Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

meditace a meditace

Výběr: Lyryk
23. 05. 2022
13
16
536
Autor
Danny

někdy se při meditaci
podívám na stěny svého pokoje
a vidím
pulsování energie
soukromý vesmír
kokon, který mě chrání před poryvy jsoucna-nejsoucna
a to je zajímavé

někdy se při meditaci
podívám na stěny svého pokoje
a vidím
stěny svého pokoje
a to je dobře


16 názorů

MilanH
25. 05. 2022
Dát tip

Jo, jo člověk se cítí hned normální :-)


Ano, tak je to dobře.


annnie
24. 05. 2022
Dát tip Lenochod

Já to naopak za báseň považuju, obsažnou a pěknou. S přídavkem lehkého humoru, to mám ráda. Tip a.


Safián
23. 05. 2022
Dát tip

Jestli jsi chtěl napsat báseň, pak, domnívám se, bys místo vyprávění o věci měl vstoupit a popsat věc samu, zevnitř, bez berliček.


Lenochod
23. 05. 2022
Dát tip

No já myslím, že ateisti jsou v některých případech až fanatická sekta... Např. klub skeptiků a jejich bludné balvany udělené světově uznávaným vědcům... 

Tu tmu už jsem zkoušela mnohokrát, ale když říkáš, že možné to je, budu to zkoušet dál. Energii přeci musíme vidět i po tmě, když už ji vidíme za světla... Ale možná, jak píšeš, jsem jinak nakalibrovaná :0).

O tom, že každý vidíme trochu jiné vrstvy světa hezky mluví Petr Chobot ve starších přednáškách na You Tube. A tím pádem každý popisuje tyhle věci jinak. Když se změní jeho nastavení, uvidí toho víc (nebo míň, jak píšeš v básni :0) ).

Žes měl odvahu na exorcistu - to už tedy musela být síla... A jestli to nepomohlo, tak jsi dobře udělal, žes odtamtud zmizel...


Danny
23. 05. 2022
Dát tip

nevím jestli jsem posal avi, tak raději posílám


Danny
23. 05. 2022
Dát tip

Tak jsem se kvůli tobě teď zavřel do úplné tmy a opravdu: vyloženě září, dokonce víc než za světla, protože je "normální" světlo neruší :). Hm, je možnost, že každej vidíme něco jinýho, nebo že máme prostě tu schopnost jinak kalibrovanou, kdo ví. Tady u těch věcí vždycky troskotám na tom, že něco nějak cítím nebo vidím, ale právěže nevím co to je a když to ostatním popíšu, tak se neshodnem, nebo je to někdo, kdo o tom nemá ani páru. Proto jsem si na jistou dobu dal od duchovna pauzu, že je to stejně vlastně jenom v mojí hlavě: ale teďka třeba Ty s viděním světýlek a pár dalších věcí mi potvrzují, že nemůžu popřít co vidím, i když to třeba jiní nevidí. Například po dvou letech jsem musel odejít z práce, která pro všechny vypadala jako dream job: prostě tam byly blbé energie a cítil jsem, že je tam "něco" proti mě, byl jsem u psychologů, kinezioložky, mágyně, katolického kněze - exorcisty: inu nikdo mi s tím stejně nepomohl a musel jsem odejít. To je škoda, že ta stará náboženství jsou zastaralá, nová nedopečená nebo sektářská a ateismus neodpovídá realitě.


Lenochod
23. 05. 2022
Dát tip

Ty černé jsou totiž hodně nenápadné. Ty svítivé na sebe strhují pozornost a já zjistila, že tam ty černé byly vždycky, jen jsem je přehlížela. Dřív jsem si myslela, že jsou ty jiskry rovnoměrně rozházené všude v prostoru, ale když jsem to začala pozorovat za chůze, zjistila jsem, že vyplňují můj prostor, že chodí se mnou. Asi to bude nějaká složka aury. Ty to vidíš i v úplné tmě? Já to nejlépe vidím, když mám černou tmu v pozadí, ale např. ruku, kolem které to pozoruji, mám osvětlenou. V úplné tmě ani náznak...


Danny
23. 05. 2022
Dát tip

Prométheus: i tak možno :)


Danny
23. 05. 2022
Dát tip

já to právě ve tmě vidím líp, ale jinak to vidím skoro pořád, nemusím ani zrovna meditovat. ale jak říkám, ty černé neznám, ale třeba mají jen moje a tvoje duše jiný barevný "slovník"


Lenochod
23. 05. 2022
Dát tip

Já jsem tomu dříve říkala reiki (neboli čchi, neboli prána), ale jistá si tím moc nejsem. Po tmě to totiž vidím, jenom když si na to posvítím baterkou. V úplné tmě jsou všechny ty jiskry pryč. To by mi k té práně moc nesedělo...


Danny
23. 05. 2022
Dát tip

Lenochod: zeptal jsem se jednoho pokročilého mystika co to je a říkal, že vidím pránu, to by asi tak odpovídalo


Lenochod
23. 05. 2022
Dát tip

Já nejprve viděla ty jiskry poblikávat, jako když se třpytí sníh. Při pozornějším sledování (musí se periferním zrakem - hlavně moc nehýbat očima) jsem uviděla jak víří, rojí se. Na jedné akci, kde to vidělo hodně z nás, tomu ostatní říkali spermie (protože ten pohyb je připomíná). Pak jsem si začala všímat i těch čistě černých bodů. Těch tam je méně, ale taky víří. Když se při sledování černých jisker zaměřím zrakem na korunu stromu, vidím, jak "se z něho práší". Pulsuje to dovnitř a ven. To vidím až když se zasoustředím na ty černé jiskry. Vypadá to, jak kdyby ten strom vdechoval a vydechoval prach.


Nemělo být místo jednoho toho "t" náhodou "k"? ;-)


Danny
23. 05. 2022
Dát tip

Lenochod: vidím ty zářící: ty černé to nevím, co tím myslíš...


Lenochod
23. 05. 2022
Dát tip Alegna

A vidíš taky ty zářící i ty černé vířící jiskřičky? Já to tedy vidím hlavně venku, v pokoji si spíš nechávám zmizet prst (taková hra s optikou a mozkem). Hezky jsi to napsal, také jsem někdy ráda, když je vše úplně normální... :0)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru