Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pegasojednorožčí pohádka pro malé i velké každého věku od -100 do 101

24. 04. 2022
5
10
388
Autor
Aru

Jen pro odvážné!!! Hned první věta jako karatista s černým páskem a náramkem na ruce láme i těm nejzdatnějším čtenářům jazyk. Rozhodně se nedoporučuje před čtením požívat alkoholických nápojů, ani číst nahlas, neb by mohlo dojít k rychlému vystřízlivění z fatálních následků v zaseknutí se na první větě a jak praví mudrosloví: "První věta je nejdůležitější, zbytek nikoho (mimo hladových krbů) nezajímá." Protože první věta nastiňuje vesmír celého textu... (pokud autor není šílenec a nepostavil text jinak) :D

Jisté jednorožčí mamince a pegasímu tatínkovi se narodilo mezi jinými pegasojednorožáčatami, pegasáčaty, jednoropesáčatami, jednorožáčaty i jedno pegasorožáče, bylo o něco menší než ostatní pegasorožáčí, jednorožáčí, jednoropegasáčí, pegasáčí sourozenci a taky vypadalo jako by mělo menší chuť do života ve který vstoupilo.

 

Lidi sice říkají, že taková stvořeníčka neexistují, ale to je tak strašlivě namíchlo, že se začali lidem natruc schovávat a na oplátku tvrdí o lidech, že to jsou oni kdo neexistují, mnouc si při tom škodolibě kopýtky, třouc si jednorohy o sebe, jako i přátelsky se poplácajíc navzájem křídly při tomto tvrzení. Přistoupili i k naprosto radikálnímu kroku, kdy všechna souhvězdí přejmenovali podle jmen svých hrdinů a jedním z nich bylo, tušíte správně, zatím ve vyprávění malé pegasorože. Už rodiče malého špuntíka byli natolik duchaplní, že ostatním dětičkám dali tak fádní jména jako Jindra, nebo Ludvík, tomuto jedinému pegasorožáčímu dítku nechali vložit jméno od prvního pegasího kněze Pegase, jenž byl zároveň první svého druhu, jelikož jako sirota vypadl z lúna své mrtvé matky Medúsy, když kolem chodil s lelky strašný vrahoslav, totiž blbec Perseus.

 

Co se neví, Perseus si neužíval dlouho svého kralování, za jedné bezhvězdné noci (bylo strašlivě zataženo, jako by mělo dojít k vraždě) Pegas truchlící nad svou matkou, kterou nikdy nepoznal, přikradl se do Perseových královských komnat v pirátském kostýmu s falešnou dřevěnou nohou a vycpaným němým papouškem na rameni, který měl pásku přes oko, sám v pirátském kostýmku se svým vlastním vycpaným papouškem, taktéž v pirátském kostýmku... Pegas držel mezi kopýtky obří kudláckou mačetu, až donutil strachem počůraného Persea skočit ze skály, po té co ho klečící Perseus prosil o milost, dovolávajíc se všech řecko-římsko-sumersko-babylónských bohů, dostalo se mu odpovědi s kopancem do ciferníku od Pegase: 'Jsem křesťan, vole!' spadl Perseus do hlubin a Andromeda se stala královnou, leč šovinističtí historikové ji jmenují jako Persea, nebo Persea 2.0, jelikož po korunovaci nosila podle zvyku falešný královský vous, mužské šaty a sluneční brýle.

 

A jméno malého pegasorožáčete bylo Åjinmnøs, ale jelikož to nikdo nedokázal vyslovit říkali mu jen Jin. To ale malého Jina strašlivě štvalo, jelikož si z něho všichni utahovali, že je Číňan a tak v mladém věku pouhých 1313 let odešel z domu rodičů páchat do světa mnohé skutky hodné hrdinů. Postavil Řím, pak ale šli kolem Romulus a Remus. Postavil zeď v Číně a ne jednu, pak ale lidi přestali věřit na pegasorožce s tím, že je to nesmysl, zatímco draci jsou věrohodní. Objevil Ameriku, ale jeho mapa se při zpáteční cestě rozmočila, pršelo tak strašlivě, že se rozhodl, že už žádný kontinent objevovat nebude. Bojoval s draky, ale jistý Jirka našel na lesní cestě jeho deník.

 

Jin se vrátil celý skleslý a smutný z hrdinských dobrodružství po světě, nemajíc dosud družku uvědomil si, že možná udělal chybu při páchání hrdinských činů, jelikož jak seznal, štěstí mu to nepřineslo. Dal si moudře kopýtko k jednorohu, složil oslnivě stříbrnobílá křídla (často na svých cestách musel nosit zahalovadlo křídel, neb okolojdoucí mimojdoucí byli za ukrutných bolestí oslepeni jasem křídel,) a jal se přemýšlet nad svým dosavadním štěstím a došel k názoru, že štěstí začíná koupí rodinného krbu a o zbytek že se postará všemocný osud, který nechodí po horách, ale po pegasích, jednorožcích, jednoropegasích a pegasorožcích.

 

Jin koupil v Horním Bachu krb, maskován jako zabijácký asasín dokonale zapadl a oblafnul kutilochtivé návštěvníky, nadto si dal přes oči roušku, aby neomdlel z cen ve světě lidí, neboť mnoho zlatých dukátů z cestování mu nezbylo. Aby si zajistil přízeň osudu postavil kolem krbu i dům, sedl si do houpacího křesla s náhodně otevřenou knihou na náhodně vybrané straně 42 a jal se nyní čekat na kroky osudu.

 

Osud nelenil, kolem Jinova krbu obestavěného domem jela v drožce maskovaná jednoropegasí slečna jako perská princezna a přesně před Jinovými domovními dveřmi vedoucích ke krbu se té slečně zlomilo u drožky kolo.

 

"Ach mé kolo," vykřikla ta slečna, v tom Jin zavřel knihu na straně 42, sfoukl jediným mocným protipožárním dechem v krbu oheň, proběhl devíti pokoji a byl v cukuletu před tou bědující jednoropegasí slečnou. Tu v mžiku přestalo zajímat zlomené kolo a ihned se osudově do Jina zamilovala. Jin se pohotově zeptal jak se jmenuje a když se mu dostalo odpovědi, že Nij, bylo jim oběma okamžitě jasné, že osud opět na svých cestách tvrdě makal a že se taková nabídka neodmítá a pustili se bez prodlení do nových pegasů, jednorožců, pegasorožců a jednoropegasů. A to je konec, žili spolu dalších 8766544677898776554311456 let a dělali děti, dokud byli plodní a proto si plným právem zaslouží svá souhvězdí.


10 názorů

Aru
28. 04. 2022
Dát tip

no jo, začíná se snadno, ale udržovat rozjetý série je dřina, každej kdo napsal knihu by mě dostat metál :)

ale chápeš, nemyslím e-knihu, ale knihu, jako ta slavná irská spisovatelka :D:D:D

ač jsem nezačal, tak mám s malou Lindou velký, úžasný planý, znáš to... shoří, nebo spadne sem tam nějakej barák :D ........ neeeeee, to už tu bylooo :))


no ...s tím se bude muset něco udělat:-)))))


Aru
28. 04. 2022
Dát tip blacksabbath

dííííky moc iví ;)

byla rozlousknuta naprosta zásadní věc proč nevidíme kouzelný bytosti: voni prostě nosí převleky a smějou se nám za zády :D

bože bože, iví, mračí se na mě Kukýnka že čeká na odstavný koleji a taky malá Linda :D:D už vím proč ti spisovatelé tak chlastali, v noci si je našly jejich postavy a tloukli je (i/y si nevšímej, je to chaos :D ) :D


blacksabbath
28. 04. 2022
Dát tip Aru

"Ach mé kolo,",,,, moje bránice-)))))


Aru
26. 04. 2022
Dát tip

pro pobavení? ;)


MonoGame°
26. 04. 2022
Dát tip

Ok... přečetl jsem první větu, skoro nahlas

Jazyk nezlomen, dá se to přečíst

Ale, proboha, proč?

Totiž... proč číst dál....

 


Aru
26. 04. 2022
Dát tip

bratři Gryfové to museli mít v životě těžký, určitě je náhaněl zaklínáč, ženoucí se za zakázkou :))

díky, myslím že nikdo soudný by to nezfilmoval, ani nevydal v jakékoli podobě :)


Lili.
25. 04. 2022
Dát tip

Konečně zase pohádka!

Takový Vandrzén, nebo bratři Gryfové ti nesahají ani po otisky bot v blátě.

Tohle by měli zfilmovat!


Aru
22. 04. 2022
Dát tip

věříš že po tom úkladném odstavci, jež je i první větou jsem chvíli nevěděl co píšu? pěkně šílený :D

já vím, přechodníky se mnou odmítají spolupracovat!!!!! :))

díky ti ;)


bixley
22. 04. 2022
Dát tip

Aru, první odstavec by se měl používat jako jazykolam!

Móc hezká pohádka. 

Jenom přípodotek:

on - nemaje

ona - nemajíc

oni - nemajíce


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru