Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kýla

23. 04. 2022
3
2
183

Víte o tom, že dědeček je vlastně trochu loď? Ano, je to tak, protože se skládá ze stejných nebo velmi podobných částí. Například z trupu, pravoboku a levoboku. Místo stěžně má anténku na moderní čepici rádiovce a místo ráhna francouzskou hůl, to jsou ale jen drobné odlišnosti. Nejdůležitější je, že má kýlu místo kýlu. Kýla se mu na těle nachází na úplně stejném místě jako na lodi, tedy na břiše jménem pupek. Pokud nevíte, co to vlastně kýla je, jak jste o ní ještě nikdy neslyšeli, protože jste mladí a zdraví, tak já vám to povím. Je to takový kopeček, který vznikne, když se zvedne něco moc těžkého.

Váš dědeček ji možná má. Zajděte za ním a hezky ho poproste, aby vám ji ukázal. Pokud ji nemá, tak ho požádejte, aby s vámi zašel do dílny a zvedl ze země nad hlavu svěrák nebo třeba pytel cementu. Tohle udělejte ale pouze v tom případě, že je váš dědeček zlý německý válečný veterán jménem bývalý esesák nebo v minulosti udával a donášel na SNB. Pokud byl ale váš dědeček hodný a za války například schovával ve skříni parašutistu, tak ho nechte zvednout něco lehkého, například prázdnou kartonovou krabici. Kýla se sice nevytvoří a vy nic neuvidíte, ale to nevadí, na světě jsou horší věci.

Tak a to je dnes všechno a ještě bych vám chtěl říct, že kýla se dá odoperovat, ale je to škoda, protože bez ní je dědeček lodí o něco méně.

Ahoj!

 

Muž dědeček s lodní kýlou


2 názory

Marcela.K.
24. 04. 2022
Dát tip

:-)) a nestačilo by, kdyby dědečkovi schovaly děcka plavky?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru