Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

pláčeš jako

21. 04. 2022
4
16
333

pláčeš jako

srdce zvonu pomilované Terminátorem

jako když nasekáš

milostné oříšky

ospalou ocelovou dírou

zbavenou smrtelné křeče

 

pláčeš jako

motorové rostliny

vyrostlé ze smrtících par lásky

ze zubů plechových mrtvol

prázdných semen onanistů

a záře polárních stolic

 

pláčeš jako

bys předstíral

že ještě žiješ


16 názorů

Biskup z Bath a Wells
25. 04. 2022
Dát tip blacksabbath

dík-y, znalost Termitora si myslím není ani nezbytně nutná ;-)


bixley
22. 04. 2022
Dát tip

Terminátora neznám, vnímám to jako sled krásných metafor. :-)


Alenakar
22. 04. 2022
Dát tip

...Takže námět pro sociologický výzkum: kdo je v české populaci známější - Arnold nebo Vondruška? A nebo třeba Jaroslav Hašek...

Terminátor má výhodu v tom, že se natočilo šet dílů,první v roce 1984, poslední v roce 2019. Ještěže je to jen robot, který nestárne. 


No, pokud se pohybuješ v knihovně, tam je to taky o něčem jiném, to by chtělo se ptát lidí na ulici, a jasné - důchodci třeba Arnieho tolik neznají, ale já třeba neznám nikoho, kdo by ho neznal, a tím myslím i důchodce ;-)


Alenakar
22. 04. 2022
Dát tip

Arnold měl ale více velmi úspěšných filmů. Co třeba Predátor nebo Dvojčata? ...Je sice neherec, ale nelze mu upřít jistý druh specifického humoru. Viděla jsem skoro všechny jeho filmy, i ty béčkové a často jsem se při nich velmi bavila.

Že je Arnold známější než kterýkoli spisovatel, to je naprostý nesmysl. Nezapomeň, že se napojuji z knihovny a tak vím, kteří spisovatelé jsou nejčtenější. Mohu tě ubezpečit, že každá druhá čtenářka - důchodkyně zná Vondrušku, Hartla nebo Viewegha, ale o nějakém Schwarzeneggerovi nikdy ani neslyšela.  Nemůžeš posuzovat svět podle sociální bubliny, ve které se nacházíš.  


Arnold je kuturní pojem, to je prostě fakt; Terminátora zná víc lidí než jakéhokoliv spisovatele

Byť kulturista a neherec si Arnold zahrál v jednom z nejoceňovanějších sci-fi filmů


Alenakar
22. 04. 2022
Dát tip

Terminátor cestoval v čase a zvon je svědkem času. Kdysi zvonil zástupům, dnes zvoní hrstce nejvěrnějších.

...Bavím se tím, jak hluboko kulturista Arnold pronikl do intelektuálských duší v komentářích pod tvou básničkou. 


díky, vidíš, ani jsem si nevybavil tvůj Puklý zvon, byť jsem na něj samozřejmě už narazil, mě ten motiv napadl tak nějak samovolně, tak jak by to mělo být... ale jo, pokud bych ti snad připomněl velikána ChB alespoň tím nejposlednějším cípečkem zvonu, jsem polichocen. Jasně, on by nepsal o Terminátovi, protože ten ještě neexistoval, a pokud psal by jinak. Nejde o to, že vázaně, prostě jinak. Jsem si jistý, že takto temný motiv by se líbil i jemu...


rozumím... ;-)


Aru
21. 04. 2022
Dát tip

třetí a další jsou jen srance, pro mě to dvojkou taky končí. u dvojky jsem se nakonec pak i po letech zasmál nechtěným žertům, zvlášť kolem pacifistického Arního, ale přistupoval jsem k tomu s ironickým pohledem od začátku :))


... beru ;-)

já to neberu podle rozpočtu a vizuálních efektů, ale kdybych si měl vybrat lepší díl, osobně bych vybral ten druhý ;-)

určitě ne třetí, čtvrtý, pátý nebo šestý nebo...? :-D


Aru
21. 04. 2022
Dát tip

musím nesouhlasit, nejlepší byla jednička, ve dvojce se už recykloval nápad z jedničky a přidaná hodnota byl pouze větší rozpočet, rozhodně ne příběh, navíc "hodný Arnold" tomu hodně sebral. dvojka mě bavila asi tak v 15ti, kdy jsem ji viděl prvně ještě před jedničkou a to jsem kvůli tomu vstával snad v 11 večer, nebo kdy, později po jedničce už mě dvojka jenom nudila, neměla prostě svoje nápady, jako předchozí díl, i akční film si zaslouží dobrý příběh, ne recyklaci na popularitě filmů na začátku řady


no, dvojkou ta série pro mě vlastně končí, to je jak Vetřelci.

dvojka byla nejlepší, ale jednička taky dobrá a byl v ní za Drsoně, takže asi spíš jednička... ;-)


Aru
21. 04. 2022
Dát tip

no jo, ale kterýho terminátora? z jedničky, kdy neměl slitování, nebo z ostatních dílů, kdy byl už nudný pacifista a vracel se tak maximalně do čím dál nudnějších rolí? :))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru