Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Gora

18. 06. 2022
1
64
1126
Autor
Norsko

 

 

Gora 

 

.. a její zajíčci.

              Škoda

               slov 

 

 

 

 

 

 


64 názorů

Silene
23. 06. 2022
Dát tip

sluka: vůbec ne, písmák je programátorský model krychle

ve stylu práce ve skupině

dostavte se po jednom

 

a většina zápisů za pochodu

prapůvodní písmák byl Oldova seminárka

a tak

vše je tu možné, u někoho může platit, co píšeš ty

ps. oprava řádkování, jde samozřejmě o volný verš.

konec humoru


Silene
22. 06. 2022
Dát tip yss

yss: ne, to jsem normálně zvorala / posílám teď


yss
22. 06. 2022
Dát tip

tak teba ako hlavného škodcu blokom celý systém, už ani mne neprišlo avi...ty máš teda akú pozíciu!


Silene
22. 06. 2022
Dát tip

Ne, RJV tu píše, že nemá blokovaného nikoho. Ani omylem prý neměl. Zato sebe mít mohl snadno, jak vidět, je to fifty fifty, nebo výjimka něčí.

Zablokuj se skrz naskrz, zahrnu tě avízy. 


yss
22. 06. 2022
Dát tip

Tak možno ťa má v neobľúbených rjv a pri nepriateľovi čislo jedna zaškrtnutú kolónku nechci od autora aviza...ja som obľúbená, od mňa mu chodia...


Silene
22. 06. 2022
Dát tip

sluko, zase ta písmákova diskriminace vybraných písmáků. Jen nevím, zda pozitivní nebo negativní. 

Tedy... myslela jsem, že jsem zapomněla, ale kdepak. Mému uživateli chodí avíza, které si sám pošle i která mu přijdou od druhých. I přes sebeblokaci obojího druhu, autor sebe v Neoblíbených a autor sebe v Nechci odsud dostávat avíza zakliknuto na autorské stránce.

Ozkoušeno. 


yss
20. 06. 2022
Dát tip

ono to je tak, keď už si RJV po odoslaní avíza, nevie prečítať, prípadne identifikovať odpoveď, ktorá mu bola odoslaná....no bavme sa o kritériach v rámci poézie 


Luzz
20. 06. 2022
Dát tip

hm, dle voříska tu jsme zřejmě nízkoprahoví všichni. hele, co si to vůbec dovolujeme, takto mluvit s panem redaktorem. raději konečně sklapněme anebo dostaneme pendrekem.

avíza neposílám, stejně si to všichni přečtou.


Silene
20. 06. 2022
Dát tip

Radovane, prosím tě, tvé redaktorství škodí. Evidentně víc, než jsi schopen si připustit. 


Silene, dík za vtip


Silene: Bývalá redaktorka se nízkoprahově chová k současnému redaktorovi 

z principu věci oslovení nevyžaduji, vypadá to, že to oba přežijeme


Silene
20. 06. 2022
Dát tip

Ano, yss,

s díky za upřímnost.

Radovanu Jiřímu Voříškovi chybí sebereflexe na prvním ze všech míst. Institut redakčního hlasování selhal již touto volbou. Jestli tu někdo rád dehonestuje ostatní uživatele? Asi ano. RJV však bohužel určitě. 

Teprve po něm, po Radovanovi, snad... mohu sklonit hlavu a kát se, i když příliš nevím zač.  (avíza stále zaklikávám)


yss
20. 06. 2022
Dát tip

nie, ja som tu bola vždy obľúbená  /nebolo to len kvoli útokom, uvedomila som si v nejakej fáze svoje medzery a svoj "prínos ", tieto veci by mal prehodnotiť asi každý....ale viď reakcia RJV- nikto nie je mŕtvy len prd robia,,,,čiže sa máme normálne uvýskať


yss
20. 06. 2022
Dát tip

až po tebe- čítanie s porozumením ti evidentne robí problém....takže súhrn- netreba tasiť hruď, kedže celý čas písmaku ukazujete riť. Odo mňa všetko, vďaka za koment o ničom, aj vágny by bolo kompliment


Silene
20. 06. 2022
Dát tip

RJV: Neměl by ses již z principu věci, hmmm, chovat tak nízkoprahově k bývalé redaktorce. Doporučuji například oslovení.


Silene
20. 06. 2022
Dát tip

yss, prosím tě, sice se můj dotaz týká MINULOSTI, ale konkrétně ty, odešla jsi z redakce poezie jen kvůli útokům agresivních řadových uživatelů? 


nevím z doby co to sleduji o žádném úmrtí

ano, zamyslím se na tím

a ty se nauč rozumět psanému textu


yss
20. 06. 2022
Dát tip

Pardón, redakcia sociálnej starostlivosti.- to je presné


yss
20. 06. 2022
Dát tip

,,Z redakce odcházejí redaktoři, od doby co to sleduji, výhradně z důvodu znechucení díky útokům několika individuí. A do redakce nejdou, aby tomu nemuseli čelit. "

Sorry, totálna blbosť. Viac ako 3/4 redakcie je mŕtva, proste prd robí, nie kvôli "indivíduám", ale kvôli vlastnej pohodlnosti, lenivosti, komfortu.  Chceš konkrétne ? Zbora- kedy komentoval posledný krát nejaký text, okrem svojho ? Santi€ detto, kde je Pomerančová? Kde sú kritiky Bixley?  Proste ľuft, žiadna práca.... čiže podľa mňa je naivné čakať pochvalu zato, že človek má v kolónke status "redaktor"- a tým to končí.

Takže skús sa nad tým celým trocha zamyslieť aj z iného uhla, keby bola práca redaktorov odvádzaná na úrovni, tak by asi nik nepindal. To, že z doporučených textov sa pomaly stáva zbierka blbostí je takisto zásluha najaktívnejších "redaktorov", ktorí pri hodnotení a čítaní textu začínajú preberať status Redakcie Opatrovateľskej Starostlivosti...

Proste mi príde fakt velmi pokrytecké a manipulatívne, tváriť sa, že zo strany redakcie je všetko košér....ani náhodou...


yss
20. 06. 2022
Dát tip

a ja ako fúria som si toto nechala ujsť, panebože !

 


Silene
20. 06. 2022
Dát tip

RJV: Profesionálnější typ komentářů a rozborů publikuji v rámci doporučení redaktorky Pomerančová výhradně uzavřeně. 

Dtto v rámci doporučení uživatele a2a2a.

Nadále se nebudeme zdržovat. 


Nemusíš věnovat žádnej čas vysvětlování. Není čemu nerozumět, z mé strany. A ani není důvod proč se ptát na přeceňování, máš to v komentářích. Ve vlastních. Jo a s tím nedostatkem času, souhlas. Měj se.


Silene
20. 06. 2022
Dát tip

RJV: Díky. Potom vina opravdu není na mé straně. Stále zatrhávám a jiní uživatelé na má avíza obvykle reagují.

Písmák je plný technických reziduí, příklady pro ilustraci: uživatel Benetka prý nemůže psát jiné než vážné kritiky; při tipování kritik v rámci klubů může dojít k přesměrování pod cizí zveřejněné dílo; od uživatele Karpatský knihomoľ minimálně některým dalším uživatelům nepřicházejí avíza k uděleným tipům; přesměrování kritik na autorských stránkách funguje jako bradavická schodiště.

Bohužel nemám, jak jinak bych tě avízovala, když to nefunguje. Jedině duplicitou do SZ, ale ty nemám důvod si s tebou směňovat. 

Příklady jsou pro ilustraci, nikoli výzvou ke zprostředkování technického řešení.



Silene
20. 06. 2022
Dát tip

RJV: A chodí avíza? Stále posílám. Díky za odpověď.

 


Silene
20. 06. 2022
Dát tip

RJV: Opravdu si nerozumíme. Vidím, že vysvětlit ti, co míním, by zabralo mnohem více času, než si můžu dovolit obětovat. 

Kde jsi přišel k přeceňování, to nevím. Zjevně nerozumíš, co ti sděluji. Přeceňují se redaktoři apriori. Samotným principem oné instituce. Můj názor je v rámci písmáckých intencí v konkrétní hodnotě konkrétního řadového názoru. 

Historii ovlivňuje její interpretace. Říká se tomu modelace dějin, jak tuším víš.


Nemám co promíjet, ano nechávám si často vysvětlovat, chci vědět

Nemám nikoho blokovaného.


Silene
20. 06. 2022
Dát tip

Radovane, 

pokud se ti jednalo o nedostatečnost mnou zvolené formulace (kvanta k věci), ano, byla ledabylá. Soudím, že se mi mohla podařit přibližně srovnatelná nesrozumitelnost jako tobě s puncem. 

Porozumění: Porozumět zkratkám a zjednodušením, porozumět, proč jsou serepetičky podbarvených kritik zbytečnou institucí podobně jako celá redakce a její zkreslující vliv.

Nechodí-li ti ode mě avíza, nahlédni, zda mě nemáš v blokovaných. Mohlo by se jednat o jednu z příčin. Blokace se přihodí i dost náhodně přejetím přes aktivní link na autorské stránce.  

Promiň, ale ty si necháváš často vysvětlovat jevy, které pokládám za lehce domyslitelné, tak si asi nerozumíme, přemýšlíme příliš jinak. 

Avízo opět zatrhávám. 


Historii ovlivnit nemůžu. Co se stalo, nedá se odestát. Toho, co je teď, je dost a dost je v tom závažného.

Ztrapním se? Před kým? Jak? Bude to něco nového? Nepoznaného? Neunesitelného? Přeceňuješ se. A tak trochu tuším, že i svoji profesionalitu.


Silene
20. 06. 2022
Dát tip

Potom jde o technický problém, Radovane. Pokaždé zakliknu tvůj nick. 

Radovane, nemám potřebu publikovat na písmáku, takový laik opravdu nejsem. Projdi si mé komentáře, než se zbytečně ztrapníš, jejich historii máš k dispozici. Jsou k věcné.

Opravdu? Kteří jsou to redaktoři? Bačkovský a PavelK? Tak to nemáš o historii písmáku valné ponětí. Promiň, ale o ty mi nešlo. 


Avízo jsi mi nedala ani teď.

Jestli jsi napsala kvanta k věci, není to žádný punc k porozumění. 

 

Dost váhy k rozumění i kvalitě vlastního vkusu bys přidala, kdybys napsala kvanta kvalitních věcí.

Z redakce odcházejí redaktoři, od doby co to sleduji, výhradně z důvodu znechucení díky útokům několika individuí. A do redakce nejdou, aby tomu nemuseli čelit. Samosebou, nějací zájemci nebyli přijati pro své destruktivní projevy. 


Silene
20. 06. 2022
Dát tip

RJV: Na to již je redakce svou nevhodnou činností příliš zdiskreditována, aby se ze stávajících uživatelů našel. Ne nadarmo jich tolik odmítlo či odešlo. Tento typ pískoviště není nutný.

Avízo jsem zasílala, pokud jedno ne, nešlo o úmysl. Jinak náhodou by nalezení nebylo, můj příspěvek byl rozsáhlý a je tudíž otištěn i v rámci funkcionality Zajímavé kritiky. Opravdu se tě nebojím, Radovane.

Až napíšeš tolik k věci, co já, porozumíš. 


Pokud redakci schází kvalitní arbiter, který by kvalitativně vyvažoval osobité projevy mého vkusu, je třeba k onomu vyvážení nějakého takového přijmout. Jestliže se takový najde, budu pro jeho přijetí hlasovat.

Budu i na toto v rámci svého svědomitého vykonávání funkce myslet.

Děkuju za podněty. A nemusíš se bát, to co směřuješ mně, klidně i mně avizuj. Našel jsem to náhodou. Kdyby se to nestalo, škoda úhozů. 


Silene
20. 06. 2022
Dát tip

Majaksi, právě že to vím. Vždy je VELMI patrná až... přemrštěná radost uživatelsky naivního nicku, když obdrží pochvalný REDAKTORSKÝ komentář, i kdyby tento byl jakkoli mylný nebo nezdařilý. Už to nadělalo spoustu škod, k čemuž když přidružíš mocenské bojůvky, jde v součtu o neprospívající činnost. A vina řadových uživatelů, kteří zde sdílejí své schopnosti, to opravdu není.   

Moje samozřejmě ano! 

(edit. písmeno, plus rozšíření)


Silene
20. 06. 2022
Dát tip

RJV: Tvůj pobyt v redakčním klubu písmáku historicky příliš neprospívá, protože redakci dávno schází kvalitní arbiter, který by kvalitativně vyvažoval osobité projevy tvého vkusu. Toto stanovisko se vztahuje k tvým schopnostem estetického rozlišení, nikoli k počtu publikovaných kritik, kde jsi pracovitý podobně jako Gora; anebo k uznatelnému penzu teoretických znalostí (to už by na písmácké poměry snad ušlo, ostatně nikdy zde mezi redaktory kdovíjak valné nebylo).

Obávám se ovšem, že redakce již žádného kvalitního arbitera nezíská, jakkoli by se jistě dalo opět zlehka tvrdit, že je to právě mou vinou. Klidně ji na sebe vezmu, vem to čert.

Je to ale jinak, kvalitní arbitři se na pozice tak nehrnou, no a pokud jsou redaktory lidé, kterým vyšší rozlišovací schopnosti schází, obvykle talent ani tak nepodpoří, jako spíš odradí. Zkus na to v rámci svědomitého výkonu funkce myslet. Mrkni do historie, nemyslím na písmáku.    

I z těchto příčin byste udělali lépe redakce rozpustit, už to konečně pochopit. Jde-li pouze o pokus naučit psát kohokoli cokoli, hlavně aby psal, potom bych ráda upozornila, že základy slohu se probírají již na ZŠ a nejmladší uživatelé zde jsou obvykle náctiletí. Internet je plný lépe zpracovaných výkladů, mají kde studovat. 


zpověď vypadá jinak

pohnutka (jedna) kterou uvádím proč pobývám v redakčním klubu, je jedna z více pohnutek


Silene
20. 06. 2022
Dát tip

RJV: Ber to ode mě tak, že pro mě nejsou tvé pohnutky ani zdůvodnění důvěryhodné. Ba naopak. Nic osobního. 


Silene
20. 06. 2022
Dát tip

Radovane, tak se to asi nedalo stačit. Jinak se mi zpovídat nemusíš, k tomu by mě nenapadlo tě nutit. Že tě leccos zajímá, to jsem si všimla. 

 


Silene: Dosud mi oprávnění k DOPORUČOVÁNÍ zůstává. Vysvětlíš mi, jak se odnímá? Jaké jsou k tomu potřeba a kdo má ony kompetence?

Ano, je pravda, že jsem tu relativně krátce, přesto vím o písmáku DOST. Na DOST by mi dokonce stačili tak tři dny.

Osobní přátelství? No nevím, já k tomu potřebuji nutně osobní kontakt. Společné prožitky ánfas. S nikým s redakce jsem se nikdy neviděl.

Možnosti pobývat v redakčním klubu? To mě velice zajímá. Lidé se v reakcích redaktorům odkrývají, tzv. odkopávají. Těch pnutí, dobře zastřených, špatně zastíraných, nezastíraných i přímo předvedených mindráků, zraněnění, křivd včetně domnělých, včetně opravdových bolestí. 


Silene
20. 06. 2022
Dát tip

Zato ovšem Radovan Jiří Voříšek má jaké oprávnění doporučovat změnu nicku? Radovane, jsi tu relativně krátce, přesto bys měl vědět o písmáku DOST, už právě pro osobní přátelství a možnost pobývat v redakčním klubu, kde máš v historii leccos doloženo. Snad jsem dost srozumitelná.

Redakce žádné nezávislé a spravedlivé dobro nejsou. 

(edit. oprava překlepu, který nedopatřením pozměňoval syntaktickou skladbu výroku.)


Luzz
20. 06. 2022
Dát tip

promiň, goro, ale smazat "administrátorským způsobem" jeden útočnej kamamurův komentář je fakt směšný - nehledě na to, že za idioty jsou tam potom všichni, kteří na něj reagovali.

víš, ve výsledku by mně osobně asi ani tak nevadilo, že tady podobný komentáře zůstanou viset - ostatně je to vizitka jejich autora - ale spíš jde o to, že se v takových případech neobjeví nikdo z redakce, kdo by se od podobných výstupů důrazně distancoval. alespoň toto, když už není schopna adekvátní redaktorské práce.

co se týče mé a yssiny útočnosti - no jo, jsme fúrie. hotový medúzy. kdo si přečte naše komenty, zkamení. a že se kvůli nám rozpadne písmák... ach, no co na to říct.

a k těm rozdílům mezi uživateli a redaktory - zase podsouváš cosi... no už mě to nepřekvapuje. ale nedá mi to a zopakuju, hezky srozumitelně, speciálně pro tebe: to redaktoři se tváří, že jsou něco víc, že jsou kdovíjakým přínosem pro tento web... přitom jsou jen zaslepení svou nepostradatelností. chápeš to už?

je to prostě pořád to stejný. že se divím.

 


Dát tip Bačkovský

Majaks - jen kolovrátku zpívej ... a změň si nicka na Telátko


Silene
20. 06. 2022
Dát tip

Norsko je drsnej uživatel, když to na něj přijde, o tom žádná;

ovšem první věta Gořiny reakce ukazuje nejvíce. Jedině? A pak pokračovat:

yss, Luzz... 

a jacísi "vy sami" bonusem. Rozdíl vždy a ponejvíce zdůrazňuje zmapovaná řeč. To platí všeobecně. 


Silene
20. 06. 2022
Dát tip

PavleK, přes léto evidentně nemáš na písmák čas. Nepřerušíš svou působonost v redakci, abys šel příkladem v rámci smyslu? Redaktorka Santie (modelový příklad) to holt nedokáže. 

Protože k čemu redakce jsou? K čemu jsou mrtvé duše? 

Otázku stavím v rámci respektu tvého subjektivního přesvědčení, že redakce k něčemu jsou. 


Silene
20. 06. 2022
Dát tip

Goro, stačilo by být fér. Simply clever.

Diskutovat v rámci neférových praktik samozřejmě nemá smysl.


Silene
20. 06. 2022
Dát tip

Redakční stíny jsou mnohem delší než ty skutečně polední za prudké letní bouře.

Ad jakákoli řešení: Základní obtíž celého dobrovolnického principu spočívá v tom, že žádný administrátorský zásah nebude spravedlivý, což je vedle zmíněného dobrovolnictví a jeho slabin dáno i samotnou jednodušší strukturou písmáckých konverzací. 

Administrátorské zásahy jsou ovšem diskutabilní takřka na všech serverech, ty automatizované, no, škoda řeči.

Dílo není můj šálek tuzemské třtiny; obecně uživatelskou frustraci celkem chápu, neboť je dlouhodobá, dlouholetá a svědčí zejména o neživotnosti celého redakčního konceptu. Sem tam někomu ujedou nervy, boj jako všude.

A každý dle svého charakteru, že.


Gora
20. 06. 2022
Dát tip Radovan Jiří Voříšek

Norsko, jestli někdo někoho zazdil, tak jedině ty, a nejednoho slušného uživatele. 

Luzz, yss - není pravda, že se neřeší Kamamurovy útoky na Silene. Jen je třeba na problémy upozornit, nikdo nečte úplně všechna díla a komentáře. 

Rozdíly mezi redaktory a uživateli neustále zdůrazňujete právě vy sami. Bude to pokračovat až do rozpadu Písmáku nebo máte snad nějakou metu, kdy  se konečně začnete chovat neútočně?

Otázka je čistě řečnická. Diskutovat nebudu. 


Norsko
20. 06. 2022
Dát tip

Pavelko, takhle zazdít redakci, to nedokázal ani Tomáš, když zazdil Ježíše


PavelK
20. 06. 2022
Dát tip Radovan Jiří Voříšek

 Zastal jsem se Gory z přátelství, stejně jako se někteří z vás ze stejného důvodu zastali Silene. Omlouvám se, že jsem si v tu chvíli neuvědomil, že je redaktorka.



Luzz
19. 06. 2022
Dát tip

PavelK, ty jsi vážně trochu mimo... co třeba, jak se kamamura naváží do silene? toho sis nevšiml? anebo ti to nevadí? vše v pohodě? měl tady i nějakej stupidní text o ní a o majaksovi - a nějak si nedovedu vybavit, že by ses tam jakkoliv vyjádřil.

jako chápu... jedná se o obyčejné, prosté uživatele, ne o redaktory. ostatně sami redaktoři už dali jasně najevo, co si o tomto dvojím metru myslí; zde: 

https://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=531544

a abych se vyjádřila k textu - mně to moc vtipný nepřijde... spíš jako něco, co si soudnej člověk přečete a řekne si - hm, autor se dneska nevyspal dobře, ale potřeboval se o to podělit.

o to víc mě zaráží, že je tu opět snaha ze strany redakce řešit domnělé prohřešky proti písmácké etice.

jak píše yss, tvůj postoj je směšný a pokrytecký. podobně jako postoj většiny redakce.

 


yss
19. 06. 2022
Dát tip

PavelK-škoda že tu citáciu uplatňuješ iba pri texte, ktorý sa týka "redaktorov". Pokiaľ sa to týka rádoby "bežných" užívateľov, tak napr.Gore to príde vtipné a s nadhľadom, alebo prípadne sa všetci tvárite " nezúčastnene" ako mŕtvi chrobáčikovia... len tu potom nemávajte pravidlami, je to značne vysmešné a pokrytecké..aspoň z môjho pohľadu určite

 

A už vôbec nechápem, prečo si tie pravidlá vytasil v tomto texte. Gora bežne píše o zvieratkách, ale že zajac je ohováranie a verbálny atak..čo tu sa nedozviem 


5-MeO-DMT
19. 06. 2022
Dát tip

A máš to, hlavo a pohlaví norsky studené. Zmínit, že má teta zajíčky, je verbální napadení a pomluva. Jak to chceš dokázat?! To já když budu tvrdit, že Pavelka je debil, mám jeho kom a přes všechnu další snahu vyšetřovatele egila mě soud osvobodí. Tebe ne. Prej zajíčky! Dobytku sprostá.


PavelK
19. 06. 2022
Dát tip

Uživateli je zakázáno verbálně napadat a pomlouvat ostatní uživatele serveru, ať už v komentářích (kritikách) či v samotných dílech.

To je citace z Pravidel chování na serveru písmák.cz

 


5-MeO-DMT
19. 06. 2022
Dát tip

Kdo nemá rád Goru, nemůže mít rád ani jiná zvířátka. Ani morčata, ani křečky, nejspíš ani psíka čivavu. Tací špatně skončí.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru