Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nic ve zlým

21. 05. 2022
3
14
289
Autor
Norsko

 

 

Nic ve zlým 

 

Ženská byla nejdřív jako chlap 

Někdo se ale musel starat o děti 

Evolucí se pak vyvinuly v bytosti 

plných tvarů a malých mozků 

V naše milé 

hašteřivé

a hádavé hy(p)sterky 

 

 

 

 

 

 


14 názorů

annnie
22. 05. 2022
Dát tip

O.P. (to aby nikdo nepoznal, komu píšu): Navrhuju kompromis: uznávám, že mám pravdu já :) a zdrhám odsud, než bude zle. Pá a howgh a příště radši někde jižněji, zdraví entita a.


annnie
22. 05. 2022
Dát tip

Jen si teď, mrzoute, pěkně prohlídni, co sis sám navařil :)


To bys byl sám proti sobě - kdo by pak ty tvoje výrony četl, můj drahý kořalo? Buď rád, že se tu občas zastaví drozdi a pěnkavy. 


Norsko
22. 05. 2022
Dát tip

Doporučuji chat. Nebo vás smažu


... ale jinak vpodstatě říkáš totéž, co já - muži se specializovali na lov a boj, ženy se specializovaly na výchovu dětí, přípravu potravy, atd, a výsledkem bylo evoluční vítězství tak naprosté, že Homo Sapiens, Stanislavem Lemem nazývaný "Monstrosum Furiosum" nakonec zdecimoval všechny evoluční konkurenty, a nakonec spolu s ekosférou planety Země zabil i sám sebe. RIP vládci tvorstva, který neukočíroval ani sebe sama - a mužská agresivita a bojechtivost je na vině stejně jako ženská potřeba střílet z dělohy další a další nemluvňátka - však jsi to v kavárně pod korunami stromů slyšela sama, nebo ne? 

Aby sis ale nemyslela, že se vytahuju, hádám, nebo něco podobného - ty, annnie, už pro mě nejsi jen text generující entitou, na vlastní oči jsem se přesvědčil, že jsi živá bytost podobná mojí ... and in my book, you are allright! A tak se s Tebou již nechci nikdy hádat za každou cenu. Ergo, jestli chceš, uznám, že máš vlastně pravdu. Ale jestli chceš, můžeš Ty uznat, že já mám vlastně pravdu. Jak se Ti bude chtít!  ;-)


Připomínáš mi, annnie, jistou princeznu, která je zároveň Múzou i čarodějnicí, a jednou ze dvou osob, pro které jsem psal včerejší pohádku. Mám ale pocit, že se jí moc nelíbila, neboť ji nekomentovala ani slovem - možná poznala, že jsem si z ní tropil šašky - královské, samozřejmě, s livrejí a patřičnou etiketou - "a nyní, když dovolíte, Výsosti, neškodný žertík na Váš účet!" ;-)


annnie
21. 05. 2022
Dát tip lawenderr

Chach, Prométhee! Muži vyrazili na lov, protože nedokázali mít trpělivost s výchovou dětí, pěstováním obilí, jednocením mrkve a domácími pracemi, a taky jim to dalo možnost zabíjet, aniž by ohrozili vlastní druh :) A protože se jim, srabům, nechtělo rodit :)


annnie - historicky vládly na modrokouli muži, protože byli lepší v boji a v lovu - když zahynul muž, žena byla i s celou jeskyní nemluvňat dočista namydlená. Díky specializaci ovšem Homo Sapiens vytlačil konzervativnější druh Homo Neanderthalensis - neandrtálci byli "genderově korektní", zatímco Homo sapiens se vydali cestou genderové specializace - a ukázalo se, že hřmotnější a pomalejší neandrtálci, kteří byli lepší lovci mamutů (kopat jámu mohl kdokoliv, a házet kamení na umírajícího mamuta taky) nedokáží konkurovat mrštnějším Homo Sapiens v lovu drobnější, rychlejší zvěře poté, co se klima oteplilo a led ustoupil. 

... a tak máme dnes genderově nekorektní společnost. Všechno má svou hlubokou logiku! ;-)


"Hipster" se píše s měkkým "i", a výraz "hipstress" podle mě anglický slang nezná, pokud si ale člověk najde milenku mezi hippies, asi by rodilý mluvčí pochopil "vo co gou". Zajímavé ovšem je, že se tam objevilo slovo "stress", odvěká nemesis každé hysterky. 


annnie
21. 05. 2022
Dát tip

Svatá pravda. Už před sto lety bylo dokázáno, že žena nemůže studovat na univerzitě, neboť její křehké duševní ústrojí by to nezvládlo. Jaké štěstí, že svět pevně drží v rukou ti skvělé a rozvážné bytosti - muži! To by to vypadalo, kdybychom modrozelený kouli vlàdly my ženy!!! 


Norsko
21. 05. 2022
Dát tip

Co v Brně novýho


dadadik
21. 05. 2022
Dát tip

všecko je možný dnes už :)


Norsko
21. 05. 2022
Dát tip

Bez nich by to nešlo


Andělka1
21. 05. 2022
Dát tip

hLAVNĚ ŽE MILÉ...KAŽDÝ MUŽ OVEM BYL V TÉ ZÁZRAČNÉ ENERGII 9 MĚSÍCŮ...pokud nebyl předčasný porod...:-))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru