Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Smutek trochu jinak

06. 06. 2022
2
7
187

Že prý samá velká slova,

nelíbí se básnička.

Tak ji zkusím napsat znova 

a použít maličká.

 

Probuzení z něžných sníků

není zrovna růžový,

láme nožku od pultíku,

skočíme si pro nový.

 

Slzičky když zazvonily

pádem do mé ručičky,

myšlenky se zastavily

o cíp spadlé hvězdičky.

 

Je mi z toho trochu zima,

natáhnu si čepku,

když se nikdo nedojímá,

zakážeme depku.

 


7 názorů

lawenderr
07. 06. 2022
Dát tip

:)


Benetka
06. 06. 2022
Dát tip

Jj - nebrat se příliš moc vážně...


Silaerob - bavíš mě! ;-) K tvým slovům není třeba nic dodávat, a Tvoje parodie jsou steně hravé a inspirativní jako vážná tvorba.

Snad písmácká "honorace" někdy pochopí, že Poezie klade na čtenáře stejné nároky jako na autory, a přestane mávat svým nedostatkem empatie jako vlajkou.


Lenochod: Nn, to je jen taková hříčka, co mě napadla. Píšu různě. Chvíli vážně, chvíli nevážně, mám třeba celou sérii o mixované mrkvi, kakání, čůrání a sourozeneckých hádkách, ale nejspíš nikdy nenajdu odvahu ji zveřejnit. Ale určitě se moje tvorba nescvrkne na reakce. Ani nedokážu přesně definovat svůj styl, mám pocit, že mým stylem je právě různorodost, tak snad si příště najdeš svoje. 

 

Obecně kritiku nevnímám osobně a poslouchat ji budu. Dál si sice budu psát to, co se mi právě bude chtít a vkládat do tvorby to, co do ní vložit chci, ale na druhou stranu, ve chvíli, kdy píšu třeba do soutěže, mi tohle může spíše pomoct. Můžu si říct: "Nepůsobí to příliš těžce a pateticky? Dojde ke čtenáři vysílaná myšlenka?" a případně to trochu dobrousit. A že se to nebude líbit všem, to je ta nejvíc přirozená věc na světě :)


Norsko
06. 06. 2022
Dát tip

Lenochod je legrační


Lenochod
06. 06. 2022
Dát tip

Na této básni se mi líbí pouze poslední sloka (je vtipná). Předchozí "Smutek" byl krásný celý na 100%. Škoda, že posloucháš kritiky od lidí, kteří se nedojímají a kteří píší takové věci jako např. dílo "Sebranka", kde chybí jak velká slova, tak hezké rýmy a nakonec ani obohacující myšlenku jsem tam nenašla... Škoda, že ustupuješ od svého kouzelného stylu (pro mne určitě :0) )... Ale doufám, že je toto výjimka a že mne ještě znovu potěšíš nějakým svým dojemným dílem plným velkých slov, krásných rýmů a hlubokých citů :0)


Norsko
06. 06. 2022
Dát tip

Depku nezakážeš. Slabé místo, a na konci 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru