Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Citáty. V hodinové diskuzi jsme došli k názoru, že dětské sebevraždy jsou to nejblbější, co nás v našem věku může potkat. (žákovské citáty další)

10. 05. 2022
11
10
337

 

PS:

 

Setkal jsem se s tím, že mi lidé nevěří mé „neautorství" u některých žákovských a studentských citátů, ke kterým (některým) kreslím ilustrace.. . Nedivím se ,já bych sám bych si to asi (v některých případech) také nevěřil.. .

((...)).



Rozhodl jsem se, že některé perly budu (i když je to spojeno s určitým rizikem) publikovat.. .


Např.:

"Když šel po ulici, vypadalo to, jako když vichr zvadlý list honí se se šustěním. Modré oko jeho bylo jaksi plno ostychu, jako oko kopnutého psa. Zkažený student. "

 

Originál (asi z r. 2014) zde:

 

www.totem.cz/enda1.php?a=355867

 

www.totem.cz/enda1.php?a=355906

 

 

 

V minulém půlroku se mi ve škole nejvíce líbila podrobná přednáška našeho pana učitele S. k našemu lyžařskému zájezdu včetně jeho humoru.. .

 

((...)).

V minulém půlroce se mi nejvíce líbilo, co nám pan učitel S. řekl při naší diskuzi nad článkem o sebevraždě 15 tileté holky v Čechách skokem z nejvyššího patra paneláku -např., že nejblbější jsou všecky sebevraždy, které se nám povedou, a také to, při skoku z takové výšky jistě po cestě toho litovala, ale nedala si šanci na změnu rozhodnutí.

 

V minulém roce se mi nejvíce líbilo, když nám pan učitel S.řekl, že ja jeho dětství platili sebevrazi za zbabělce, a že bylo více ceněno utéct na pár dnů z domova, protože to většinou končilo metodou WIN -WIN pro každého v tom jeho vztahu nebo v konfliktu, i včetně rodičů, kteří se potom většinou polepšili.

 

((...)).

 

 

Nejvíce se mi líbilo, když jsme celou hodinu v Občanské nauce s panem učitelem S.zapisovali na tabuli svoje nápady, co dělat v případě, že dozvíme o plánech na sebevraždu našeho spolužáka.

 

Líbilo se mi, když jsme si zapsali, jak účinně pomoci nebo poradit našemu spolužákovi v případě jeho plánu na sebevraždu.

 

Nejvíce se mi líbilo, když pan učitel S. nám řekl, že nevadí, když si ho nahráváme, ale že by mu vadili naše kompilace z toho,a proto že si to bude asi také nahrávat pro případ Lidového soudu.

 

Líbilo se mi, když nám pan učitel S.před lyžařským výcvikem řekl, že z pohledu učitele při přejímce podepíše počet kusů žáků, a ten samý počet chce i vrátit, protož na rozdíl třeba od vojenského výcviku rodiče i veřejnost velice neradi vidí, když jsou ztráty mezi žatstve,m větší než nula. V případě dospívajících dívek je nežádoucí i větší počet jedinců, než které si převzal..

 

Líbilo se mi, když pan učitel nám před lyžařským zájezdem řekl, že ví, čeho všeho jsou žáci našeho věku schopni, protože sám byl v našem věku.

 

V minulém půlroce se mi nejvíce líbilo, když nám pan učitel řekl, že v případě, když si už sebevraždu z jakékoliv důvodu nechceme nechat vymluvit, máme ji s ohledem na svou budoucnost páchat pomocí běžnějších léku na veřejném místě, s se vzorkem léků i s příbalovým letákem v angličtině i češtině vedle sebe.

 

Nejvíce se mi líbilo, když nám pan učitel S.v diskuzi po sebevraždě dívky skokem z paneláku poradil, že za jeho dětství bylo spolužáky mnohem více ceněno utéct z domova, a pomoci vhodné logistiky a jídla tam vydržet déle než 48 hodin. S tím zážitkem že se dalo obohatit na celý život i včetně jeho rodičů. Také se mi líbilo, že v případě nešťastné lásky je vhodnější než sebevražda stát se význačnou osobností, aby naši milovanou osobu hodně mrzelo, že s námi opovrhovala.

 

Panu učitelovi S. jsme slíbili, že si ho už nebudeme nahrávat s výjimkou dvou nebo tří osob z našich řad, které jsme k tomu později přesvědčili také.

 

Líbilo se mi také, když pan učitel S.řekl, že si bude nahrávat každou svou vyučující hodinu kvůli tomu, aby v příapdě kompilací obstál před Lidovým soudem, anebo kdo mu bude potom oknem nosit buchty ((…)).

 

V minulém půlroce se mi nejvíce líbilo, když po sebevraždě patnáctileté holky z nešťastné lásky nám pan učitel S.řekl, že ví ze své zkušenosti, že se to někomu nedá moc rozmluvit ale že bychom se u nás v Jihomoravském kraji měli chovat rozumněji, než Češi, kteří většinou nechodí do kostela, protože přeci víme lépe, o co v životě jde,. ((...)).V případě sebevraždy v dětském věku že se také nedozvíme, co je pro nás hezkého připraveno v dospělém věku.

 

V minulém půlroce se mi nejvíce ve škole líbilo, že nám pan učitel S.dal před lyžařským zájezdem důvěru v tom, že s námi před každou naší lumpárnou bude vyjednávat o jejích podmínkách.

 

Ve škole se mi nejvíce líbilo, že s námi náš pan učitel S., narozdíl od některých jeho kolegů, jedná lidsky.

 

Nejvíce se mi v minulém roce ve škole líbilo, když jsme si v hodině vymysleli návod proti sebevraždám spolužáků.

 

Líbil se mi návod proti sebevraždám pomocí kamarádů a spolužáků, protože se v takové chvíli sami na sebe moc spoléhat nemůžeme.

 

((...)).

Nejvíce se mi líbilo, když jsme minulý měsíc společně za necelou hodinu pomocí hlubokých myšlenek či nápadů vymysleli návod proti dětským sebevraždám, který by mohl fungovat.

 

 

(...).

V minulém roce se mi líbilo, když nám jeden pan učitel při hodině řekl, že slyšel o podvodech dvojčat ...ových, a že kdyby je měl on ve své třídě, vždy by si na začátku naskenoval jejich čárové kódy, které by u něho museli mít vytetované na zápěstí.

 

Nejvíce se mi líbila přednáška k lyžařskému zajezdu na příští měsíc, kterou jsme měli minulý týden společně s áčkem a céčkem místo tělocviků.

 

((...)),

 

Při diskuzi v hodině jsme se shodli, že sebevražda z lásky je nejblbější možností, jak se stát celostátně nejznámější žačkou naší školy (i když na druhou stranu stát se to může doslova každému).

 

Při diskuzi jsme se shodli, že sebevraždu z lásky nebo kvůli prospěchu apod. bychom si měli předem pořádně prodiskutovat v celém okolí nejen s kamarádkami, a nejlépe i na tísňové lince (ještě před samotnou akcí).

.

 

 

 (...).

((...)).

V minulém roce se mi ve škole líbila dohoda s naším učitelem S.před naším lyžařským zájezdem, která zůstane mezi námi.

 

V minulém půlroce ve škole se mi nejvíce líbily vzdělávací možnosti, které máme oproti zaostalejší části světa, a kterých si musíme vážit..

 

Nejvíce se mi v minulém půlroce líbily možnosti se vzdělávat, bez ohledu na naši budoucnost.

 

V minulém půlroce ve škole se mi nejvíce lila výuka Ang., a mož.nost učit se i další cizokrajné jazyky.

 

Ve škole se mi v minulém půlroku líbila možnost kroužků, nesouvisejících se školou.

 

.

Ve škole se mi za minulého půl roku nejvíce líbily sporty a fotbal za školou.

(...).

 

Sporty nás nezvedají od televize, ale od internetu, a v tom je největší rozdíl oproti našim rodičům, a dalším předkům.

 

((...)).

 

 V hodinové diskuzi jsme došli k názoru, že dětské sebevraždy jsou to nejblbější, co nás v našem věku může potkat.

 

(...).

 

Nejvíce se mi  ve škole líbil návod, jak přežít útěk z domova po více než 48 hodin.

((...)).

V minulém půlroce se mi opět nejvíce líbilo to, že nám pan učitel S. v každé hodině udílel hodnotné rady do života.

 

..

..

V minulém půlroce se mi líbilo, jak náš pan učitel S. komentoval náznaky, že ho zavřou.

 

V minulém půlroce se mi ve škole nejvíce líbilo, když mezi námi pan učitel S. ze sousedn.í třídy zase humorně zlehčoval možnost, že ho zavřou.

 

(...).

((...)).

Z dalšího půlroku v naší škole, ale i celkově, se jednoznačně nejvíce těším na lyžařský zájezd s panem učitelem S..

 

(( ...)).

 

 


10 názorů

Zeanddrich E.
14. 05. 2022
Dát tip annnie

Děkuji všem za návštěvu, komentáře i tipy :)

Zapomněl jsem výše poznamenat, že název vyučujícího předmětu v jednom z citátů, podle mne příliš specifického (podle kterého by se asi dala identifikovat (jedna jihomoravská) škola), jsem zde přejmenoval na naši starou dobrou předlistopadovou Občanskou nauku :)


Nami 99
13. 05. 2022
Dát tip

Povedené, vtipné a moc dobře napsané.


Benetka
11. 05. 2022
Dát tip Aru

V případě dospívajících dívek je nežádoucí i větší počet jedinců než které si převzal... :D


zvedavec
11. 05. 2022
Dát tip

"Ve škole se mi nejvíce líbilo, že s námi náš pan učitel S., narozdíl od některých jeho kolegů, jedná lidsky."

"V minulém půlroce se mi líbilo, jak náš pan učitel S. komentoval náznaky, že ho zavřou."

no náhodou, ten pán učitel S. je úžasný, čo všetko prebral so žiakmi


Lenochod
11. 05. 2022
Dát tip Benetka, Zeanddrich E.

Můj táta byl velmi oblíbený učitel biologie na 2. stupni ZŠ a když opravoval doma písemky, tak jsme se také takhle nasmáli. Škoda, že si je neschovával... tip


Aru
11. 05. 2022
Dát tip

když sebevražda, tak jedině s příbalovými informacemi v Aj. i Čj., i patolog má omezený čas na práci :D


Je to skvělé. Hlavně, aby jim něco v těch hlavách utkvělo. 


annnie
11. 05. 2022
Dát tip Lenochod, Zeanddrich E.

Miluju pana učitele S.!!!


Zapomněl jsem poznamenat, že originály, pochopitelně, zveřejňuji jen u ..citátů, které ve svých výběrech nepoužiji (nehodlám použít) -kvůli možnému sporu o autorství, td. :).

Další příklad tohoto je zde třeba:

http://www.totem.cz/enda1.php?a=355907


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru