Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

zedníkova filosofická úvaha

31. 05. 2022
25
70
945
Autor
aleš-novák

jestliže je opravdu

voda vodorovná

musí být

Země placatá


70 názorů

Lenochod
08. 06. 2022
Dát tip

Chtěla jsem tě jen vyprovokovat k omluvě, tak se ti omlouvám já - nemyslela jsem to vážně, že jsi to nenapsal, byla to jen provokace. Z oblíbených si tě zatím nevyškrtnu, jelikož jeden takový úlet ještě nezpůsobí, abys přestal být mým oblíbencem. :0) A zedníků si vážím a s některými kamarádím, abys věděl, většinou jsou to fajn lidi.


Lenochod
08. 06. 2022
Dát tip

Artefakte, jestli nejste s Lokim dobří kámoši, kteří takto do sebe šijí z hecu, nebo jestli nejsi s Lokim jeden a tentýž, pak jsi to přehnal a doufám, že to uznáš a omluvíš se. Jinak ti nevěřím, že jsi tak krásnou báseň jako je "V bouřce" napsal ty osobně, takovou napíše jen citlivý člověk...


Lenochod
08. 06. 2022
Dát tip

To asi každý zedník... Já toho moc neutáhnu... Kam bych to tahala?


aby si někdo nemyslel, že podceňuji zedníky: naopak, spousta zedníků používá Pythagorovu větu. I když třeba nevědí, že ji používají...když si zedník stlouká z prken šablonu na pravý úhel, ví, že mají být dvě strany trojúhelníku metrové a třetí strana 141 centimetrů...


Jsou to záhady. Prostě něco mezi nebem a zemí.


Markel
02. 06. 2022
Dát tip

pobavena textem a ještě víc ohlasy na něj *


zvedavec
01. 06. 2022
Dát tip

"zatím nikdo argumentačně nevyvrátil zednikovu teorii..."

Ale zedník má asi pravdu a my máme, zdá sa, falošné presvedčenie, že voda je vodorovná. Tak sme sa to naučili.  A Teba napadlo o tom zapochybovať. Voda je na Zemi skoro vodorovná.


vesuvanka
01. 06. 2022
Dát tip zvedavec

To nemá chybu :-)))


Prosecký
01. 06. 2022
Dát tip vesuvanka, zvedavec, Gora

Země může být i hornatá.


Aru
01. 06. 2022
Dát tip

jediný -ismus do kterého dělám je cihlismus, protože na cihle stojí svět :D

bohužel Promethée dělám tak zbytečné zaměstnání, že musím být fyzicky přítomen a tedy nevím jak bych měl programovat takovou fyzickou kopii, ostatně do programování nedělám tak jako tak. výhody jsou ty že mám nekonečně volného času, nevýhodou je, že chtějí moje místo zrušit a tím mě zahnat na pláže Styx, neboť má existence je už nyní zcela zbytečná, co teprv potom :D

na toho robota čekám!!!!!!!! je ale zatím strašně drahej, říkají mu Sophie :))

nemá nahrazovat lidi, ale naopak se včlenit do naší společnosti, ale jasně lidi co se budou chovat jako psychopati a ničit roboty, tak je časem eliminuje!!!!!!!!! a dobře jim tak :D


Lenochod
01. 06. 2022
Dát tip Aru

Já si myslím, Odpoutaný Prométheusi, že jsi dnes "na vlně"! A že bys ji neměl vyplýtvat na komentáře, ale stvořit nějaké vlastní obohacující dílko pro ostatní zbytečné lidičky. Tím nechci říci, že tvé komentáře nejsou obohacující ;0) !


Nami má recht. Kdo VÍ, ten nemá šanci zjistit, že se mýlí. Co na to přítomní deisté a theisté nadívaní PRAVDAMI přímo z Ústředního výboru pro věci supernaturální?


Nebojte se, Číňané nakonec postaví robota, který nahradí každého z nás ve všech myslitelných rolích a funkcích. To pak bude sociální zemětřesení, jéje! Práce nejen společensky prospěšná, ale dokonce nežádoucí - nepleť se, staroušku, robotovi do cesty! Tisíckrát zpracované téma.

Kam se pak vrtnou ti prostí malí lidičkové s celou tou svou ostentativně neužitečnou užitelčností? A co moudrosti našich předků, senilní pravdy šedých brad (jejda, taky mám jednu!) Hrůza pomyslet!

Ora et labora,

falsum est tempora!


Nami 99
01. 06. 2022
Dát tip

Jeden důkaz z minulosti :

V pradávných, ještě velmi dávných dobách,

kdy VĚDĚL lid i knížata,

že hvězdy visí na železných skobách

a zem je jako placka placatá.


Čímž se naskýtá otázka - může Fridrich Nietzsche svým kladivem zasáhnout své vlastní kladivo?


Co takhle, se, Aru, přidat k [zde doplňte libovolné podstatné jméno]-ismu? Za vším je přece [zde doplňte libovolné podstatné jméno]-ismus, nebo ne? Apropos, proč Ty vlastně neprogramuješ, Aru? Mohl by sis naprogramovat umělého Arua, který by za Tebe chodil do práce a psal na Písmáka švihlé texty (neber to zle, mě se líbí, jak píšeš), a ty bys sám mohl kavalcovat fakt 24/7? I když pozor na proleženiny!

A co vy ostatní? Proč neprogramujete, a nenapíšete za sebe umělého [doplň libovolné písmácké ID], aby za vás konalo vaší práci, žilo vaše vztahy a psalo vaše texty, abyste mohli spatřit marnost a zbytečnost jak individuální, tak kolektivní pinoživé snahy postavit druhu Homo Sapiens sofistikovanou smrtibudku?

Moc práce, eh? ;-D


Nami 99
01. 06. 2022
Dát tip aleš-novák

Země je placatá, má jen sem tam nějakou bouli od asteroidu nebo meteoritu.

Od 1.8.2022 se bude točit pomaleji kvůli zvyšujícím se cenám energií.

Hlavně ženy se těší na menší gravitaci.


Všiml jsem si, Norsko, jak ostentativně se mnou nekomunikuješ, což dokazuje tvoje poslední hláška. Tywe, víš vůbec ještě sám, jak moc máš tu hlavu vychlastanou, nebo máš už jen mlhavou představu... ale to se mi to kope, do opilce, co kdybych si vybral někoho sobě rovného, kdo aspoň vrátí ránu zpátky nějaký umělěcky zajímavým způsobem, že?


Norsko
01. 06. 2022
Dát tip

Promethée, idiote, své názory (?) střídáš jako ponožky. Všiml sis, že jsem s tebou přestal komunikovat ?


Aru
01. 06. 2022
Dát tip

Prométhee, tak vyčerpávající komentář jsem nečekal a cítím se zcela zásadně zaskočen :D

naprosto souhlasím s nevstáváním z postele!!!!!!! ale nikdo mě tam nechce nechat, ani diagnostikovat, odzkoušeno opakovaně!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))

jádro mého přesvědčení je že na ničem nezáleží a tedy že není třeba něco dělat, leč opak je skutečností už z toho pozorování, že se děje něco neustále, proto vzniká paradox, kdy toho jedinec "x" dělá v místě a čase tolik až najednou není - neexistuje v místě a čase - BYL eliminován samotným stvořitelem za "x-ovo" nadčinost zcela zbytečnou - z toho plyne, že veškerou činnost materielní zajišťují lidé - kdežto stvořitel jim tuto činnost pouze hatí, v mometě kdy produkce činnosti se stane natolik nadproduktivní, až je úplně debilní :D:D

měl by ses přidat k cihlismu - tam se praví, že za vším je cihla :D


Safra, taková kravina, a má dvacet tipů a dva výběry. Gratuluji, Aleši, převezmi ode mě Zlatého Viewegha, ale pozor, cena je putovní...


Odpoutaný Prométheus
01. 06. 2022
Dát tip Lenochod

Lenochod - omyl, já se trefuji do těch, co se trefují do těch, co se živí rukama. Trefuji se ale i do těch, co se do nich netrefují, bez ohledu na to, jestli je to z důvodu ideologického zaměření, nebo kvůli tomu, že mají mizernou mušku.

A nemáme my všichni vlastně místo psaní nesmyslů přiložit ruku, hlavu nebo kapitál ke společnému dílu budování trvale udržitelného růstu našeho krásného globálního kapitalismu, ačkoliv trvalý růst je oxymorón pitomější než dutá koule o nekonečném objemu, takže vlastně většina lidí jen točí kladkou s provazem, který je připojen k oprátce utažené kolem jejich vlastního hrdla? A není tragické, že atavistický a zcela šílený reflex nutí takového dobrovolného samooběšence reagovat na vlastní sípot a křeč způsobenou postupující asphyxací usilovnějším a usilovnějším točením, a ozdobit tak proces kolektivní sebezáhuby ještě pozitivní zpětnou vazbou?

A kdo vyhrkne obvyklé "ty jsi zešílel", jako tady náš severský, politicky velmi halasně angažovný kořalečník, doporučuji ke studii vědecké, peer review metodou prověřené klimatologické prognózy, jakož i názory geologů, ekologů a oceánologů na udržitelnost současného globálního kapitalismu, tam je záhuba druhu Homo Sapiens vepsána slovy jasnějšími než ve všech svatých knihách a ostatních fantasmagoriích světa.

Tak co, děsí vás perspektiva neodvratné záhuby vlastní, ale i vašich dětí, strýčků, tetiček, a veškerého příbuzenského ansámblu? Já vím, že neděsí, jste v pohodě, mozek otupěl, zvykl si i na pohled do vlastní rakve, takže do ní hledí s milým úsměvem a mírným,  společensky velmi únosným optimismem. A tak je to správné, přátelé - když na vlastní popravu, tak pěkně ve dvoustupech, v pěkném oblečení, a s úsměvem a písní na rtech.

Jako já - večer si půjdu pěkně zahrát na jeden ze svých mnohých hudebních nástrojů a starosti hodím za hlavu, a doufám, že někdo přinese hulení, nejlépe pak hašiš. Nemáte někdo hašiš? Jenkote, já jsem zapomněl, že hašiš je vlastně ilegální, a lidé jsou za jeho vlastnění házeni do hladomoren. A proč vlastně, když byznys s kanaboidy je jedním z nejdynamičtěji rostoucím odvětvím? Šílené? Nikoliv, jen dobrý byznys. Jako válka, a konce civilizací.


Lenochod
01. 06. 2022
Dát tip

Nami, ve Zlatých Horách (v Jesníkách) je umělý zlatokopecký potok, který teče do kopce. Když tam přijdeš, aniž bys něco tušil, úplně se toho lekneš. A pak na ceduli zjistíš, že je to optický klam...


Diana - koho by nebavilo provokovat, že? V každém z nás se skrývá literární terorista, takže pravdu má vlastně ten psychopat Pusík, který oživil Písmáka tím, že ho zaplavil záplavou svých identit, což jak se zdá  funguje. Díky, Pusíku, za své metadílo máš ode mě metatip!


Norsko - bohužel ano, protože píšeš, připadáš si děsně chytrý, a přitom jsi vlastně jen starý kořala postrádající byť jen stínu originality. Promiň, příteli, že to říkám takhle otevřeně, ve skutečnosti na tom podle mě nějsi o nic lépe ani hůře, než kdokoliv jiný. 


Diana
01. 06. 2022
Dát tip

Všem, všem srdečné díky! Nepamatuji si, kdy bych se tak skvěle pobavila. A největší dík tobě, Aleši, že jsi to vyprovokoval. :-)))))))***** 


Norsko
01. 06. 2022
Dát tip

Kamamuro, tys zešílel. Když píšeš aru, musím dostat avi ?


Odpoutaný Prométheus
01. 06. 2022
Dát tip Lenochod

Aru - Jsem za takových okolností oprávněn tvrdit, že ten text je špatný? ;-)Co se týká sloučení Agarthy a Flatearth, výsledkem by byla dutá koule nekonečného poloměru, což je fyzikální nesmysl. Otázka je, jestli je taková představa obecně vtipná, nebo vtipná jen pro někoho, případně jen za nějakých okolností, a jestli by sama o sobě stačila na kvalitní román, a pokud ano, koupil by si ho někdo, a pokud ano, kdo, a proč? ;-)

Řekni, Aru, připadám Ti vtipný? Na odpovědi samozřejmě nezáleží, protože správnému taoistovi je ukradené, jestli svému okolí připadá vtipný, pokud by se ovšem nerozhodl stát komikem, v kterémžto případě by se nevtipnost musela jednoznačně hodnotit jako neúspěch, což by zmíněnému taoistovi mohlo nebo nemuselo vadit, ale celé už to vypadá tak namáhavě a složitě, že bude možná lepší vůbec ráno nevstávat z postele, a nechat si zdát o někom, kdo je vtipný sám od sebe, aniž by se o to snažil nebo staral, a pokud je to pravda, tak je otázka proč je to pravda, a kdo za to může, a pokud to není pravda, tak je otázka proč to není pravda a kdo za to může, a kdy to vlastně všechno celé začalo a proč.

Rozumíš mi, Aru, co chci říci? A pokud ne, rozumí mi někdo jiný? A pokud ne, rozumím já sám tomu, co chci říci? A pokud ne, stojí to, co říkam vůbec za to,  aby to bylo řečeno? A pokud ne, kdo může za to, že to říkám, a proč, a odkdy, a jak je vůbec možné, že jsme to nechali zajít tak daleko, a proč?

A pokud mi nikdo nerozumí a žvaním nesmysly, odpustí mi to Bůh, tedy pokud existuje, a pokud existuje, odpustím mu já jeho existenci, a pokud neexistuje, odpustím mu jeho neexistenci, a pokud je mysticismus výplod chorého mozku a rozmluvy s neexistujícími bytostmi jen špatně maskovanou formou schizofrenie, jak se postavit k situaci, kdy je rozhovor s někým neexistujícím inherentně kvalitnější, než rozhovor s někým existujícím, a proč, a kdo za to může, a odkdy?

Ufff... myslím, že moje analýza je kompletní, a existence literatury od tohoto okamžiku postrádá smyslu. Ale proč, a můžu za to já, nebo někdo jiný? Je možné, že mi tento zoufalý blábol nadiktoval Všemohoucí? A je vůbec myslitelné, že mi ho nenadiktoval, když stvořil naprosto všechno na světě včetně zoufale stupidních forem náboženského třeštění, a do všeho se podle theistů furt plete a kafrá, nebo je mu naopak podle deistů všechno jedno, a je taková forma světotvorby vůbec vtipná, smysluplná a příčetná.

Není nakonec lepší napsat jen chytrou nebo stupidní (podle úhlu pohledu) miniaturu, otřít si ústa od kaviáru, a odjet městskou dopravou do továrny? A pokud není, tak proč? A kdo za to může?


Květoň Zahájský
01. 06. 2022
Dát tip annnie, Lenochod, aleš-novák, Nami 99

Samozřejmě, že je Země placatá. Jinak by se přece muselo zpívat: 

Kolíne, Kolíne,

stojíš v pěkné oblině.


Lenochod
01. 06. 2022
Dát tip

Aru, myslím, že Odpoutaný Prométheus pouze přijal autorovu výzvu v komentářích o vyvrácení jeho "logické" teorie. A že to také pojal s humorem, i když poněkud kousavým, (když se trefuje do profesí, pro které jsou důležitější ruce než hlava). Tak se neznepokojuj a bav se dál ;0). Mě se nejvíc líbí příspěvek Lokiho, že existují všechny verze, záleží na tom, jak se modlíš (= čemu věříš). Tím pádem by bájná Zeměplocha stvořená bohem T. Pratchettem také mohla být skutečná... ! :0) Jinak přesně na tomto dílku jde vidět, jak je možné použít logiku k vytvoření bludu a k manipulaci lidí se selským rozumem... A k vytvoření takových sekt, o kterých tu píše Snake_01.


Nami 99
01. 06. 2022
Dát tip Lenochod

Teď jsem si všim zrovna,

že k nám do Lanškrouna

teče voda rovná.


Aru
01. 06. 2022
Dát tip

Safiáne, naprosto se mi líbí, že jdou sloučit dvě švihlé teorie dohromady, že je Země placatá a dutá, obě mají své přívržence, ale nikoho to nenapadlo sloučit!!!!!!!!! :D

na želvu galaktickou jsem narazil na jediném to centru všeho vědění, totiž necyklopedii


Aru
01. 06. 2022
Dát tip

Prométhee, jsem si zcela jist, že text měl pobavit, nikoli razit jakousi teorii, pokud se necítíš pobaven, pak tvůj přijímač není kompatibilní s tímto textem ;)


Nami 99
01. 06. 2022
Dát tip Lenochod

Země má být placatá,

žena pěkně macatá.

Nedělejme dramata.

Kdo nevidí, ten nahmatá.

 


Aru - to jsi taoista? "Jakmile všichni uznali blbůstku blbůstkou, najednou byl svět plný vychytralosti" - Leoš Tzzzz

Safián - Tahle blbost byla prosím Tě "moderní" kdy? Když naši pra-pradědečkové přestali cválat po mořském dně na želvách, a vylezli na souš, aby se uhnízdili v korunách stromů? Nejsi ty tudleten konzervativec náhodou?


Safián
01. 06. 2022
Dát tip

Arú to dobře vysvětlil. Je to ale starší představa. Moderní říká, že Země má tvar disku, který rotuje a vzbuzuje tak dojem kulatosti. 


Aru
01. 06. 2022
Dát tip

čoveče Prométhee, převaluješ v komentáři blbůstku ;)


Odpoutaný Prométheus
31. 05. 2022
Dát tip Lenochod

Mýlíš se, Aleši Nováku, zedník zaprvé nemá "teorii", jedná se o jedinou implikaci, která je zjevně a triviálně nepravdivá. Za mizerně definovanou "vodorovnost" budeme pro naše potřeby považovat inherentní vlastnost všech kapalin, totiž schopnost vyplnit prostor, ve kterém se nachází způsobem, který odpovídá stavu s nejnižším možným energetickým potenciálem - konkrétně v radiálním gravitačním poli je voda "kulatě vodorovná", zatímco v homogenním gravitačním poli je "placatě vodorovná", ergo je zedníkova úvaha nesprávná jak konceptuálně (samotná "vodorovnost" vody neimplikuje nic o tvaru gravitačního pole, ve kterém se nachází), tak i po formální stránce (z vždy pravdivé premisy odvozuje nesprávné tvrzení, a jedné se tedy o omyl čili blud).

Co byste také chtěli od nevzdělané lopaty, viď autore? Nemusíš odpovídat, zedník nám v autorově miniatuře plní užitečnou roli intelektuálního dna - je hloupější než kterýkoliv reálný čtenář, ergo sjednocuje publikum v pocitu falešné nadřazenosti. Umožnuje stádně uvažujícím jedincům, aby se harmonizací v deluzorním pocitu nadřazenosti nad simulákrem cítili dobře.

Autorova miniatura by vlastně mohla být názorným příkladem v učebnici demagogie, kdyby se takový předmět v kurikulu moderních škol nemaskoval pod hlavičkou disciplín jako je politologie, vlastivěda, ekonomie, a podobné zhůvěřilostě.


Norsko 1
31. 05. 2022
Dát tip aleš-novák, Zeanddrich E.

Jediný zedník je tu Egil, aleši


děkuji všem za diskusní příspěvky....zatím nikdo argumentačně nevyvrátil zednikovu teorii...


snake_01
31. 05. 2022
Dát tip

Nedávno jsem zjistil, že v ČR existuje odnož společnosti propagující "plochou Zemi", dokonce pořádají i veřejná zasedání. Klíčová myšlenka jejich víry je, že NASA i všichni ostatní lžou a Země je opravdu plochá... a pak js tu samozřejmě přidružený balíček náboženského fundamentalizmu (V USA se jejich stoupenci počítají na statisíce, možná miliony). 


Dagmaram
31. 05. 2022
Dát tip

prímový :-)


Benetka
31. 05. 2022
Dát tip Aru

Uáááá!!!!

Klid broučku - maminka je s tebou! A co se vlastně stalo? Mami - zdálo se mi o tom že je jeden svět který vypadá jako modravá kulička a běhají po ní potvorové kteří sami sobě říkají ROZUMNÍ ROZUMNÍ a přitom se chovají tak že jsou NEROZUMNÍ NEROZUMNÍ......

Spinkej dál miláčku - to byl jen jeden ošklivý sen.....................................


zvedavec
31. 05. 2022
Dát tip Lenochod

milý autor, chcem sa poďakovať za "rozšírenie obzorov"


Aru
31. 05. 2022
Dát tip

to je správný přístup!!!! vždyť Adam dostal už Evu od Pambúa, když mu zdrhla po Adamově ješitném chování Lilith, kterou chtěl v coby budoucím patriarchátu osedlat a zkrotit, leč na to byl příliš velký trouba :))

a pro cihlistickou církev jistě udělá Zemi ve tvaru cihly!!!!!! :D


zvedavec
31. 05. 2022
Dát tip

tak aká je tá voda - vodorovná (ako sa nám zdá byť), alebo zakrivená (ako vidno z diaľky)?


Aru
31. 05. 2022
Dát tip zvedavec

Zeandrichu, ty snad chceš zpochybnit placatost Země?????? nebo existenci želvy galaktické????? to je hereze!! :D

proč myslíš že jsou všechna ta zemětřesení a výbuchy sopek? vždy když si želva galaktická najde k páření jinou želvu galaktickou, tak to odserou ti co žijou na té vespod :D


Toto je hezký příklad toho, jak bytosti v  lidském těle, vždy nutně žijící v nějaké bublině,  dovedou mít velice silně  zkreslené náhledy na celou (nejen svou) vesmírnou" skutečnost :):)


jojo...bublina a olovnice..:-))))


Nami 99
31. 05. 2022
Dát tip Lenochod, supizmus, annnie, Zeanddrich E., vesuvanka

lastgasp -

Základní jednotkou placatpsti je jeden plac.

Bublinky do vodováhy dovážíme z Egejského moře. Jsou nejrovnější na světě. 


lastgasp
31. 05. 2022
Dát tip zvedavec, Nami 99, vesuvanka

Je zajímavé na co zedníci nepřijdou. Měřit placatost vodou, to je opravdu perfektní objev zasluhující tip.


Diana
31. 05. 2022
Dát tip Lenochod, annnie

Slunce ať se klidně točí,

nepřecházejí mi oči,

hlavně, že nám Země stojí,

to bych byla v nepokoji!


Norsko
31. 05. 2022
Dát tip

Vtipná fanka


Nami 99
31. 05. 2022
Dát tip

Abakus -

Ať se s tím vyhazováním bublinky neunáhlíš. Nové nejsou k sehnání. I když u vietnamců, asi jo.


annnie
31. 05. 2022
Dát tip Nami 99, Lenochod, aleš-novák

Celý je to dost podezřelý. Aspoň, že slunce se kolem nás nepřestává točit...


Lenochod
31. 05. 2022
Dát tip Nami 99, zvedavec

Aleši, dobrá ukázka toho, co umí logika...

Diano a kdyby sis vygůglila, jak rychle se točí kolem osy a jak rychle obíhá kolem slunce (a jak rychle se pohybuje slunce v galaxii, a jak rychle letí celá galaxie, atd...), tak bys "blila jako alík" !


Diana
31. 05. 2022
Dát tip Abakus, annnie, Nami 99, Lenochod, aleš-novák, Alegna, Zeanddrich E., Benetka, vesuvanka

Určitě se netočí!

To bych přece věděla!

Zvracím na kolotoči

země mi zle nedělá...


Aru
31. 05. 2022
Dát tip annnie

nezapomeň že Země je nejen placatá, ale i dutá, plus stojí na hřbetech slonů, kteří stojí na želvě, která pluje vzduchoprázdnem :D


supizmus
31. 05. 2022
Dát tip annnie, aleš-novák, MilanH

A ještě tavčasová pásma. Pokud se podaří sestavit letadlo, které jedno časové pásmo proletí za 55 minut, tak když většínu z nich dá za hodinu a na posledním zrychlí, ještě stihne uvidět sebe sama, jak odlétá!


Nami 99
31. 05. 2022
Dát tip Abakus, annnie, MilanH, Zeanddrich E., vesuvanka

Země je placatá,

nahoře, dole.

Neumím si předstsvit kulatý pole.

Už tady jeden byl,

měl velký oči.

Málem nás přesvědčil,

že se i točí.

 

 

 


Abakus
31. 05. 2022
Dát tip Nami 99, annnie

alebo to čo je vodorovné  je sakramentsky zakrivené. Idem vyhodiť z vodováhy bublinu. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru