Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

sebemodifikující báseň

10. 06. 2022
8
10
351
Autor
Danny

když změníš jediné slovo v této básni
přestane fungovat
inu, kdo nerozumí nějakému kódu
neměl by jej naslepo editovat


10 názorů

Danny
10. 06. 2022
Dát tip lawenderr

lawenderr: hustopřísně jsi to rozebrala na prvočinitele :)


lawenderr
10. 06. 2022
Dát tip

to zní výhružně ... nedbalost je osud :D nebo nástroj nebo neo :D nebo záměr - pak to není nedbalost (doufám, že už jsem báseň dostatečně změnila - nedbale odcházím :) Jo - a není to báseň (jako kdyby to nestačilo)


Janina6
10. 06. 2022
Dát tip lawenderr

Hezká hříčka.

Mimochodem, jak se pozná, že báseň funguje (či nefunguje)?


Lenochod
10. 06. 2022
Dát tip Danny

Danny, tak to se fakt moc moc povedlo! :0))))

A já už tě podezřívala, že jsi tak geniální ajťák, žes tu báseň naprogramoval, aby se sama měnila a doháněla čtenáře k šílenství... Tady je názorná ukázka toho, jak nechtěná změna může být někdy lepší, než původní záměr! Tohle mě pobavilo snad nejvíc za celý týden! :0)))))


Danny
10. 06. 2022
Dát tip zvedavec

Lenochode, v tom, že jsem to změnil, je právě ta sranda, ale je nechtěná: já to napsal původně se záměrem to mít tak, jak to je, akorát když jsem si to po sobě četl, tak jsem zjistil, že tam mám třikrát slovo "měnit" a pravůbec se mi to nelíbilo, tak jsem v názvu dal "modifikovat" a na konci "editovat", tečky a čárky jsem neměnil :)


Lenochod
10. 06. 2022
Dát tip

PPPS: A teď mám navíc pocit, že tam před chvílí byly i nějaké čárky a tečky a teď tam zůstala jen ta za inu... A jak to bylo původně s velkými a malými písmeny, to si už vůbec nevzpomínám! Danny, jestli mi napíšeš, že se na té básni nezměnilo vůbec nic, tak se z ní asi zblázním!


MilanH
10. 06. 2022
Dát tip

:-)


Lenochod
10. 06. 2022
Dát tip

PPS: A bylo tam vůbec původně slovo editovat? Škoda, že nemám fotografickou paměť! Pěkně si hraješ se čtenáři :0) !


Lenochod
10. 06. 2022
Dát tip zvedavec

PS: Nezměnil jsi náhodou název, než jsem stihla napsat kritiku? Ze sebeměnící na sebemodifikující?


Lenochod
10. 06. 2022
Dát tip

Hned se mi vybavil Terry Pratchet a jeho věta: "Změníš-li (i nevědomky) příběh, příběh změní tebe..." A také se mi vybavil film Pekařův císař - jak ten alchymista chtěl vytvořit lék na omlazení a protože tomu nerozuměl, stvořil skvělé leštidlo na podlahu a když pak po něm klouzali a padali důstojní pánové, tak císaře záchvaty smíchu ve skutečnosti přeci jen o zlomeček omladily...

V IT světě to bude přesně, jak říkáš, ale v životě se nechtěné či nezodpovědné změny stávají a někdy je vedlejší neplánovaný produkt lepší než původní záměr :0).

Hezké zamyšlení, které odhalilo jakési mé vnitřní rebelství (úplně první myšlenka byla na to, které slovo by se dalo změnit a hned jsem měla i vybráno, že by to mohlo být slovo inu... Ale proč, to nevím, zkrátka z rebelství - asi jako ve filmu Obecná škola, když pan ředitel vyhlásil zákaz lízání zmrlého zábradlí a kráce na to muselo být odmraženo ze zábradlí celé hejno rebelů...)

tip :0)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru