Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

TD - Smyčky

26. 06. 2022
11
9
265
Autor
supizmus

Ráno prvního dne lidé vycházeli ze svých domů opatřeni deštníky, při setkání se mírně ukláněli a usmívali se. Dobrý den, pane sousede, Vy dnes jen kvetete, milá sousedko, odříkávali, jako by se nedělo nic jiného než jindy, jako by právě nenastal den Velkého deště. Ale vzduch byl neobyčejně čerstvý, tu a tam již bouchla okenice, práskly dveře.

   Ráno prvního dne lidé vycházeli ze svých domů opatřeni deštníky, při setkání se mírně ukláněli a usmívali se. Dobrý den, pane sousede, Vy dnes jen kvetete, milá sousedko, odříkávali, jako by se nedělo nic jiného než jindy, jako by právě nenastal den Velkého deště. Ale vzduch byl neobyčejně čerstvý, tu a tam již bouchla okenice, práskly dveře. Z těch dveří vycházeli lidé ze svých domů opatřeni deštníky, při setkání se mírně ukláněli a usmívali se. Dobrý den, pane sousede, Vy dnes jen kvetete, milá sousedko, odříkávali, jako by se nedělo nic jiného než jindy, jako by právě nenastal den Velkého deště. Ale vzduch byl neobyčejně čerstvý, tu a tam již bouchla okenice, práskly dveře. Z těch dveří vycházeli lidé ze svých domů opatřeni deštníky, při setkání se mírně ukláněli a usmívali se. Dobrý den, pane sousede, Vy dnes jen kvetete, milá sousedko, odříkávali, jako by se nedělo nic jiného než jindy, jako by právě nenastal den Velkého deště. Ale vzduch byl neobyčejně čerstvý, tu a tam již bouchla okenice, práskly dveře a spustil se déšť.

   Pršelo celou noc. Opuštěný chodec bloudil městem. Chodníky se měnily na potoky a voda mu tekla po tvářích i po těle. Na rohu ulic stál prázdný taxík. Kráčel ulicemi a neměl ani myšlenku na to množství samoty, naděje, zklamání a touhy za okny domů, které míjel. Déšť sílil a mraky činily noc ještě temnější. Chodil v kruhu. Chodníky se měnily na potoky a voda mu tekla po tvářích i po těle. Na rohu ulic stál prázdný taxík. Kráčel ulicemi a neměl ani myšlenku na to množství samoty, naděje, zklamání a touhy za okny domů, které míjel. Déšť sílil a mraky činily noc ještě temnější. Chodil v kruhu. Chodníky se měnily na potoky a voda mu tekla po tvářích i po těle. Na rohu ulic stál prázdný taxík. Kráčel ulicemi a neměl ani myšlenku na to množství samoty, naděje, zklamání a touhy za okny domů, které míjel. Déšť sílil a mraky činily noc ještě temnější. Chodil v kruhu. Chodníky se měnily na potoky a voda mu tekla po tvářích i po těle. Na rohu ulic stál prázdný taxík. Kráčel ulicemi a neměl ani myšlenku na to množství samoty, naděje, zklamání a touhy za okny domů, které míjel. Déšť sílil a mraky činili noc ještě temnější. Chodil v kruhu. Pršelo celou noc.

   Ráno druhého dne lidé vycházeli ze svých domů obyčejnější než kdy dřív, při setkání se mírně ukláněli a usmívali se. Dobrý den, pane sousede, Vy dnes jen kvetete, milá sousedko, odříkávali, jako by se nedělo nic jiného než jindy.


9 názorů

Skvělé..  :):)


bixley
02. 07. 2022
Dát tip

Supíku, opravdu v kruhu! Zvláštně novátorsky pojaté.


blacksabbath
27. 06. 2022
Dát tip supizmus, Zeanddrich E.

Supíku dostal jsi mě - Supíku dostal jsi mě - dostal jsi mě, Supíku:-)))))))


K3
26. 06. 2022
Dát tip

Já taky cením formu a neobvyklé uchopení tématu. 


Kočkodan
26. 06. 2022
Dát tip supizmus, Gora

Supíku, to fakt není špatný... Supíku, to fakt není špatný... Supíku, to fakt není špatný... Supíku, to fakt není špatný...


annnie
26. 06. 2022
Dát tip

Překvapivé. Tip a.


Janina6
26. 06. 2022
Dát tip

To je výborné! Nejdřív mi to opakování připadalo divné, ale jak jsem se do toho točícího se proudu začetla, zjistila jsem, že to opravdu funguje. Že nejen slova, ale samotná ta forma vzbuzuje pocity. U mě tedy zrovna ne moc optimistické... 


 na zamyslenie ... som rada, že sa dožijem ďalšieho rána?


Alegna
26. 06. 2022
Dát tip

Zajímavý nápad se smyčkami a chozením v kruhu


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru