Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lindin sen

03. 06. 2022
4
6
241
Autor
Aru

Jen pro odvážné!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nejedná se o příběh ze života!!!!!!!!!!!!!! Nečtěte!!!!!!! V příběhu se nevyskytuje ani jedno roztomilé zvířátko!!!!!!!!!!!!!

Linda seděla na hodině banánů, škola ji dostala a málem si nudou hryzala, jak už to ve škole bývá zvykem palce na nohou. Pančelka Súdružková zrovna dávala příklad:

"Jestliže máme trs banánů a dva sníme, jaký je úhel ztopoření zbývajících banánů děti? No tak, kdo to ví, vždyť nejste takoví debílci." 

Lindu to ale nezajímalo, měla štěstí že seděla u okna kde se mohla dívat ven, jak myšák Lojza šel s kárkou naloženou sýrem. Když uviděl Lindu, tak na ní mávl. Linda neváhala, otevřela okno a vyskočila, i pančelka otevřela v úžasu hubu, až ji měla od podlahy ke stropu a ostatní děti v ještě větším úžasu snědla. Pak ji policie vyšetřovala za ztrátu dětí, ale zjistili, že je vlastně jenom mentálně postižená a tak ji poslali vykurýrovat do blázince, kde zrovna zkoušeli vodoléčbu a proto blázinec přestavěli na aquapark.

 

Linda padala a padala, až byla stejně velká jako myšák Lojza, když se postavila vedle něj. Pro Lojzu byla kárka přece jen těžká a myši mají úlevu, nemusejí tahat těžké věci, což kárka naložená sýrem byla a tak hned zapřáhl Lindu a sám si ve stánku koupil zmrzlinu, kterou zhlodal.

 

"Musíme do Žikmé věže v Pizze, tam bydlí královna Kukadlína, kterou musíme revolučně svrhnout, protože je ukrutně ukrutná." Usmál se revolučně Lojza a z kapsičky vytáhl pomačkaný, ušmudlaný a trochu posmrkaný revoluční baret, malinko podobný kapesníku, který si nasadil na hlavu. Linda byla šťastná, protože dělat revoluci byla přece jenom větší zábava, než probírat učené plky o banánech.

 

Po notné dávce strávené trapným tichem, jež nebylo nijak zpestřeno některým z populárních rádií, kde dávali populárně odtrapňující písničky k oblažení posluchačů, jelikož Lojza, ani Linda nevlastnili rádio se Linda osmělila zeptat, ač jí to bylo převelice trapné, že je tak neznalá. Lindu ale omlouvalo že chodila do školy nevalné kvality, která oplývala nízkou úrovní duševního vkládání světového dědictví lidstva.

 

"Lojzo, nač je potřeba tolik sýra?" Lindě ale bylo hned jasné, že je to otázka vesměs blbá, Lojza pod revolučním baretem se přes myší ksichtík zatvářil tak naštvaně, jak mu myší mimika dovolila a byl velice uražený, že věc tak očividnou Linda nezná. Než odpověděl, koupil si opět zmrzlinu, kterou teď už z principu vyhlodal sám. Když byl dostatečně zchlazený, až mu na uších narostly rampouchy, zmohl se na odpověď.

"To je munice... Lindo, budeme ostřelovat královnu Kukadlínu a její věrné odmítající revoluční kvas doby." Dál už se raději na nic Linda neptala, aby nebyla za ještě větší blbku, než si myslela, že v Lojzových očích je a raději svědomitě táhla kárku, jak nejlépe toho revolučně schopná byla.

 

Když dorazili k Žikmé věži v Pizze, zjistila Linda že to není jen žikmá věž, jak napovídá název, ale i celé město postavené ze sýra, proto ostřelování sýrem dávalo totální smysl - minimálně v revolučních myšohlavách! Před Žikmou věží v Pizze již stála revoluční myšoděla s revoluční myšoobsluhou a revolučními myšohlídkami. Tím jak si zlomyslný čtenář mohl myslet Lojza nebyl osamělým myšobláznem!

 

"Jůůůů," zpráskla v dojetí ručkama Linda, když uviděla Žikmou věž v Pizze, tak krásné ji to město připadalo, až zapomněla na Lojzovu revoluci... a... a rozběhla se do města.

"Zráádceééééééééé," křičel za ní Lojza, sebral od nejbližší hlídky myšopistoli a jal se zcela nesportovně Lindu střelit do zad, ale minul. Linda šťastně vběhla do toho, dle ní krásného sýrového města napráskat Lojzu a nechat ho zchladit na co možná nejdýl v myšovězení. Linda první královské hlídce sdělila, že má pro královnu informaci strategického významu, jinak bude po městě 'veta' - to se tak říká, když má být něčeho šlus a další pokračování se nepředpokládá ve vývoji, který do té doby byl očekáváný, UF!

 

Stráže Lindu doprovodily do samotné žikmé věže, kde trůnila myšokrálovna. Věž to byla tuze žikmá, až byla skoro kolmá a tuze špatně se šlo nahoru, na stěnách byla madla, jinak by byl výstup nejen heroický, ale přímo nemožný... pokud by jedinec nešel rovnou po stěně, ALE řádně vychovaný jedinec nechodí po stěnách, jako nějaké pochybné individuum podezřelého původu, ale slušně a spořádaně po schodech!

 

Na trůnu již od časného rána trůnila připoutaná myšokrálovna, aby z trůnu nevypadla a nebylo po monarchii veta. Myšokrálovna nemohla mít malé myšoprincezničky a myšoprincátka, které by zajistily pokračování rodu. Žikmé věži v Pizze hrozilo nejen Lojzovo revoluční tažení a nastolení pochybného režimu, ale bez něj i to, že by po spočinutí myšokrálovny v královské myšohrobce byla do země zavlečena jakási marod démongrácie, to by byl skutečný horror! Jediné solidní státní zřízení co za něco stojí je monarchie - 9 z 10. monarchů je pro monarchii, tomu desátému usekli hlavu gilotinou a bylo nastoleno císařství...časem.

 

Linda se před myšomajestátností uklonila jak nejlépe na žikmé podlaze svedla a přitom udělala několik kotrmelců, což bylo zcela v souladu s etiketou, aniž to Linda tušila! Myšokrálovská výsost Kukadlína si okamžitě zamilovala Lindu jako nejvhodnější adoptivní myšodceru v Žikmé věži v Pizze.

 

"Vaše myšovké výsosti," začala Linda nezvykle elegantně, jakoby se snad narodila do vznešené kolébky, "přináším zprávu o té svini Lojzovské co vás chce svrhnout a nastolit tu nejhorší diktaturu," (což nebyla pravda, Linda minimálně netušila o co běží, ale obdiv k městu a myšokrálovně dělal svoje,) "za městem už má připravená děla, zaútočte na něj, dokud je ještě trochu času..." Další strategické rozložení jednotek, děl a munice nemůže být čtenářstvu sděleno, jelikož to podléhá vojenskému tajemství, počkejte 70 let na odtajnění.

 

Myšokrálovská výsost pokynula elegantně ručkou v bílé rukavičce a za pár okamžiků už se valily myšojednotky monarchie na vyzrazené pozice revolučních myšoozbrojenců, které se podařilo zajmout. Krátce potom klečel myšorebel Lojza se spoutanýma rukama za zády před myšovýsostí, aniž by před tím udělal jediného kotrmelce, nevychovaný sprosťák jeden!!!

 

"Tak co s ním mám udělat Lindo? Už jako malý byl rebel, když maloval šlehačkou po sýrostěnách."

"Ať se chladí ve vězení, vaše osvícená myšovýsosti." Pronesla Linda a lehce se usmála, intuitivně cítila že ji modrá krev a přestává patřit mezi prostý myšolid, který od slunka východu do slunka západu nevolničí na královských myšopolích sýr, aby hezky rostl a byl řádně vyzrálý. I tak se stalo, monarchie i samotné město bylo zachráněno a všichni, až na Lojzu a jeho kumpány zasedli k obědu - sýrové pizzy a Linda dostala navrch zmrzlinu s několika druhy plesnivého sýra, ňamka!

 

Jak tak Linda spokojeně papinkala, všimla si zvláštního úkazu na svých ručkách, které se měnily v myší a když doběhla k nejbližšímu zrcadlu, zjistila že tato metamorfóza probíhá jaksi kompletně, krom toho ji na hlavě rostla i malá, patrně odnímatelná korunka s perlovou čelenkou na čele.

 

"Áááàæááááàáåáááàáááàá," křičela Linda jako šílená, až se sama svým křikem probudila, ježto křičela i ve skutečném světě v posteli. Když si otřela definitivně zpocené čelo a vyždímala mokré pyžámko, pronesla:

"To byl tak neskutečně dementní sen, jak se mi to mohlo zdát????????????????????????????????????????????????????????????" Ale odpověď nepřišla, sen Lindiným křikem byl již na úprku za devatero horami, devatero řekami a devatero královstvími, v kterých se sem tam ofotil a navštívil místa z turistických bedekrů.

 


6 názorů

Aru
03. 07. 2022
Dát tip

díky bixley ;)


bixley
02. 07. 2022
Dát tip

Hezký fantazijní proud, inu jako ve snu...


Aru
07. 06. 2022
Dát tip

jména mě napadnou, pak je uvedu :))

ještě mám pár švihlých jmen v šuplíku připravených na pohádku/povídku ;)

ahoj iví, díky :)


další odvážný čtenář...dostala mě.....královna Kukadlína:-))))kam na ty jména chodíš???:-)))).......Áááááááááá....to byl jen sen.....:-))))))...pyžámko se suší:-))))


Aru
03. 06. 2022
Dát tip Al Jal Úd

první odvážný čtenář :D

díky ;)

už jsem se chtěl dát na dráhu nudných přìběhů ze života, plných sebedojímání :D:D


Ještěže to byl jen sen. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru