Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bota, boty, botičky

15. 06. 2022
6
7
217
Autor
Ozzozorba

„Co vás trápí?“ ptal se psychiatr své bohaté pacientky.

„Jsem zásadová a vždy jsem na svých zásadách trvala a má tvrdohlavost byla v byznysu korunovaná úspěchem. Když si něco umanu tak to musím taky mít, ať to stojí, co to stojí a to platí i pro můj soukromý život. Tak například mám 366 párů bot …“ 

„To by přece neměl být problém, nebo ano?“ ptal se doktor.

„Těch botiček jsem měla přes tři tisíce. Musela jsem pro ně nechat postavit třípatrový dům, tak aby měl každý pár bot své místečko. Abych na všechny ty nádherné botičky pěkně viděla. Nechala jsem si pro ně vyrobiti osvětlené vitríny. V domku jsem se mezi střevíčky a botičkami cítila nádherně; jako v galerii. Ale trvalo mi celé věky, než jsem si vybrala ten správný pár a čas utíkal.

Chodila jsem pozdě na pracovní schůzky a já se začala podezírat z bláznovství. Proto jsem těch 3675 párů nádherných bot zredukovala na 366 tak abych měla jeden pár pro jeden den.“

 „Takže jste problém vyřešila.“ usmál se psychiatr a zapálil si cigaretu.

„Ale vůbec ne! Tak si představte, pane doktore, že jsem si dnes na svou krásnou nožku obula tyto úžasné lodičky s platinovým podpatkem …“ a paní Loubadová vystrčila pěknou nožku s platinovým podpatkem. „Ale můžu je nosit jen dnes! Čekat rok, na to, abych si je mohla vzít na své nožky mi připadá příšerné. Chodí se v nich totiž úžasně!

Víte pane doktore, každá nová bota vždy nějaký ten den tlačí, než se rozchodí a já jich mám stovky a než je všechny rozchodím, budu už stařena.“

Doktor tipl cigaretu a pravil: „Zásada je zásada, s tím člověk nic nenadělá, leda že by chtěl.“


7 názorů

Markel
13. 07. 2022
Dát tip

zajímavé *


Zeanddrich E.
30. 06. 2022
Dát tip Ozzozorba

((Je právě (asi) velice tenká mez mezi tím, kdy nás naše bohatství může obohacovat,..., a kdy už nás vlastně naopak ochuzuje.. :) )).

 


Jo, bohatci řeší asi (i) věci, které nás, obyčejné lidi, by  snad nenapadly :)


blacksabbath
18. 06. 2022
Dát tip Lenochod

nejlepší jsou "vyšmajďáky"..:-))))


annnie
16. 06. 2022
Dát tip Lenochod, Zeanddrich E.

Mám sice o jeden - dva páry bot míň, ale té paní rozumím a soucítím s ní. Prosklené vitríny... hmmmmmmm... inspirativní! :) tip a.


Ozzozorba
16. 06. 2022
Dát tip Lenochod

ZDRAVÍM LENOCHODA :)


Lenochod
15. 06. 2022
Dát tip Zeanddrich E.

(Také jsem jednou porušila svou zásadu. Ne proto, že bych chtěla, ani že bych musela, ale pro ten čin samotný. Abych udělala cokoliv, když jsem byla v bezvýchodné situaci. Ze všech možností, co udělat, mě napadla tato jediná věc, tak jsem ji udělala. Jen tak, bez důvodu, mohlo to být cokoliv jiného... A stalo se,  že mi to ve výsledku zachránilo život (ne jenom obrazně). Když člověk chce, může dokázat mnoho věcí, ale když nechce, pak nezbývá, než dělat věci beze chtění, jen tak...)

Hezká a poučná miniatura, líbí se mi :0) tip


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru