
Dát tip

no počkať počkať,akože teraz tu....keď ty to máš v kuse bez chyby ??? žiadne nespisovné výrazy,teraz akože čo mám kritizovať ?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru