Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Domácí záležitosti III

10. 05. 2022
6
2
235
Autor
back up

Gregor je znalec vážné hudby, a nebo se za něj alespoň považuje. Hudbu nestahuje na počítači, ale kupuje si cédéčka a neustále si je pouští.

Musím si to přece pořádně naposlouchat.“

Leží na kanapi zahalený do kostkované deky, přes obličej přehozené noviny a rukama diriguje. Přiškrceným hlasem notuje melodii a poškubává nohama pod přikrývkou.

His yoke is easy, and His burden is light,“ piští přerývaně se sborem v Mesiáši.

V Händelově oratoriu se zpívá, že některé jho prý netlačí, ale náš každý den začíná brzy, vstáváme ještě za tmy a máme špatnou náladu. Je zapotřebí vypravit Beníka do školky a modlit se, aby náhodou nekašlal nebo jinak neonemocněl, protože by ho doma neměl kdo hlídat. Pokud taková situace nastane, Beník snáší nemoci statečně. Leží v posteli a podobně jako jeho otec na mne upírá velké hnědé oči. A stejně jako on, chce, abych mu něco vyprávěla. Často také simuluje, protože je raději doma než ve školce. Předstírat nemoc pro něho vždycky znamenalo „americký den“, a to pak běhá v pyžamu po bytě od rána do večera. Gregor chodí domů pozdě a má svých starostí dost, a proto pak jen mlčky sedává u okna a pozoruje tramvaje. Sedí, kouří, a „naposlouchává“ cédéčka. Někdy se za mnou zastaví.

„Máme jídlo?“

 


2 názory

Evženie Brambůrková
10. 05. 2022
Dát tip back up

Tak tomu rozumím :-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru